Naptár

2009. december
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2010: Szerbia szakít a Beovizija hagyományaival

Tudósító: Klész Imre
Forrás: esctoday.com

Szerbia is beáll azon országok sorába, ahol felkérnek egy zeneszerzőt, hogy írja meg az eurovíziós versenydalt. Nos, a zeneszerző neve még ismeretlen, de annyi biztos, hogy a zeneipar elismert tagja lesz, aki már sok mindent elért, és karrierje biztosítja a legmagasabb szakmai színvonalat.

Ez a zeneszerző több dalt fog írni az általa választott énekeseknek, természetesen az RTS szerb köztelevízió jóváhagyásával. A nevek januárban lesznek nyilvánosságra hozva. Hogy kit fognak küldeni az oslói versenyre, azt az élő televíziós műsor alatt beérkező sms-ek alapján fogják eldönteni.

A hagyományok szerint Szerbia a népszerű Beovizija formátumának segítségével választott eddig versenydalt. Most gazdasági megszorítások miatt az RTS úgy döntött, hogy egyszerűsíteni fogja a kiválasztási folyamatot és csak egy estét fognak szánni a nemzeti döntőre. Az RTS emlékeztetett arra, hogy több országnak vissza kellett lépnie a versenytől, és „azért, hogy a szerb tévénézők folyamatosan figyelemmel kísérhessék a szerb versenyző szereplését Európa legmagasabb presztízzsel rendelkező zenei versenyén, úgy döntöttünk, hogy jelentős mértékben csökkentjük a nemzeti válogató költségeit jövőre.”

22 hozzászólás Eurovízió 2010: Szerbia szakít a Beovizija hagyományaival

 • A szerbekben még eddig sosem csalódtam, (na jó, az idei nem volt valami überszuper, de …) majd összehozzák

 • hbalazs94

  Igen, ez igaz. Mondjuk szerintem csomó ország ezt a választási módszert fogja használni.

  Most jut eszembe, tudom ez nem ide tartozik, de épp az előbb néztem az IHM honlapját és megtaláltam az ABBA egyik paródiáját „Vízió” néven 😀 (Eurovízió) és még láttam a TV2-n az IHM mire készül a reklámban kb. 1 másodpercében láttam egy zöld gatyás, bakancsos, …felsős alak sztem. most Ádok Zolit foják kiparodizálni 😀 (am. én szeretem az Eurovíziót meg mindig ezt nézem csak télleg sokaka nem tom valahogy vccesnek találják, vagy gáznak… na mind1 most csak igy ez eszembe jutott,de még 1* mondom én az eurovíziót nézem és szeretem is csak ez mások véleménye volt…)

  B.U.É.K!!!

 • Jah, elhiszem; de ha arra gondolsz, nem is olyan rossz dolog, ha parodiát csinálnak belőle, az azt jelenti, hogy ők is követték az eseményeket… 🙂 Am nem ezért írok, hanem mert Litvánia mégis részt vesz a 2010-es versenyen, szal nem 38, hanem 39 résztvevője lesz az oslói rendezvénynek.

  Én is kívánok mindenkinek boldog és sikeres új esztendőt!

 • István

  Most nagyon kíváncsivá tett az Irigy Hónaljmirigy:)
  Ha minden jól megy,akkor nézni fogom,ha nem felveszem,s majd megnézem…de nagyon kíváncsivá tett:D

  Mindenkinek kívánok Boldog Új Évet:)

 • Mr.Eurovision

  látom egy véleményen vagyunk hbalazs94-el,mert én is az euróvíziónak élek és imádom,de osztálytársaim is gáznak tartják,nem tudom miért.de mindenki mást szeret és ettől lesz színes a világ,de az intolarens osztálytársaim képtelenek felfogni.Éljen az EURÓVÍZIÓ!

  B.U.É.K.

 • Csatlakozom Mr.Eurovision-höz. Pl. engem nem ítélnek el, mert egyszerűen csak a baráti köröm tudja; ők pedig nem tudnak mást választani; elfogadni. Am ez is egy nagy probléma. Ha Magyarországon lenne kultusza az ESC-nek, akkor nem itt tartanánk…

 • hbalazs94

  am. sztem azért tartják az eurovíziot ilyen gáznak mert így múltkor néztem ki „meleg” rajta (jó most nem akarok senkit se bántani … komolyan nem) hát így jó pár emeberkét kiadott rajta. Amikor egyik klipet (konkrétan 2007-es összefoglalót, döntőt)így megmutattam 1-2 ember kérdezi, hogy mi ez a f*s amiben ennyi a b*zi én meg így röhögtem 😀 XD (mit tehettem volna?) (am. a 2007-es évben télleg elég sok van…) de am. később egyik oszt. társam megszerette az ESC-et jo meg voltak olyanok is akik ezt szó szerint rühellik, de azokat meg lesz*rom…

  jó IHM-et!

 • hbalazs94

  hát igen jó kis Ádok Zoli paródia :D… mondjuk lehetett volan több is na mind1:D már ez i elég jo volt XD

 • jah, sztem is jó lett. Megemlítették, h leégtünk, meg benne volt Moszkva is, szal egy talpalatnyi ESC:)

 • ValentineLost

  Pörgős dalt akarok a szerbektől, legyenek szívesek idén is otthon hagyni a melodramatikus, kiszámított balkánballadákat.

 • Mr.Eurovision

  Köszönöm MrSilesian az együttérzést!
  De én véresen komolyan gondolom ezt az egész euróvízió rajongást,az iskolába is csak euróvíziós dalokkal lépek fel néhány osztályban meg persze az intolarens osztálytársaimnak is énekelek!Így próbálok érvényesülni.
  Több nyelven tudok énekelni,az összes győztest tudom,néhány dalszöveget csak semmi tiszteletet nem kapok érte és ez fáj. Csak akkor tisztelnének,ha bunkóznék másokkal.2009-ben orosz stílust vettem fel,majd jöhet a norvég,ha megtetszik,amúgy én vagy az RTR PLANETA-n nézem a versenyt vagy a német RTL-en.

 • hbalazs94

  lol 😀 én is néha az Eurovíziós dalokat szoktam énekelgetni. (idáig az orosz nyelv a legjobb XD, ja meg a 2009-es észt dal, de volt egyik oszt. társam aki a 2009-es törököt, meg a Románt énekelgette (ő lány volt)) ezzel idegesitem én is pár haverom múltkor mondja, hogy „hagyjam már abba ezt a f*st”.
  Ja am. az M1 nem fogja közvetíteni az ESC-et? 🙁 :S
  Am. én is ugyan úgy megjegyzem, hogy ki melyik évben lépett fel. pl: én is tudom az összes győztest és én is tudok csomó dalszöveget meg néha utána járok, hogy ki halt meg és ki nem meg ilyesmi. 😀 (de am. csomoan élnek).

  am. basszus tavaly amikor voltak a szerbek annak a csaj bandának szurkoltam ami gyors számot küldött, nem ilyen marko kon és milan nikolic félét (de am. ez is jo volt. :D)

 • tacom

  „(de am. csomoan élnek).”

  Na ez aranyos volt, köszi hbalazs94, vidáman indult a napom!

 • hbalazs94

  Bocs, ha bántottam valakit, nem akartam. Azért mondtam ezt mert érdekel az összes ESC énekes és ki lett nagyon híres pl: ABBA, Céline Dion stb. és ugy tlálok rá ilyenekre, meg hogy ki fog jönni Mo.-ra, de olyan ritkán van :D. (de am. télleg bocs. Én nem vagyok az a tipus aki másnak a kárát akarja látni)

 • Robek

  Mit jelent az am. ?

 • tacom

  hbalazs94, nem, nem bántottál szerintem senkit, engem biztos nem. Csak tetszett ez a rácsodálkozás.

  Robek én úgy tippelem, hogy az am.=amúgy.

 • Mr.Eurovision

  Úgy látom hbalazs94-el megint egy hullámhosszon vagyunk,mert az orosz és észt a legjobb az én válogatásom szerint,az észttel már felléptem városi rendezvényen is és Martin Márta a sztárvendég is megdicsért és tetszett neki,az orosszal meg az iskolában arattam nagy sikert még az énektanárnőmnek is tetszett!

 • hbalazs94

  lol XD én csak, úgy hülyeségből szoktam „énekelgetni” baráti körben „csak úgy”, de volt már olyan, hogy egyik osztályban az én javaslatomra hastáncolták a Düm Tek Tek-et 😀 (3 csaj).(egyébként sz@r hangom van, de 4-es vok énekből 😀 na mind1)

  (am. = amúgy)

 • Csengettyű

  Hát én azért éneklésre nem vetemedek, bááár… múltkor 1 barátnőmmel egész jól elkaraokéztuk a Düm tek teket… meg amikor még nem volt meg az album, ő töltögette le nekem YouTube-ról a zenéket, szóval néhány számot ismer (és ez pl. furcsa, hogy ő amúgy rockot hallgat, de tetszik neki Soraya dala). Még egyszer akár ESC rajongó is lehet belőle 😀 Sokat segítene, ha a finnek visszatérnének a rockosabb vonalakhoz (amikor a 2009-es dalt mutattam neki, azt mondta, csalódott a finnekben :D)
  Meg olyan is van, aki nem szereti, ha az Eurovízióról beszélek (de hát ő utál mindent, amit én hallgatok), meg olyat is, aki már látta is (2007-ben), de nem rendszeres néző…
  Ja és múltkor egyik sulis gépen Sakis Rouvas háttérkép volt beállítva… nem tudom, ki állította be, dew mindenesetre a sulimba jár 🙂

 • Vakáció XD B

  Mi vagyunk a királyok!!Szerbek 4ever…Belgrad…XDD 😛

 • Vakáció XD B

  Mi vagyunk a királyok!!Szerbek 4ever…Belgrad…XDD 😛

 • Vakáció XD B

  Mi vagyunk a királyok!!Szerbek 4ever…Belgrad…XDD 😛