Naptár

2009. december
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2010: Francia nyelven énekel a svájci versenyző

switzerlandTudósító: Rózsa Zsolt
Forrás: esctoday.com

A svájci televízió meghozta a döntést. Mint az előző években, a 2010-es versenyre is belső választással történt a svájci dal illetve előadó kiválasztása. A 60 beérkezett pályázó közül végül Michael von der Heide mehet Oslóba a francia nyelven íródott „Il pleut de l’or” című dallal. A svájci dalt január kilencedikén fogják bemutatni a SwissAward televíziós showműsorban. Ez tehát az első dal a 2010-es versenyen amelynek az előadóját és a címét is tudjuk!

Michael von der Heide 1996-ban tűnt fel a svájci zenei palettán, több albuma jelent meg eddig és sok koncertet is adott. Próbálkozott már euroviziós részvétellel, hiszen 1999-ben részt vett a német válogatón, amelyen az 5. helyezést érte el. Állítása szerint egy gyermekkori álom vált valóra azzal, hogy részt vehet a versenyen és Svájcot képviselheti. Azután döntött a jelentkezés mellett, hogy tavaly Patrica Kaas Franciaország színeiben vett részt az Eurovízión, és visszahozta a versenybe a professzionalizmust és az igazi dal értékét. Ezután gondolta úgy, hogy egy minőségi dallal Svájcnak ismét lehet esélye a dalversenyen. Szeretne olyan művészek nyomába lépni mint Lys Assia és Celine Dion, akik mindketten megnyerték svájci színekben a versenyt, ráadásul mindketten francia nyelvű dallal. Talán Svájcnak megint szerencsét hoz a francia nyelv? A nyelv lehet nem lesz elég, de ha a dallam megtud fogni 120 millió embert és 200 zsűritagot, akkor jövőre talán Zürich lesz a verseny házigazdája.

24 hozzászólás Eurovízió 2010: Francia nyelven énekel a svájci versenyző

  • VICESC

    OFF:
    TABÁNI ISTVÁN A CSILLAG! MENJEN EUROVÍZIÓRA!

    Ja, és lesz X-Factor! Ez szerintem hihetetlen, nagyon örülök neki!

  • Milyen véletlen! Én is azért jöttem, fel, hogy szóljak, hogy egy ilyen embert nem szabad veszni hagyni. TABNÁNI ISTVÁNNAK GO OSLO!!!

  • Patrik

    akkor írjunk az rtl-nek hogy adjon pénzt az MTV-nek ésők meg kiküldik Tabánit! 😀

  • Robek

    Ugye ezt egyikőtök sem gondolja komolyan????? Főleg a pénzt adjon az RTL az MTV-nek???

  • Sanyi

    Tabáni István….most komolyan ilyen hanggal nyerni….fúj.Semmi extra nincs ami megfogna a hangjába.

  • Robek

    Nekem ezekkel a Mega-csillag és társaival az a bajom, hogy új dalt nem mutatnak meg! Mért a 10-20-40 éves dalokon kell még most is nyamnyogni? Miért nem lehet új dalokat írni, új dalokat énekelni, új dalt megszerettetni a közönséggel. Amiket a Tabáni István énekelt dalokat mind nagyon jó dalok, és mindenki ismeri-szereti. Így könnyű versenyezni „csak” el kell énekelni! De vajon, tud-e ő is írni olyan dalt mint Máté Péter? És hol vannak a hazai dal szerzők akik jó dalt tudnának írni? Hol van olyan műsor ahol az új dalok versenyezhetnének a közönségért???? ÁÁÁÁáááááááá

  • Zsolesz

    Szerintem ez a csillagszületik egy határtalanul igénytelen műsor volt, úgy az első mint a második széria! Az első három Megasztár nyobába sem ért! A negyedik megasztárt viszont lehet azért tulszárnyalta! nem ez a lényeg, hanem az hogy a tv nézők fele hétről hétre ezt az igénytelenséget nézte! Én az első szériát néztem annak idején, meg most az utolsó két részt, és hát a véleményem ugyan az! Az X faktor jobb lehet, de tul sok a sztár már magyarországon, akiknek szintén nagyrészt igénytelen dalokat irnak! Szoval inditson az MTV dalszöveg és zene iró versenyt! Lehet ott meglepődnénk! A dalokat pedig elismert és ismert előadók adhatnák elő! Lehet sikere lenne? Ja, nem azt a műsort nem engednék meg a már „befutott és tehetséges” dalszöveg és zeneszerzők! PFff, ez magyarország!

  • Dehogyis, ez a tehetségkutató van olyan mint mondjuk az albánoknál a Festival i Kangas….

  • Dorka

    Sztem is jó lenne egy olyan tehetségkutató, ahol új dalokat versenyeztetnének, csak hát a liszenszműsorokat sokkal könnyebb megvenni, mint esetleg elgondolkozni azon, hogy mire van szüksége a magyar popéletnek :S. Nem azért, imádom a tehetségkutatókat, de azért láthatóan alig pár embernek sikerült kitörni belőlük, és azoknak is a fele eszméletlenül gagyi, igénytelen dalokat énekel utána…

  • SzZ94

    Szerintem Tabáni 4 hang között tud tisztán énekelni… Vásáry André és Balogh Brigi jobbak 🙂

  • Robek

    Festival i Kenges-hez nem lehet hasonítani a csillag-izé-mizét!
    Festival i Kenges: élő zene nagy zenekarral, új dalok, régi és új tehetségek. Mi a közös a kettőben? San Remo? Hm? Ott is új dalok versenyeznek, befutott és új előadókkal a színpadon…. Szóval, nekem ezek a „Mások dalát énekelem” című műsorok nem sokat mondanak. A Tabáni meg hatásvadászatból 5-re vizsgázott! No, és a folyamatos sírdogálása a színpadon…Nem mondom, hogy egy férfi ne sírjon, de könyörgöm, ha már nyert, örüljön mosolyogva. Lehet, hogy én is elsírtam volna magam, de majd a színfalak mögött.

  • zolitt

    A Balogh Brigiről még nagyon nagyon sokat fogunk hallani!!! amit tegnap este énekelt hát húúú, engem teljesen letaglózott!!! Konkrétan megfagytam miközben néztem! Rám nagyon nagy hatással volt!!! Nézzétek meg Ti is, nem tudom, hogy az angol részét ő énekli e, de kb 1:20-tól érdemes belehallgatni!!!!! 😀

    http://www.youtube.com/watch?v=CwVAOf51rY0

  • Sanyi

    Nah igen a csillag születik valóban nem tehetségkutató.Ha valaki „csillag” akkor az legyen is az saját dalával vagy kimagasló énekesi tehetségével mint pl. Vásáry André.

  • zolitt

    Ez jobb minőségben is, és Ő van rajta egészében! 😀
    http://www.youtube.com/watch?v=ciAS0zNM2MU

  • tacom

    Robek! Annak idején Rúzsa Magdi is mások dalai révén tűnt fel, és azóta saját szerzeménnyel is bizonyított, lásd az Eurovíziós dalt…De én is szívesebben néznék olyan műsort, amit említettél, vagyis ahol saját szerzeménnyel állnak elő a jelentkezők (vagy pontosabban fogalmazva: azt meg is nézném, mert ezekből a csillagosokból egyet nem láttam, de mostanra már én is tudom, ki az a Tabáni István, és ki az a Vásáry André).
    U.i.1:Mi az az X-Faktor? Valami véralvadásos sztori?
    U.i.2:Tanárnéni, menjünk ki hógolyózni!

  • Robek

    No, a Magdit viszont a mai napig nem tudtam megkedvelni….csak a Pflum Orsit!Meg egy kicsit Gáspár Lacit. Nekem a Magdi hangja nem tiszta, erőlködik és rekedt! Itthon eből mindig vita van,mert Mari3x szerint viszont nagyon jó a hangja.

    OFF: Most jelent meg a Dolly Roll-nak két CD-je is! De jó lenne őket küldeni! Biztos vannak rajta jó dalok!! DOLLY ROLLt az ESC-re!!!!!!

  • silvamarius

    Én sem küldeném Tabánit, sem a megjelenése, sem a személyisége egyáltalán nem illik oda, mégha jól énekel is, az kevés. /Bár nekünk idén mindegy, még közvetítés sem igen lesz (vagy igen?)/.
    Robek, ugye viccelsz?
    Ez a svájci dal – hogy ne csak OFF legyek- talán döntős lesz, nekem nem jön be első hallásra.

  • Anita

    Magyaro. kit küld az idén az Eurovisióra?????

  • Richard

    Anita az MTV nem küld versenyzőt az idei versenyre pénzügyi okok miatt .

  • Niki

    Ez mi???????? Eurovision 2010 News! – Without Hungary!
    Ugye ez kamu!!!!!!!!!!!!!!
    Kérlek írjatok

  • Richard

    Niki ez nem kamu . Magyarország ebben az évben nem vesz részt az Eurovíziós Dalversenyen amint már az előbb megírtam a Magyar Televízió Pénzügyi okokra hivatkozva lépett vissza a versenyen való részvételtől .

  • Anita

    🙁 …………”Magyarország én így szeretlek!!”Ez mekkora égő!!!Na neeeeeee :S am. köszi a gyors választ!!

  • Niki

    Közvetítés ugye azért lesz??