Naptár

2009. november
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

JESC 2009: Elkezdődtek a próbák

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kBIAAJXEazM[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: junioreurovision.tv – esckaz.com

Tegnap elkezdődtek a próbák a kijevi Sportpalotában, ahol annak idején a Nox megforgatta a világot. Igazából már múlt vasárnap elkezdődtek a Junior Eurovízió előkészületei. Kijevi idő szerint 13:00-kor már a nyitóceremónia próbája kezdődött el, majd a hírességek fellépésének próbája, ezután a táncosok és a műsorvezetők is próbáltak. Hétfőn technika, világítástechnikai és kamerapróbák voltak, a versenyzők közötti képeslapok is ki lettek próbálva, és este volt egy nyitóbuli.

A kedd egész nap próbákkal telt, mind a 13 versenyző kapott 40 percet arra, hogy kipróbálja a színpadot. Szerdán a csapat fele próbálni, a másik fele kirándulni fog. Túra Kijev körül, majd kulturális és szórakoztató programok következnek (bowling, korcsolya, mozi…), és a holnapi napot is buli fogja zárni. A csütörtök hasonlóképpen fog eltelni, de most a mezőny másik fele fog próbálni és kirándulni. Délben az EBU és a házigazda NTU köztelevízió közös sajtótájékoztatót fog tartani. Pénteken az akkreditációval rendelkezőket fogják körbevinni Kijevben, délben a kommentátorok eligazítása kezdődik, utána a hírességek sajtótájékoztatója, majd próbák. Először a nyitány lesz elpróbálva, majd kétszer a teljes menetfelszereléses próba következik, a második már nyilvános lesz. Kijevi idő szerint 22:30-kor próbaszavazást tartanak, hogy leellenőrizzék a szavazást megjelenítő technikai felszerelések megfelelőségét. Szombaton délben közös faültetéssel kezdődik a versenyzők kötött programja, ezután már csak a verseny és a szavazás vége közti időszakban fellépők fognak próbálni. 21.15-től kijevi idő szerint elkezdődik az élő televíziós közvetítés, 23.45-kor a győztes sajtótájékoztatója, ezután egy after party kezdődik a Hotel Rus-ban.
A junioreurovision.tv honlapján és youtube csatornáján rengeteg videót lehet látni a próbákról és a háttéreseményekről, érdemes ezeket megnézni.

Hozzászólások lezárva.