Naptár

2009. november
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Ani Lorak: El fogjuk kápráztatni Európát!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=P8FbpoSLk2E[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Ani Lorak, a 2008-as Eurovízió ukrán résztvevője most házigazdája lesz a 2009-es kijevi Junior Eurovíziónak. A versenyt szervező NTU ukrán köztelevíziónak nyilatkozott a novemberi versennyel kapcsolatban.

Rögtön azután, hogy Ani Lorak majdnem elhozta a második dicsőséget Ukrajnának a tavalyi Eurovízión a „Shady Lady” című dallal, arra eszmélt, hogy a 2009-es Junior Eurovízió házigazdája lett belőle.

– Emlékszel még arra a pillanatra, amikor megtudtad, hogy Ukrajna lesz a házigazdája a 2009-es Junior Eurovíziós Dalversenynek?

– Körülbelül 3 hónappal ezelőtt láttam egy plakátot a városban, és nagyon boldog lettem, mert azt hiszem, Ukrajna megérdemli, hogy egy ilyen versenyt rendezhessen. Nagyon vendégszeretőek vagyunk, és semmi kétség afelől, hogy a legmagasabb szintű versenyszervezést fogunk látni.

– Miért vállaltad el a 2009-es Junior Eurovízió házigazdájának szerepét?

– Elmondok most egy titkot – bár valójában nem titok – a szereplésem a Junior versenyen teljesen nonprofit jellegű. A patriotizmusom diktálta hogy házigazdája legyek ennek az eseménynek. Azt akarom, hogy pozitív kép alakuljon ki Ukrajnáról Európában. Sokan emlékeznek még a tavalyi produkciómra és az érzelmeimre, amiket a színpadon átéltem. Amikor Európa újra a tévében fog látni engem, sokan vissza fogják idézni, mosolyogni fognak és talán meg fognak lepődni (a szó jelentésének jó értelmében). Egy átfogó előkészületet tervezek indítani azért, mert azt szeretném, hogy ha a nézők élvezni tudnák a szépséget, a zenét és a házigazdák képességeit.

– Van már valami elképzelésed, miként fogod vezetni a versenyt? Elvégre gyerekek lesznek a főszerepben, nem felnőttek, más felfogással kell majd dolgoznod mint általában?

– Meg vagyok győződve arról, hogy ez nem lesz nehéz feladat számomra. Nem áll túl messze tőlem a gyerekkor – van egy pici lányom, aki vidám mosollyal szemléli a világot, és azt hiszi, hogy több jó ember él a Földön mint amennyi rossz van rajta, és őszintén hisz a szívjóságban. Azt gondolom, hogy ezek a dolgok összekötő kapcsok köztem és a gyerekek között – az álmok, a mosoly és a pozitív gondolkodás. Különben is imádom a gyerekeket, a legszeretnivalóbb és legmegbecsültebb közönség. Biztos vagyok benne, hogy kellemes időt fogunk eltölteni.

– Szeretnéd, ha a saját gyerekeid is a színpadot választanák?

– Őszintén szólva jobban szeretném, ha a gyermekeim távol maradnának a show-business-től. Rengeteg munkát igényel minden nap, még ha nem is vagy a reflektorok fényében. És ha nem teszed ki a szíved, nem fog elérni valódi sikert. Ha elkezdek valami újat, teljes erővel koncentrálok a feladatra. Számomra a munka akkor kezdődött el igazán, amikor igent mondtam a 2009-es Junior Eurovízió házigazdájának szerepére. Ez munka a nap 24 órájában, amihez hozzá tudok tenni saját tudásomból és talán valami újat is tanulhatok belőle.

– Milyen céljaid vannak a 2009-es Junior Eurovízió házigazdájaként?

– Legfőbb célunk, hogy annyi szeretetet, energiát és tehetséget közvetítsünk a nézőknek, hogy elfelejtsék erre a 2 órára, hogy hol is vannak most valójában: a zene és a szépség vidékén. Célunk Európa, és a hozzánk érkező vendégek elkápráztatása. Így megszerethetik Ukrajnát és megismerhetik az ukrán lélek milyenségét, hiszen az országunk tele van csupa őszinte és meleg szívű emberrel.

Hozzászólások lezárva.