Naptár

2009. október
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Start voting now! Az első versenydal előtt fogjuk hallani

svanteTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovisaion.tv

15 perc helyett a 2010-es versenyen a dalok közben is lehet szavazni. Az első daltól kezdve az utolsó dal vége utáni 15. percig lehet részt venni a televotingon az oslói Eurovízión – erről döntött ma a versenyt időről időre megregulázó Referencia Csoport.
– Sokkal ésszerűbb felkapni a telefont és szavazni akkor, amikor a kedvencedet látod és hallod, mint amikor már vége van a produkcióknak. Ez a rendszer már sok nemzeti döntőn is ki lett próbálva, a tapasztalatok szerint a szavazási idő kiterjesztése sikerrel volt használva – mondta Svante Stockselius, az Eurovízió főellenőre, az EBU képviseletében.

Ezzel a rendszerrel a telekommunikációs szolgáltatók szavazás miatti túlterhelése is csökkenthető. Az Eurovízió versenyének szavazásáért felelős DIGAME kutatási eredménye világosan jelzi, hogy az első dalok, melyekre hosszabb szavazási idő állhat rendelkezésre, nem jelent hátrányt a többi dallal szemben. Ugyanez a kutatás kimutatta azt a tendenciát is, hogy az emberek szavaznak a kedvencükre a produkció alatt, vagyis a rajtsorrendben elfoglalt pozíció nem befolyásolja a szavazási hajlandóságot. A Junior Eurovízión 3 éve vezették be a kiterjesztett szavazási időtartamot, és az ott szerzett tapasztalatok is alátámasztják, hogy hiába van kevesebb idő szavazni a rajtsorrend végén lévő dalokra, így is meg tudják nyerni a versenyt.

8 hozzászólás Start voting now! Az első versenydal előtt fogjuk hallani

 • Matheus

  hm érdekes… nekem tetszik az ötlet. bár ott lennénk mi is!
  amúgy ma hallottam a danubiuson az is it true?-t én olyan boldog lettem, hogy más eurovíziós dalt is játszanak, nem csak a herot (ami teszem hozzá egyik nagy kedvencem), gondoltam magamban megjött az eszük!:-D

 • Zsolesz

  Komolyan ment az Is it true? Megáll az ész! Persze fél év késés megint! Hogy nehogy rájöjjönek az emberek hogy euroviziós!

 • Patrick S

  Szlovákiában már nyáron ment Yohanna is és Rybak is,sőt Sarah Dawn Finer – Moving On-t is hallottam egyszer.A tavalyi szlovák indulót azóta sehol sem hallottam

 • z

  igen, a szlovak versenydalt nem jatszak, viszont Rybakot es Johannat annal gyakrabban. Raadasul az utobbi idoben mintha mar Rybakot is kezdenek hanyagolni, Yohanna viszont igazi sikerdal lett a szlovakoknal, meg a csapbol is az folyik. nagy oromunkre 🙂

 • Patrik

  ez mekkora baromság… milyen az már hogy még az utolsó versenydalt nem is látta még senki sem de már az első fellépőkre már pl 1 órája lehet szavazni… pfff….milyen ez már kérem???

 • M.sanya

  Szerintem jó, mert arra panaszkodnak az első előadók, hogy rájuk kevés szavazat jön, mert már elfelejtik az emberek őket. És ez igaz! Általában sosem jut be az első előadó a döntőben, de mondom általában, tehát vannak kivételek.

 • tilla77

  Valószinűleg a megosztott figyelmen van a hangsúly, vagyis azért van esélye az utolsó dalnak is, mert mindig aktuálisan csak egy előadóra tudsz koncentrálni, van benne logika, meghát a telenor a fő támogató, azaz a mobil szolgáltatóknak is kell ebből profitálni…megint a pénz, a pénz…nyílván a terheltség is ezzel csökkenthető, mondjuk azért a sorsoláson sok múlhat még így is és gondolom az utsó versenydal után még lesz idő szavazni, tehát valszeg megváltozik kicsit a lebonyolitás, de ez már részletkérdés.

 • ValentineLost

  Nagyon klassz, hogy mainstream-et csinált Stockselius egy a nyolcvanas-kilencvenes évekre valahol teljesen ódivatúvá vált versenyből, de az is annyira sokatmondó, hogy egyes országoknak mára már eszük ágában nem áll nyerni, nehogy egy következő évi rendezéssel romba döntsék a saját gazdaságukat.