Naptár

2009. augusztus
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Sopot Fesztivál 2009 – Edyta Górniak nélkül, ma este

[dailymotion]http://www.dailymotion.com/video/xa5spc_inna-hot-live-sopot-hit-festiwal-20_music[/dailymotion]Tudósító: Klész Imre
Forrás: wikipedia – tvp.pl – eurowizja.org
Közvetíti: TV Polonia 20:05-től, pénteken, ma este és vasárnap is
A videón versenyben: Inna – Hot
Frissítve: 2009.08.09. 08:35 videókkal

Most hétvégén zajlik a Nemzetközi Sopot Fesztivál – ez egyébkén 1977-1980-ig Intervíziós Dalfesztiválnak volt nevezve – ami a lengyel fesztiválok közül az egyik legjelentősebb (a másik nagy az Opole Fesztivál). Nem rendezték meg minden évben, de olyan is volt, hogy nem volt verseny a fellépők között, így az első, 1961-es fesztivál óta az idén „csak” a 38. győztest fogják megnevezni.

sopot09Mivel nemzetközi fesztivál, voltak már versenyzői a Dominikai Köztársaságból, Kubából, Nigériából és Peruból is. Ha a győzteseket nézzük, 10 alkalommal győzött Lengyelország, a Szovjetúnió és Nagy-Britannia 4-szer, az USA 3-szor, de az NSZK és Csehszlovákia is elhozott 1-1 díjat. Magyarország még nem vett részt ezen a fesztiválon. A legismertebb nyertes az 1978-as győztes Alla Pugacsova (ESC 1997), a résztvevők között pedig ott volt Karel Gott (ESC 1968), a Boney M, Kim Wilde, a Bros, a Kelly Family, a Deep Forest, az Ace of Base, Bryan Adams, Ricky Martin, a Vanilla Ninja (ESC 2005), a Brainstorm (ESC 2000) és Samantha Fox is.

Idén Edyta Górniak (ESC 1994 – Lengyelország) is az indulók között volt, de nagy meglepetésre az utolsó pillanatban visszalépett.

Lengyel dalok és külföldi dalok külön vannak csoportosítva, nézzük a külföldi versenyzőket, akik a szombati fordulóban vesznek részt:
Agnes (“Release me”)
Gathania (“Blame it on you”)
In-Grid („Le dragueur”) audio
Lagaylia („Over and over again”) audio
Neo (“You make me feel like dancing”)
Gorchitza (“Kiss me loneliness”) klip
Queensberry (“No smoke”)
Daniela („Push it up”)
Inna (“Hot”)
Marius <Akcent együttes> (“Obsession”) klip
Katerine (“Ayo technology”) <<< a szombati győztes
Stefanie Heinzmann (“The Unforgiven”)
Jay Delano (“Are you ready”) klip
Bel-Mondo („The club is mine”)
Danzel („Walking on sunshine”) audio

A külföldi versenyzők előtti bemelegítő csapat (tehát versenyen kívüli): Shaun Baker feat. Maloy – Hey Hi Hello

A lengyel versenyzők listája – ők a tegnapi fordulóban vettek részt:
Stachursky („Zostań i bądź”) audio
Groovebusterz („Talk to me”) klip
PIN („Konstelacje”) klip
Piotr Rubik („Nie wstydź się mówić, że kochasz”) klip
Mrozu („Miliony monet”) klip
Chłopacy („Wiara”) klip
Pectus („Jeden moment”) klip
Natalia Lesz („Coś za coś”)
Candy Girl („Yeah!”) klip
Roan („Podnieś głowę”) klip
Łukasz Zagrobelny („Mówisz i masz”)
Ewa Farna („Cicho”)
Iwona Węgrowska („Zatem przepraszam”) <<< a pénteki győztes (klip)
Blenders („Kasia”) kliprendezői változat
Kasia Kowalska („Maskarada”) audio

A lengyel dalok előtti bemelegítő csapat: September – Satellites & Until I Die & Breathe

A műsort a TVP2 és a TV Polonia is közvetíti, ma este, három részben látható a műsor, 20:05-től, 21.00-tól és 21:55-től kezdődik a verseny, persze érdemes már a legelején bekapcsolódni a műsorba. Egyébként a fesztivál 3 napos, pénteken kezdődött, de vasárnap is lesz folytatása, ugyanebben az időpontban.

6 hozzászólás Sopot Fesztivál 2009 – Edyta Górniak nélkül, ma este

  • Matilda54

    Tisztelt Sztálinista eschungary!

    Ezúton mondom el, hogy én nem Matilda vagyok, hanem szgeri94!
    Gondoltam, megfelelő bosszú lenne, hogy összebarátkozom veletek, aztán pedig elmondom, ki is vagyok valójában.
    Ez majdnem összejött, hisz Robek meghívatta magát, kedvesen érdeklődött, sőt, még Vincze Lilla e-mail címét is megadta kérésemre.
    Kár, hogy nem lepleztem le magam időben, sokkal pukkasztóbb lett volna.
    És hogy miért „Sztálinista”?
    A válasz nagyon egyszerű: Zaffarano, aki eme honlap feje, úgy viselkedik, mint Sztálin. Akik „benyalnak” neki (elnézést a picit közhelyes kifejezésért, de így olyanok is megértik, mint Robek), azok felemelkednek, és sokkal jobb pozíciót szereznek. Ám aki a „rendszernek” ellentmond, azt kegyetlenül kimoderálja, kitiltja, stb.! Zaffarano „elvtárs” elfolyt minden kis lázadást még a csírájában! Ezt Sztálin is megirigyelhetné!
    Elnézést kérek Sztálin tisztelőitől, hogy ilyenekkel hasonlítottam össze.
    Robek a szánalom „nagyatja”! Milyen ember az, aki leáll egy 14 éves fiúval veszekedni??? Főleg olyan semmiségen, hogy rybaknak (direkt kis betű), vagy Kiszel Tündének nagyobb a szemöldöke? (Egyértelmű, hogy rybaké!) Aztán meg egy ártatlan emberen vezeti le a feszültségét… (Szegény Zoli hetekig el volt kenődve a leveleid után!) Mert ez az „ember” egy ártatlanon vezette le a feszültségét! Vajon miért támattad épp őt? Csak nem felfedezted, hogy tehetségesebb nálad? (bár nálad még egy szellemi fogyatékos is jobb cikket ír…)
    A tv-s szereplése pedig egyszerűen szánalmas volt! Egyszer sem nézett bele a kamerának (hála Istennek), és teljesen úgy tűnt, mint akiből hiányzik a szakértelem. (Bár hiányzik is.) Szegény Vincze Lilla! Vajon hányszor léptél a lábára? (hisz te írtad, hogy le lehetett szólítani „tapasztalatból”. Biztos megszánt téged…)
    De azért kétszínűekben is bővelkedik a honlap. Pl.: Erzsi! A szemedbe mézes-mázas, a hátad mögött meg leír mindenkinek. Hisz a fórumon kiírta a valódi gondolatait.
    Zoltán, tőled elnézést kérek, amiért téged is átvertelek, de nem kérhettem volna, hogy működj közre a kis akciómban, hisz te valami rejtélyes oknál fogva állítólag kedveled a társaságot… És még talán be is árultál volna!
    Ja, és mivel Zaffarano elvtárs ezt amint végigolvasta azonnal kimoderállja, szóval azt ajánlom, gyorsan olvassátok végig!
    Puszi,
    Bokros Matilda

  • tilla77

    Hát hogy is mondjam, szükséges ez? Amúgy a Septembert pedig imádom…

  • tilla77

    Én hobby esc rajongó mondom, hogy kedves matilda és kedves szgeri94 erre semmi szükség, ha gyerek vagy, akkor legyél tovább gyerek, ha felnőtt szeretnél lenni, akkor pedig tanulj meg viselkedni, de a gyerekes viselkedésnek nincs helye az életben. Ja és mielőtt jönne a szöveg, senkivel nem állok kapcsolatban, egyszerű hozzászóló vagyok és rajongó, aki a tilla77 név alatt fut. És nincs szükségem még egy névre, ahhoz, hogy cenzúrázott írások mellett megjelenjek. Amondó vagyok, amit ugyan nem Sztálin mondott, hanem Lenin, de örök áérvényű. Tanulni.Tanulni.Tanulni: Javaslom az élet minden pillanatában. És őszinte leszek, én örökre letiltanálak erről az oldalról.

  • Zsolesz

    Szerintem meg nem kell letiltani! Ha valaki normalisan viselkedik és szereti az esc-et akkor itt a helye! A megbocsájtás mindennél fontosabb erény! Szóval nekem nincs itt senkivel bajom, a lényeg, hogy másokkal tisztelettudóan kell viselkedni és ennyi a történet!

  • tilla77

    Zsolesz ugye mindkét oldalra érvényes ez