Naptár

2009. augusztus
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

ESC 2010: Az ARD és a Pro7 megállapodott

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IacbU3LpaP4[/youtube]Tudósító: Nádasdi Péter – Falvi Zsófi
Forrás: eurovision.ndr.de
Videón: Baden Württemberg szavaz(na) 2009-ben

A Pro7 és az ARD Stefan Raab-al karöltve keresi a 2010-es Eurovíziós Dalfesztivál május 29-i oslói döntőjének német résztvevőjét. A döntés értelmében 2010 elején nyolc fordulós adásból fog összeállni a nemzeti döntő. Ezekben 20 döntős – bármely tartományból – versenyezhet az Eurovíziós részvételért.

A fordulókat felváltva követheti nyomon a közönség a kereskedelmi és a közszolgálati csatornán. Az 5 előválogató a Pro7-en, a negyeddöntő az ARD-n, az elődöntő ismét a Pro7-en és a nagy döntő megint az ARD-n lesz látható. A közönségszavazatok minden fordulóban  nagy szerepet fognak játszani a továbbjutók meghatározását illetően.
A zsűri elnöke mind a nyolc műsorban Stefan Raab (ESC 2000), akit a zeneipari szakemberek is támogatnak. A sikeres zenész és elismert zeneszerző Raab már háromszor vett részt a neves megmérettetésen (1998-ban mint Guildo Horn zeneszerzője a hetedik helyig jutott, 2000-ben szerzője és előadója a Wadde hadde Dudde da?-nak, ezzel az előkelő 5. helyezést érte el, majd 2004-ben a német dal szerzőjeként a 8. helyet tudhatja magáénak). Mindemellett a Stefan Raab által 2005 óta rendezett Bundesvision Song Contest mindmáig az egyik legfontosabb zenei megmérettetés Németországban.

Izgalmas metódus

A dal: elsősorban fiatal, még nem ismert előadókat keresnek. A pontos pályázati kritériumok nyár végén lesznek nyilvánosak. További információkat a műsorról ugyancsak nyár végén kaphatunk a két csatornától. Az Eurovíziós Dalfesztivál nemzetközi döntője az Egyesen (ARD-n, vagyis az országos nemzeti főadón) lesz látható május 29-én 21:00-tól.
Lutz Marmor, az NDR (az észak-német regionális televízió a felelős az Eurovízióért Németországban) szóvivője: ”Hol máshol van értelme ilyen nagyszabású kísérletnek, ha nem egy ilyen nagy megmérettetésen. Aki mer, az nyer. Németország örülni fog egy izgalmas Eurovíziós nemzeti döntőnek!”

Közös a célunk!

A Pro 7 szóvivője Andreas Bartl szerint: „Ilyen fajta együttműködésre a kereskedelmi és állami tv-k között még nem volt példa. Ha ilyen monumentális dologról van szó, le kell küzdeni az akadályokat. Rendkívül örülök, hogy Stefan Raab, mint kimagasló előadó, zeneszerző és a fiatal generáció sztárja elvállalta ezt a feladatot. Közös a célunk! Egy kimagasló német tehetség sikerét ünnepelni a jövő évi dalversenyen.”

Kihívás a jövő tehetségeinek

Thomas Schreiber az ARD koordinátora: Örülök, hogy minden sikerült: a jó ötlet, az jó ötlet! Ez egy szuper izgalmas Eurovízió lesz!
Bernhard Hermann az ARD rádió szóvivője: Mindig is fontos volt a fiatal tehetségek elé kihívást állítani. A fellépés sok fiatalt buzdít a részvételre, ezért a tehetségkutatók is támogatják. Ez a projekt új mérföldkövet jelent Németország médiavilágában.
Stefan Raab lelkesít: ”Akkor HAJRÁ!!!”

10 hozzászólás ESC 2010: Az ARD és a Pro7 megállapodott

 • BeN

  Németország, légyszíves jól válasszatok 2010-re, mert már nagyon örülnék ha TOP10-be lennétek! Idén is rohadt jók voltatok, kár hogy a közönség nem értékelte. 🙁

 • Zsolesz

  Na ezt Magyarországon is lehetne alkalmazni!Összefoghatna az M1 meg az rtl! Az idei csillagszületik legjobb énekese mehetne euroviziózni!

 • Serinon

  Mindegy kivel, csak valósítanák meg itthon is…

 • kiskiraly

  Csodálkozom, hogy a videóhoz még nem szólt senki.

 • Matilda54

  Tisztelt Sztálinista eschungary!

  Ezúton mondom el, hogy én nem Matilda vagyok, hanem szgeri94!
  Gondoltam, megfelelő bosszú lenne, hogy összebarátkozom veletek, aztán pedig elmondom, ki is vagyok valójában.
  Ez majdnem összejött, hisz Robek meghívatta magát, kedvesen érdeklődött, sőt, még Vincze Lilla e-mail címét is megadta kérésemre.
  Kár, hogy nem lepleztem le magam időben, sokkal pukkasztóbb lett volna.
  És hogy miért „Sztálinista”?
  A válasz nagyon egyszerű: Zaffarano, aki eme honlap feje, úgy viselkedik, mint Sztálin. Akik „benyalnak” neki (elnézést a picit közhelyes kifejezésért, de így olyanok is megértik, mint Robek), azok felemelkednek, és sokkal jobb pozíciót szereznek. Ám aki a „rendszernek” ellentmond, azt kegyetlenül kimoderálja, kitiltja, stb.! Zaffarano „elvtárs” elfolyt minden kis lázadást még a csírájában! Ezt Sztálin is megirigyelhetné!
  Elnézést kérek Sztálin tisztelőitől, hogy ilyenekkel hasonlítottam össze.
  Robek a szánalom „nagyatja”! Milyen ember az, aki leáll egy 14 éves fiúval veszekedni??? Főleg olyan semmiségen, hogy rybaknak (direkt kis betű), vagy Kiszel Tündének nagyobb a szemöldöke? (Egyértelmű, hogy rybaké!) Aztán meg egy ártatlan emberen vezeti le a feszültségét… (Szegény Zoli hetekig el volt kenődve a leveleid után!) Mert ez az „ember” egy ártatlanon vezette le a feszültségét! Vajon miért támattad épp őt? Csak nem felfedezted, hogy tehetségesebb nálad? (bár nálad még egy szellemi fogyatékos is jobb cikket ír…)
  A tv-s szereplése pedig egyszerűen szánalmas volt! Egyszer sem nézett bele a kamerának (hála Istennek), és teljesen úgy tűnt, mint akiből hiányzik a szakértelem. (Bár hiányzik is.) Szegény Vincze Lilla! Vajon hányszor léptél a lábára? (hisz te írtad, hogy le lehetett szólítani „tapasztalatból”. Biztos megszánt téged…)
  De azért kétszínűekben is bővelkedik a honlap. Pl.: Erzsi! A szemedbe mézes-mázas, a hátad mögött meg leír mindenkinek. Hisz a fórumon kiírta a valódi gondolatait.
  Zoltán, tőled elnézést kérek, amiért téged is átvertelek, de nem kérhettem volna, hogy működj közre a kis akciómban, hisz te valami rejtélyes oknál fogva állítólag kedveled a társaságot… És még talán be is árultál volna!
  Ja, és mivel Zaffarano elvtárs ezt amint végigolvasta azonnal kimoderállja, szóval azt ajánlom, gyorsan olvassátok végig!
  Puszi,
  Bokros Matilda

 • Nyee

  Hát ez jó.Köszönöm Matilda feldobtad a napomat:DMindig meglepődöm mennyire kreatívak az emberek.de Matildaként írtad alá,akkor most Geri,Matilda,mindkettő,egyik sem?Szerintem 54 évesen is szánalmas belebújni egy 94-es születésű kisfiúcska bőrébe és 15 évesen is elég ciki egy francia nőt játszanod(jaj bocsánat tegezhetlek?).Elég szánalmas volt,hogy nem vetted észre h húzzuk az agyadat,de mivel téged(az ártatlanok legártatlanabbikát) nem érhet kritika,ezért inkább nem írom tovább ezt a mondatot.Zaffarano elvtársnak üzenem,hogy a párt összetartása nem ingott meg,a rendszer galandférge nem elég erős ehhez:D
  és hadd mondjak valamit,mert igazából a primitív kisgyerek,illetve kivénhedt francia üzenetéből egy valami rendkívül gusztustalan.Már az is elég baj,hogy így nyilatkozol egy náladnál inteligensebb(bár ez nem annyira nehéz),okosabb és talpraesettebb emberről(Robi),de még Erzsit is belevenni,az egyetlent aki valamilyen formában még segíteni is akart neked…Remélem édesanyád nem olvassa a fórumot,mert ha tudná h ilyen gyereke van(az 54 éves Matildától bocsánatot kérek,lehet h már nem él az anyukája)…
  Szóval kedves bOKROS/sZGERI legkevésbé sem elvtárs,én tanácsolom egy pszichológus kezelését,mert ilyen gyönyörű skizofréniás esetet régen láttam
  A puszidat meg tudod hova;)
  Nyee(ha esetleg kritizálnád,hogy becenevet használok Péternek hívnak,18 vagyok és nem egy 60 éves Zsuzsa)

 • Csengettyű

  szgeri! Ez nagyon, nagyon, nagyon nem volt szép. Eleve másnak kiadni magad… pff. (Igaz, én is megcsináltam, de az egyik honlapomon, hogy az osztálytársaim véletlenül se jöjjenek rá, hogy én csinálom.) Aljas módszer volt tőled, és nem értem, hogy 15 évesen miért nem lehet érettebben viselkedni (én is annyi vagyok). A eschungary pedig nem sztálinista, hanem csak összetartó. Te meg egy 15 éves vagy, akinek az agyára ment a történelemóra. Hm?

 • Csengettyű

  Ja, és mellesleg! Nem arról van szó, hogy ha nem értesz egyet, kimoderálják az üzenetedet… véleményt nyilvánítani lehet (akár a többiekétől eltérőt is!), de ezt KULTURÁLT formában kellene megtenni. És akkor nem moderálja ki senki, amit írtál. Világos? És három módszer a problémáid kezelésére:
  1. Ha eszedbe jutott egy karakter, és szeretsz róla írni, írj regényt.
  2. Ha egyszerűen csak örömet okoz, hogy másokat becsapj, irány a pszichológus.
  3. Ha meg tudathasadásról van szó, minél előbb keress fel egy pszichiátert!

 • Csengettyú

  És ha valójában nem Geri vagy, hanem MAtilda, akkor bocsánatot kérek, de csak a tegezésért, a véleményem ugyanaz. Sőt, ötven-valahány évesen még szánalmasabb az egész.