Naptár

2009. augusztus
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Közösségi hálózat az Eurovízió Nagyzenekaráért

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=P-Bg24ao30g[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: esctoday.com – oikotimes.com – facebook.com
Videón: az utolsó nagyzenekarral kísért dal – egyben Macedónia VJK debütálása

Elindult egy kampány a Facebook-on, ami a nagyzenekart szeretné visszahozni az Eurovízióba. Több mint 3800-an csatlakoztak már a csoporthoz, és a nagy eurovíziós szaklapok is támogatják az ügyet. Egészen pontosan Jan Fredrik Heyerdahl, vagyis a Norvég Rádió Nagyzenekarának vezetője is pártolja az ötletet, ha az EBU, az NRK és az Eurovízió vezetése rábólintana, akár képesek lennének több mint 40 dalt is megtanulni.

Az oikotimes.com gyűjtése szerint a Norvég Rádió Nagyzenekara az egyik legrugalmasabb zenekar a világon, repertoárjuk a klasszikus zenétől kezdve a jazz-en és popon keresztül a rockig tart. Ráadásul a legkiválóbb tehetségeik bemutatására is kiváló alkalom lenne a jövő évi verseny.
Az esctoday.com szerint a szimfónikusok visszahozása sok országnak előnyös lenne, ha figyelembe vesszük, hogy milyen dalokat indítottak mostanában. Németország, Magyarország és Észtország jobb eredményt érhetne el így. Idén Andrew Lloyd Webber is jobban örült volna, ha szerzeményét élő nagyzenekar adta volna elő, a felvett hanganyag helyett. Annyi biztos, hogy a moszkvai színpadon kényelmesen elfért volna egy hagyományos Eurovíziós zenekar is.
1998 volt az utolsó év, ahol választható volt az élő zenekari kíséret, és ekkor volt utoljára alkalmazva a verseny nyelvtörvénye is, ami ragaszkodott az adott ország valamelyik hivatalos nyelvén való énekléshez.

9 hozzászólás Közösségi hálózat az Eurovízió Nagyzenekaráért

 • VICESC

  Nagy divat lett most a vonóskodás (Csűry Lajos, Alexander Rybak, stb.), de egyáltalán nem baj! Sőt! Szerintem az összes dalhoz illett volna egy kis nagyzenekar, és a pop-os (egyáltalán nem vonós vagy szimfónikus vagy nagyzenekaros) dalokat is feldobta volna legalább egy minimális kíséret.

 • VICESC

  Ja, és szerintem ehhez kötődik, hogy meg kellene emelni a színpadon lévők számát! Milyen jó lenne már egy dalhoz nagykórus is!

 • Zsolti86

  Támogatom! Ezen is mennyit dob az élőhangszer, pedig még vonósok sincsenek:
  http://www.youtube.com/watch?v=wXoYY9Vn_OY

 • Peter87

  Kedves Zsolti86!
  Jobban figyeld meg a zenekart, mert bizony ott voltak vonósok is és nem csak dísznek! 😀
  A kezdeményezés egyébként nekem is tetszik, mármint a zenekar visszahozásának gondolata!

 • Zsolti86

  Jé, tényleg ott vannak, de nem hallok belőlük semmit. 🙁 De maradva a dalnál, ajánlom még ezt: http://www.youtube.com/watch?v=gtF5etzKJX8 Itt már tényleg hallani őket, csak néhol mintha fals lenne valami (talán a vokál), ezért nem ezt linkeltem először.

 • Csengettyű

  Hát ez igaz. A moszkvai színpadon tényleg simán elfértek volna.

 • Csengettyű

  Nemrég újra megnéztem a 2008-as ESC második elődöntőjét (illetve csak pár részt belőle), és eszembe jutott, hogy a ciprusi dal egy zenekarral nagyon jól hangzott volna, akár még döntőbe is juthatott volna.

 • Matilda54

  Tisztelt Sztálinista eschungary!

  Ezúton mondom el, hogy én nem Matilda vagyok, hanem szgeri94!
  Gondoltam, megfelelő bosszú lenne, hogy összebarátkozom veletek, aztán pedig elmondom, ki is vagyok valójában.
  Ez majdnem összejött, hisz Robek meghívatta magát, kedvesen érdeklődött, sőt, még Vincze Lilla e-mail címét is megadta kérésemre.
  Kár, hogy nem lepleztem le magam időben, sokkal pukkasztóbb lett volna.
  És hogy miért „Sztálinista”?
  A válasz nagyon egyszerű: Zaffarano, aki eme honlap feje, úgy viselkedik, mint Sztálin. Akik „benyalnak” neki (elnézést a picit közhelyes kifejezésért, de így olyanok is megértik, mint Robek), azok felemelkednek, és sokkal jobb pozíciót szereznek. Ám aki a „rendszernek” ellentmond, azt kegyetlenül kimoderálja, kitiltja, stb.! Zaffarano „elvtárs” elfolyt minden kis lázadást még a csírájában! Ezt Sztálin is megirigyelhetné!
  Elnézést kérek Sztálin tisztelőitől, hogy ilyenekkel hasonlítottam össze.
  Robek a szánalom „nagyatja”! Milyen ember az, aki leáll egy 14 éves fiúval veszekedni??? Főleg olyan semmiségen, hogy rybaknak (direkt kis betű), vagy Kiszel Tündének nagyobb a szemöldöke? (Egyértelmű, hogy rybaké!) Aztán meg egy ártatlan emberen vezeti le a feszültségét… (Szegény Zoli hetekig el volt kenődve a leveleid után!) Mert ez az „ember” egy ártatlanon vezette le a feszültségét! Vajon miért támattad épp őt? Csak nem felfedezted, hogy tehetségesebb nálad? (bár nálad még egy szellemi fogyatékos is jobb cikket ír…)
  A tv-s szereplése pedig egyszerűen szánalmas volt! Egyszer sem nézett bele a kamerának (hála Istennek), és teljesen úgy tűnt, mint akiből hiányzik a szakértelem. (Bár hiányzik is.) Szegény Vincze Lilla! Vajon hányszor léptél a lábára? (hisz te írtad, hogy le lehetett szólítani „tapasztalatból”. Biztos megszánt téged…)
  De azért kétszínűekben is bővelkedik a honlap. Pl.: Erzsi! A szemedbe mézes-mázas, a hátad mögött meg leír mindenkinek. Hisz a fórumon kiírta a valódi gondolatait.
  Zoltán, tőled elnézést kérek, amiért téged is átvertelek, de nem kérhettem volna, hogy működj közre a kis akciómban, hisz te valami rejtélyes oknál fogva állítólag kedveled a társaságot… És még talán be is árultál volna!
  Ja, és mivel Zaffarano elvtárs ezt amint végigolvasta azonnal kimoderállja, szóval azt ajánlom, gyorsan olvassátok végig!
  Puszi,
  Bokros Matilda