Naptár

2009. augusztus
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2010: keresik a dalt a legnépszerűbb nemzeti döntőre

melodifestivalen_logoTudósító: Klész Imre
Forrás: esctoday.com – svt

A svéd SVT köztelevízió ma hozta nyilvánosságra a 2010-es Melodifestivalen szabályzatát. Szokás szerint a fesztivál győztese indulási jogot nyer a szomszédos Norvégiába, ami a 2010-es Eurovízió színhelye lesz. A Melodifestivalen a legnagyobb zenei verseny Svédországban, ami egyben a legnagyobb közönségvonzó televíziós show-műsor évről évre a svéd médiában.

A svéd SVT Televízió 2009. szeptember 22-ig várja a pályaműveket a következő címre: Melodifestivalen 2010, Sveriges Television, 109 14 Stockholm.
Csak svéd állampolgárok, illetve svédországi állandó lakcímmel rendelkezők küldhetnek be dalokat. A dal nyelvét szabadon meg lehet választani, viszont a 32 kiválasztott dalból 10 svéd nyelvű előnyben lesz részesítve. Idén újdonság, hogy ha más nyelvű verzió is készül a versenydalhoz, most nem veszik „egy kalap alá”, hanem az is külön pályázatnak fog számítani. Akárki is énekel a demófelvételen, a Melodifestivalen versenyén is meg kell jelennie.

Először a Svéd Zenei Kiadók Szövetsége (SMFF) fogja kiválogatni a dalokat. A kiejtett szerzeményeket az SVT zsűrijének lesz lehetősége megmenteni. A válogatás végéig a zsűritagok nevei titokban lesznek tartva. Az SVT zsűrije nem fogja megkapni a dalokhoz tartozó szerzők neveit a válogatás alatt. A kiválasztott dalokat az SVT már októberben nyilvánosságra fogja hozni. 32 dal lesz kiválasztva, 4 hely pedig fenn van tartva a külön erre az alkalomra felkért szerzők és előadók számára. A kiválasztott dalokhoz az előadókat az SVT és a dalszerzők együtt fogják eldönteni, a végső döntési jog az SVT kezében van.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is 8-an lehetnek a Melodifestivalen színpadán, igaz, csak 6 személy tartózkodhat az Eurovíziós színpadon. Minden fellépőnek instrumentális zenei háttérrel kell rendelkeznie, amin a háttérvokál is lehet rögzítve. A fő vokált élőben kell előadni. Az Eurovízión egyébként semmilyen rögzített vokál nem engedélyezett.

Az eddigi hagyományokhoz hasonlóan szintén 4 fordulóból, egy második esély (vigaszági) fordulóból és egy nagy döntőből fog állni a Melodifestivalen turnéja különböző svéd városok arénáiból. A döntőben 2 győztese lesz az 5 fordulós párharcnak, egy dalt pedig egy nemzetközi zsűri fog megmenteni. A döntőn belüli fordulók győzteseit televotinggal fogják meghatározni. A végső szakaszban 12 zsűri és a televoting szavazata fogja meghatározni a Melodifestivalen győztesét.

A következő szabályoknak kell megfelelni a pályázat során:
1. Egy CD-t kell küldeni, rajta a pályázatra szánt dallal.
2. A dalhoz nyelvi megkötés nincs, ugyanolyan nyelven lesz előadva, mint amilyen a pályázatban szerepel. a dalszöveget is mellékelni kell, illetve ha nem svéd vagy angol nyelvű a dal, egy fordítást is kell mellékelni.
3. Be kell küldeni egy zárt borítékban a kitöltött regisztrációs űrlapot, benne információt a dalszerzőkről.
4. Valamint egy kitöltött űrlapot, melyben az  előadó adatai szerepelnek.

Szabályok (svédül) itt http://svt.se/content/1/c8/01/55/99/03/Regelverk%202010.pdf

Regisztrációs űrlap itt http://svt.se/content/1/c8/01/55/99/03/Tavlingsblankett%202010.pdf

Előadóra vonatkozó űrlap itt http://svt.se/content/1/c8/01/55/99/03/Artistformular%202010.pdf

24 hozzászólás Eurovízió 2010: keresik a dalt a legnépszerűbb nemzeti döntőre

 • Zsolesz

  Remélem megint olyan jó döntőjük lesz mint tavaly, és remélem sokkal jobb dalt választanak mint tavaly! Magyarországról valami ujság? Bennfentesek?

 • Arigeri

  Háááát Reménykedjünk hogy most a magyarok eljutnak a döntőig:D Amugy Hien a Túl Szép az is eurovízios dal…. való, groovehouse,meg a mostani megasztárosok kivétel király viktor meg f.dávid azoknak most nem valami jóó klip,zenéje na ennyit a véleményemről:DXD

 • Zsolesz

  Szerintem Hien dala túl amerikai az eurovizióhoz! Nem oda való! A szám gagyi, viszont a klip jó! Király Viktor forgószél cimű dala, angolul szerintem jó lehet! Én továbbra is Bencsik Tamara dalait részesitem előnyben!!!! De vajon indul e majd magyarország???

 • Arigeri

  Bencsik Tamara a táncosaival több esélye van mint király viktornak:D na mind1:D remélem indul magyarország mert tavaly oroszországba elmentem meg nézni az elődöntőt, de nem akarok elmenni már minél távolabbra:D jóó lenne már magyarország össze szedné 6legjob magyar énekest, meg írnának egy dalszöveget ami hegedű,zongora,és sok-sok kellemes hangszer szóllana meg a dalukba!!!!

 • Tibi

  LÉCI LÉCI LÉCI!!!
  A GROOVEHOUSE MENJEN VAGY SZÓLÓBAN JUDY!!! MINDEGY, CSAK HALLJA MINDENKI, MEKKORA HANGJA VAN ENNEK A LÁNYNAK 😀

 • Edit

  Igaza van Tibinek! Szerintem is Judynak kéne mennie az Eurovízióra.Judy olyan énekesnő, és olyan hanggal rendelkezik mint senki, és soha senki nem is fog.. Most mutassuk meg, hogy JUDY M.O. LEGNÉPSZERŰB ÉNEKESNŐJE..:)
  Brutálisan jóóóóóóóóóóóóóóóóóóó hanggal:) Judy v. a Groovehouse kell mennie,ez nem kérdés

 • Ági

  SZERINTEM IS JUDY MENJEN!!

 • Szandy

  Véleményem szerint JUDY!:D

 • Kocsis Kinga

  Szerintem Judynak ott a helye!!!!Vagy a Groovehousenak:DEgyütt is nagyon jók Maximálisak:DSzerintem ők menjenek vagy őőő!!:DJudy eszméletlen hangal rendelkezik ! A sok megasztáros meg pfff..:D Hiennek is nagyon szép hangja van!Sokra fogja vinni az életben Tóth Lüszivel együtt!
  De Judyék MENJENEK MINDENKÉPPEN!!:D

 • Dorka

  Hien dala sztem is túl amerikai az Eurovízióra (nekem pont a klip tetszik kevésbé, jó, igényes meg látszik, hogy sok munkát feccöltek bele, de olyan túl mű, túl számítógépes, főleg a kis repkedő világosrózsaszín izék… az én ízlésemnek=D), és sztem Viktoré is. Bencsik Tamara esélyes lenne az Eurovízión(mondom ezt úgy, hogy nem igazán kedvelem). Fekete Dávid vmi jobb lassú dallal esélyes lenne-ha tudna élőben énekelni, de borzasztóan hamis volt a Megában(mert egyébként nagyon szép hangszíne van). Nekem egyébként a Mega-próbálkozások közül Balogh Imi dalai tetszenek legjobban, de azok pont nem Eurovízióra valók sztem :).
  Akiket én küldenék: Kozma Orsi, Tóth Vera, Társulatból kb. bárki=D (pl. Torma Emese), sőt Oláh Ibolyára is kíváncsi lennék…
  Mondjuk nekem édes mindegy, ki megy ki, csak jó legyen a dal és igényes-egy nevesincs vki is lehet tehetséges :).

 • Dorka

  Ja, és Operettből, Madáchból is lehetne küldeni énekeseket vmi jó kis ütős dallal, pl. a Szinetár-Bereczki párost egy pörgős-amellett, hogy iszonyat jó hangjuk van, vmi hihetetlen karizmatikusak, és képesek megragadni a közönséget (voltam kinn Broadway Fesztiválon koncertjükön, hát szó szerint őrjöngött mindenki, pedig egy csomóan olyanok is voltak ott, akik nem is ismerték őket, csak odajöttek hallgatni)… vagy Dolhai egy jó lassú dallal. Vagy Polyák Lilla. Vagy vmi allstars :).

 • Ádám

  Én akit küldenék M.o.-ról, az JUDY lenne, a Groovehouse énekesnője. Már 20 éve a szakmában van, és még most is sikeres Zsoltival együtt. Platinalemezek, Comet díjak, Bravo Ottó díj, Popcorn díj..stb. Sorolhatnám tovább:) Úgyhogy sztem Judynak kéne képviselnie Magyarországot. Csak csatlakozom az előttem szólókhoz, hogy valami brutálisan jó, egyedi, eszméletlen hanggal rendelkezik az a kis „kicsiny” leányka. Akkora hangja van hogy az valami ELKÉPESZETŐ.
  A megasztárosok közül NEM küldenék senkit. Király Viktor nem tud énekelni Magyarul. Bencsik Tamaránaak sincs valami olyan a hangjában, ami netán megfogná az embert. Judynak a hangjában viszont van. Aranytorkú énekesnő.
  Mivel magyarok vagyunk, így magyarul is kéne énekelni az Eurovízión és nem angolul. Mivel Király Viktor csak angolul tud „megszólalni” én így őt NEM KÜLDENÉM. MAGYAROK VAGYUNK, MAGYARUL KELL KIÁLLNUNK A SZÍNPADRA ÉS MAGYARUL KELL ELÉNEKELNÜNK EGY DALT..Az a baj, hogy M.o-on kevés igazi, tehetséges énekes van. Mindenféle szedett-vedett már énekes. Most ezt nem megbántásból írtam..De nézzünk 1-2 példát.: Itt ez az új „tinisztár”, Barbee! Semmi hangja nincs. Élőben pedig nem is hallottam őt énekelni. De kiváncsi vagyok azért,mert eddig minden koncertjén playbacket nyomott. De okt. 4-én kiváncsi leszek rá..Egészség hídon fellép, kivi vagyok, h playbackelni fog-e vagy sem..Aztán itt a Lola, vagy SP, Bencsik Tamara, Király Viktor, Tóth Gabi.. Semmi hangjuk.. Bencsik Tamara túl gyenge, semmi nincs a hangjában:S K.Viktorról ne is beszéljünk. A mi nap hallottam a rádióban a „dalát”, ha annak lehet nevezni és szó szerint NEM értettem semmit…Szóval jól gondoljuk meg, hogy kiküldünk egy linkóci, szedett-vedett, énekest, aki annak mondja magát, hogy csak legyen valaki aki képviseli Magyarországot, vagy kiküldjük a MI Judynkat aki TUDJA is képviselni Magyarországot, azzal a csodálatos hangjával..Édes, aranyos, dögös..:)

 • Váli Botond

  Remélem, hogy a Groovehouse együttes mehet 2010-ben az Eurovíziós dalversenyre Magyarországról!!!!!!!!

 • Noncsa

  JUDY!JUDY!JUDY! Vagy mindketten Zsoltival, a Groovehouse menjen!!! Ez nem kérdés!!! Tuti sikerük lenne! Rájuk lehetünk a legbüszkébbek Magyarországon, nekik van a legtöbb fellépésük, ez is azt bizonyítja, hogy nagyon jók! Remélem ők lesznek a kiválasztottak! 🙂

 • Zsolesz

  Akkor az MTV kérje fel őket! Ne legyen pályázat meg hasonlók, hanem kérjék fel őket, irjanak egy fantasztikus dalt februárig, akkor a Fonogramon bemutathatják, és mehetnek oslóba! MTV igy sokat spórolhat meg, ami a reklámot és nemzetidöntőt illetné!!!

 • Kocsis Kinga

  Judy!JUdy!Judy!Groovehouse!Ők menjenek:D
  De egyépként szerintem Lolának és Hiennek is eszméletlen jó hangjuk van:D
  Hallotam már őket és nagyon jók:D
  De Igazatok van a groovehouse lassan már 20 éve van pályán és sikeres ismert szeretetre méltó együttes:DSokan szeretik őket!
  A ^^ZENÉJÜKKEL SZÓLNAK AZ EMBEREKHEZ^^:D
  Nekem a megasztárosokkal sincs semi bajom 😀
  Szerintem aki megnyerte annak biztos hogy van hangja:DPl:Hien:DCsak még tanulni kell:DFiatal még de biztosan elismert énekesnő lessz:D
  Judyék menjenek és kész!Imádunk titeket!Judy és Zsolti ti vagyTok Magyarország példaképe mint ember mint zenész:D
  Remélem ők mennek és sikerrel járnak!
  IGEN ÉN IS CSATLAKOZOM: hogy valami brutálisan jó, egyedi, eszméletlen hanggal rendelkezik az a kis “kicsiny” leányka. Akkora hangja van hogy az valami ELKÉPESZETŐ.—>Annyira Jó!
  Na ők menjenek:D
  Van esélyük:D
  Puszi:D

 • Ani

  Szerintem is mindenképpen a Groovehouse menjen vagy legalább JUDY szólóban!!! Ők a legjobbak ez nem kérdés!

 • Kocsis Kinga

  HÁT NEM KÉRDÉS:D
  Ők menjenek:D

  Mert őket mindenki szereti:DÉs nagyon jók:DHad tudja az egész világ hogy mennyire tehetséges emberek is vannak Magyarországon!!!:D:P

 • Bia

  G.H.! G.H.! G.H! Ők kellenek az Eurovízióra! Ők ketten, vagy szólóban Judesz!:) Tuti siker lenne! Ők Magyarország legjobbjai, és ez nem vitás.:) Judy pedig egy olyan egyedi, különleges, érces, brutális jó hanggal van megáldva, hogy ez nem mindenkinek adatik meg! Mutassuk meg, hogy Magyarországon igen is vannak tehetséges emberek! JUDY! JUDY! JUDY! GROOVEHOUSE! GROOVEHOUSE! GROOVEHOUSE! FOREVER (L)(L)(L)(L)

 • Dorka

  Judyval nekem sem lenne bajom :), de Lolát ne, könyörgöm (aki látta a 2008-as nemzeti döntőnket, az tudja, hogy mennyire hamis volt élőben… én úgy vagyok vele, hogy inkább bukjunk el egy igényes produkcióval, minthogy bejussunk vmi olyannal, ami hamis)…

 • Jani

  Szerintem eldőlni látszana a dolog :), ha valaki figyelembe venné az itt megjelenített hozzászólásokat!!
  Hajrá Jucc :):)

 • PKata

  Sok élő koncerten voltam már,de Judy hangja teljesen lenyűgözött.Azt eddig is tudtam,hogy iszonyatosan jó hangja van,de az élő koncertjei fantasztikusak.Én is őket javasolnám

 • Renáta

  Én mindenképpen DOLHAI ATTILÁT küldeném ki mert nagyon nagy tehetség, szívből énekel és látszik hogy szereti amit csinál. De ami a legfontosabb, hogy nincs az országban még egy ember akinek ilyen lélegzetelállitó hangja van.
  Attilának kint a helye egy lassú, de annak érzékibb számmal.

 • The winter months is definetly practicing hole up and even visit try to find together with those of us during New York; it absolutely was some warm 67 certifications yesteryear daytime even though currently is back on the 50s, just like Heredity is usually toying here. If the work schedule spins to make sure you August, however, my very own joy with regard to originate will not possibly be comprised. Basically if i can by myself to imagine the snug out-of-doors, I personally really don’t really want a real cover, best suited?

  Quickly enough, though, it will likely be warmer, and yes it can even stay in like this for assorted many weeks at the moment. That’s just how this entire springsummer aspect is working, best suited? In anticipation of these weeks, and in general concern connected with one day getting a holiday retreat in no way sustaining everyone flow of air for that certain, Identity would like to provide you with definitely the Originate 2012 is normally Beach Hand bags. A single caveat, while: That i engage in slightly swiftly plus loosened when using the specification of the term beachfront tote. These kind of aren’t actually pretty much all vessels towards move any sun screen and also trashy works of fiction out to that sand; in lieu, examples of these are totes of the many works by using the fact that Recognition desire to face my personal upcoming sand journey.
  [url=http://www.outletslouisvuittonborse.net]louis vuitton store[/url]