Eurovízió 2010: Az újságok szerint Tarkan indul Osloba

turkeyTudósító: Klész Imre
Forrás: sabah.com.tr – esctoday.com

12 év telt el azóta, hogy Tarkan berobbant a popzene vérkeringésébe a ‘Şımarık’ című dalával. Most úgy tűnik, hogy a TRT választottja idén a népszerű török énekes lesz. Habár maga a televízió még nem erősítette meg az értesülést, már Tarkan is bejelentette, hogy ő lett a választott a jövő évi norvégiai Eurovízióra, bár igaz, a tárgyalások még folynak. Ráadásul a TRT újonnan induló zenecsatornáján is feladatot fog kapni.

A hír több helyi újságban is megjelent már. A hivatalos szerződéskötést és a TRT bejelentését az elkövetkező hetekben várhatjuk, addig még sok minden változhat, várnunk kell még a végleges döntésre.

A Sabah napilap szerint Svante Stockselius, az Eurovíziós Dalfesztivál főellenőre korábban úgy válaszolt egy újságírói kérdésre, hogy nagyon szívesen látná Tarkant a versenyen. A ‘Şımarık’ és a ‘Şıkıdım’ című dalával 15 millió lemezt talált gazdára a ’90-es évek végén.

Törökország legutóbb 4. helyezést ért el Hadise ‘Düm Tek Tek’ című dalával, az elmúlt 10 évben 5-ször voltak benne a top 10-ben, a legjobb helyezést pedig 2003-ban érték el, Sertab Erener, és az ‘Everyway that I can’ megnyerte a versenyt.

6 Comments

Igen az eredeti cikkben úgy van irva, hogy az elmult 7 évben 5ször végeztek a TOP10ben!!! 2005ben 13. 2006ban pedig 11. lett Törökország!

A SIKIDIM című dal eredetijét (ha jól emlékszem) a ’91-es izraeli duó (mi is a nevük?) énekelte ’93-ban vagy 94-ben. Tarkan csak feldolgozta. HM? Erről bővebb infót tud valaki?

Igen, mindenkinek igaza van, Robek a te infód is benne van az eredeti cikkben. Bocsánat a nagy bakikért, de tegnap egész nap ezzel a fórummal kínlódtam, füstölögtem mérgemben…

Hát igen, tul szép lett volna! De igy nőnek Magyarország esélyei!!! :DDD Na jó ez vicc volt a Törököknek bizos helyük van a döntőben!

Comments are closed.