Naptár

2009. július
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Októberben jelenik meg a Crystal (NF 2005) albuma

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RryNfAYncKw[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: zene.hu – old.eschungary.hu

Eurovíziós szempontból ideális időpontban, vagyis októberben fog megjelenni a Crystal új albuma, melyről a „Ne ébressz fel” című dal felkerült a YouTube-ra. Az új lemezt – a kiadó szerint – hatalmas várakozás előzi meg, hiszen közel 3 év telt el a legutóbbi, Világok hangjai című Crystal stúdióalbum óta. Az októberi megjelenéssel tervezett lemez különleges új hangzásához a világhírű Enigma gregorián kórus járul hozzá közreműködőként.

A közeljövőben a zenekar Malajziába utazik, ahol videoklipet forgat a dalhoz. Az egzotikus környezetben játszódó kisfilmet és a lemezhez készült fotókat hamarosan láthatjuk.

[dailymotion]http://www.dailymotion.com/relevance/search/%C3%B6sszet%C3%B6rt+a+sz%C3%ADvem/video/x6ytui_eurovision-hungarian-nf-2005_music[/dailymotion]A Crystal 2005-ben már próbálkozott az Eurovízióval, a nemzeti döntőn az „Összetört a szívem” című dalt indították, és a pletykák szerint a 2008-as versenyen az együttes frontembere, Kasza Tibor mint dalszerző szeretett volna indulni. Az eurovíziós megmérettetésre egyelőre várni kell mindenkinek, mivel nem lehet tudni, hogy részt vesz-e Magyarország a 2010-es versenyen.

Az old.eschungary.hu az eurovíziós fórumok közötti dalversenyen a Crystal „Hív a végtelen” című dalával nyert, így idén ősszel a magyar rajongói honlap rendezi meg az internetes versenyt.

29 hozzászólás Októberben jelenik meg a Crystal (NF 2005) albuma

  • SzZ94

    Na, őket lehet lobbizni! Jó befolyásoló tényező lehet az EFSC győzelem, nem?

  • Zsolti86

    Hogyhogy kimaradt a cikkből, hogy azt a kis nemzetközi netes esc-es versenyt is ők nyerték meg valamikor február környékén?? 🙂

  • Patrik

    Háhá mindjárt írok is nekik 😀

  • BeN

    Örülnék ha indulnának, de Kasza Tibi 2008-ban nagyon negatívan nyilatkozott az Eurovízióról. De mondjuk ha az MTV kérné fel őket, akkor nem biztos hogy nemet mondanának. Úgy kéne mint ahogyan az izraeliek csinálják évek óta. 4 dallal indulnának az új lemezről és egy zsűri ill. a nézők döntenének fele-fele arányba. DE ennél sokkal jobb dalok kellenek, mert ez annyira nem nagyon jó. Nekem legalább is nem igazán tetszik.

  • BeN

    Tényleg! A fórumos verseny mikor lesz? Nem tartunk nemzeti döntőt??? 😀

  • Kristoffer

    Crystallal az a baj, h sok emberi hangot használ, legutóbbi lemezük (-ön lévő jó számokkal)-kel is az volt a baj..ESC-n ugye élő hang kell….

    • Nekem annyi fenntartásom van, hogy ha a 2005-ös nemzeti döntős dalukból indulok ki, akkor Kasza Tibi túl akarja énekelni a többieket, ami nekem nem szimpatikus. Sztem Katit kellene érvényesülni hagyni 😉

  • Zoey

    Jaja, engem is zavar Tibi túlbuzgósága. Amúgy jó hangja van mindnek! 🙂

  • Sziasztok!
    Remélem a CRYSTALT küldik a 2010-es Euróvizióra!
    2005-ben is nekik kelet volna mennijük nem a Noxnak Szilvi hangja közel nincs olyan jó mint Katié.(szerintem csak a tánc show miatt mentek,de ez dal verseny és nem tánc.) „Összetört a szívem” dal zenéjét Kasza Tibor (Artisjus díjas) zeneszerző írta, szövegét Orbán Tamás (Artijs díjas szövegíró) és Kasza Tibor közösen írták. Ők tényleg tehetségesek,nem véletlen kaptak Artijus díjat. Lajtai Kati (Crystal énekesnője),énekművész.Tiszta gyönyörű egyedi,magávalragadó hangja van. A Crystal az egytelen értékes magyar együttes,akik méltó kép képviselhetnék hazánkat. Kasza Tibor nem énekete túl Katit.(így van megírva a dal,Tibinek több része van..)Remélem végre észbe kap a bízotság. NEm a Noxot,nem a Rúzsa Magdit,nem a Csézit,nem Ádok Zolit kell kiküldeni. Van hazánkban értékes zene CRYSTAL!!!! ui: Kristoffer:Gondolom az Ademus kórusra gondolsz,ők énekelnek a Világok Hangjai cdjükön. Várom az 5. nagylemzüket a Gregoriánt. Szuper lett a Ne ébressz fel daluk. Reméelm ti is megevszitek majd a cdjüket. Laci

  • Zsolesz

    Na azért álljunk meg, mert nem csak a Crystal játszik értékes és jó zenét ebben az országban! Én szertem őket, meg tényleg nagyon jó amit csinálnak, de mondjuk én a NOX-ot, Ruzsa Magdit, vagy Csézy-t sem nevezném épp bóvlinak! Magyarországon rengeteg tehetséges és értékes énekes és eggyüttes van! Probléma talán a dal és zeneszerzőkkel van! De a NOX és Magdi szereplésére én büszke vagyok nagyon! A tábla első felében végezni az nagyon nagy teljesitmény, sőt egyre inkább már a döntőbe jutás is az!

  • Nem azt írtam,hogy bóvli zene. De pl. Szilvi nem énekművész,sem Magdi.. Jó hangjuk van,de nem képzett.. Nox meg nem maga írja a zenét. Crystal viszont a zenék túlnyomó többségét maguk írják,s a dalszövegek nagyrészét is. Ez elismerésre méltó szerintem

  • Zsolesz

    „A Crystal az egytelen értékes magyar együttes”

    Én csak erre a mondatra reagáltam! Szerintem nem igy van! Nem ők az egyetlenek! Hanem a Crystal egy az értékes előadók és együttesek közül!

  • Bálint the 2nd

    Hallgassátok meg a Mitsoura együttes 2003-as és 2008-as albumát, s lehet is revideálni az értékes zenéről alkotott fogalmat.

  • Robek

    Crystal az egyetlen értékes magyar együttes? És mi van a Dolly Rollal??? AZ nem értékes? A dalaik nagy részét maguk írják , mint a Crystal! Tehát értékesek!!! Egyébként is Vakáció-ó-ó van!

  • Matilda54

    Ez olyan szubjektik, hogy kinek mi az értékes és, hogy kinek mi tetszik vagy mi nem tetszik! Én például az egyik legjobb magyar zenekarnak tartom a NOX-ot! Rúsa Magdinak pedig csodálatos hangja van! (Ha jól emlékszem kapot is valamilyen dijat egy esc-es internetes szavazáson!)

  • BeN

    Csatlakozom Zsoleszhez, örülök hogy nem csak én gondolom így. Magyarországon számos nagyszerő előadó van, csak szar zeneszerzők és dalok vannak, sajnos. Crystal jó együttes és ezzel a stílussal akár valóban jó helyezést tudnának elérni, de ahhoz egy ennél sokkal erősebb szám kell.

  • SzZ94

    Szerintem tuti van ennél jobb dal az albumukon…

  • A Crystalnak én is örülnék ha ők mennének és milyen jó szereplés lenne ha pl. még Enigma is ott lenne velük!
    Tök jó lenne!
    Bár ez az én véleményem!

  • Tamás

    Szerintem a 2010-es Euróviziós versenyre hazánknak a Crystalt kéne küldenije. Fogjuk össze,és tegyünk az ügy érdekébe. Biztosan az új albumukon is lesz ütös dal. Már nem kell nagyon sokat várnunk. Úgy tudodm kb. Október 01-én jelenik meg az új albumuk, Gregorián címmel. Javaslom: vegyük meg,és ha találunk ütős dalt,akkor jelöltesük őket. Nekem már a Ne ébressz fel daluk is el nyerte a tetszésemet.
    Fórumos nyőzelmük is jó jel arra,hogy lenen esélyük külföldön.

  • Csengettyű

    Októberben! Ennél jobban nem is lehetett volna időzíteni!

  • Patrik

    Laci nem akarom bántásnak mondani, de Rúzsa Magdi neked miért nem értékes énekesnő. Hazánkban a legkeresettebb énekesnő.

  • SzZ94

    Magdival annyi a kifogásom, hogy gyakran picit túlzásba esik az ordítozással, és ő sem bírja torokkal. Gondolok pl. a 2007-es döntőre, csúnyán elakadt a hangja az utolsó Why-nál. De egyébként őt én is jobban kedvelem, mint Katit. Mondjuk egyikük sem hamis, de a Katinak olyan kis jellegtelen hangja van, bár a Crystal dalokat eléggé föl tudja dobni, és ott kellemes. Passzol a Kasza Tibihez, annyi.

  • tilla77

    Háát ez olyan igazi Crystalos dal…semmi extra, hanem Crystal. Nem rossz, de nem is jó. Olyan semmilyen. Olyan, mint amilyen 3 éve és amilyen 6 éve. Olyan, ami semmit sem változott. kati hangja nagyon jó és örülök, hogy énekel, Tiborunkkal vannak nekem is gondjaim. Nekem valahogy ő nem színpadképes. Olyan, akit nem raknék ki a színpadra mutogatni, sem a hangját, sem a testét. Gregorián ide-oda, a dalok versenyén az is számit, hogy mit vagy kit raksz a színpadra. Olyan nemistudom mit mondjak érzésem van. Rúzsa Magdi és Péter Szabó Szilvi fényévekre jár Tiborunktól. És én ebből indulok ki. Nekem valahogy az az érzésem, hogy neee ők legyenek, akik képviselik hazánkat. Pont ezért. És nem izgat fel, kinek milyen díja van. De most nem jutna eszembe senki, akit ki mernék küldeni egy jó dallal. Sebestyén Mártát és Ákost egy közössel. Vagy Lajkó Félixet és Rúzsa Magdit. Így együtt.

  • RoxyRocks

    Hallottátok már a 2008-as izraeli versenyző dalát a Time To Pray-t??szerintem nagyon jó és ilyet Rúzsa Magdi,Péter Szabó Szilvi és Kati is összehozhatna szerintem.Nem??

  • Emcsi

    Várom a Crystal Gregorián cdt. Szerintem is őket kéne indítani az Eurovíziós dalversenyen.

  • Emcsi

    Kasza Tibor hangja gyönyörű! Nem értem ,hogy mi problémátok van vele. Tehetséges zenezerző is,Artisjus díjas.

  • SzZ94

    Monoton a hangja… nagyon

  • Jozsó

    Crystal együttes hazánk leghtehetségesebb és legjobb együttese.
    Remélem őket küldik ki az Euróvizióra