Naptár

2009. július
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2010: Szlovákia nem tétlenkedik

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Za4XPS7eEmE[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: stv.sk

A szlovák STV köztelevízió úgy döntött, hogy folytatja a tavaly elkezdett projektet, vagyis a felkészülést az immár 2010-es Eurovízióra, Európa legnagyobb dalversenyére. Az előadók üdvözlik a hírt, illetve azt, hogy lehetőség nyílik az angol nyelvű éneklésre is. A szerzők több dallal indulhatnak, de az előadók csak egy dalt énekelhetnek. Az STV 2009. október 30-ig várja a pályaműveket.

A további feltételek hasonlóak a tavalyihoz: szlovák állampolgárok pályázhatnak csak, mint dalszerző vagy előadó, ügyelni kell a kizárólag október 1. utáni nyilvánosság előtti megjelenés szabályára és a három perc időtartamra. A korai bejelentés mindenképpen kedvez a művészeknek abból a szempontból, hogy van elég idő felkészülni a versenyre, és talán minden híres/neves művész most nekilát a zeneszerzéshez, egy fesztiváldal komponálásához. A 2010-es nemzetközi versenyhez kapcsolódva a norvég kulturális miniszter bejelentette, hogy 17 millió euróra tervezik az 55. Eurovízió költségvetését, ami kevesebb, mint a moszkvai, de több, mint a 2007-es Helsinkiben megrendezett versenyé.
Tavaly Szlovákia 11 év szünet után ismét versenyzőt küldött a nemzetközi mezőnybe, melyet egy 5 fordulós, látványos nemzeti döntő előzött meg. Ha sikerül tartaniuk a színvonalat, hasonlóan élvezetes sorozatra számíthatunk a tél folyamán, bár konkrét dátum a dalbeküldés határidején kívül nem szerepel.

9 hozzászólás Eurovízió 2010: Szlovákia nem tétlenkedik

 • Hát én még most sem tudok elszakadni a Hudba z Marsu-tól…. http://www.youtube.com/watch?v=zELurzeTRx0

 • Zsolesz

  Gondolom Magyarországról még semmi hir!!!! Vagy te tudsz valamit Zaff? Ismerőseid az MTV-nél még nem szivárogtatják a hireket? Bár annyit, hogy mennyi az esélye, hogy magyarország indul????

  • Zsolesz, nyugodj meg, március 15-ig minden ki fog derülni 😉 Meg lennék lepődve, ha idén bármilyen konkrétumról közleményt adna ki az MTV. Az eddigi gyakorlat szerint minden az utolsó pillanatban dől el, és kapkodás is várható. „Legalábbis jellegében.” (Pártai L.)

 • Zsolesz

  Ez egyrészt ugyhangzik, mintha te már tudnál valamit! Másrészt viszont ugy hogy nem! Meg ez a legalábbis jellegében, ugy hangzik, mintha tavaly is lelett volna minden zsirozva már októberben! Privátban megirhatod a részleteket! Én nem árulok el senkinek semmit ha nem szabad! Pláne innen szerbiábol! 🙂

  • Hidd el Zsolesz, tényleg nem tudom hogy mit hoz a holnap, de az szinte borítékolható, hogy ismét későn fogunk nekilátni a dalkeresésnek, ismét kapkodás lesz belőle és ismét az utolsó pillanatban mondja meg valami vezető beosztású személy, hogy mégis indulni fogunk. A verseny után pedig ismét lehet félni, hogy indulunk-e a versenyen, vagy megsértődünk és visszalépünk. Ugyanez a lemez minden évben 😉

 • Zsolesz

  Ez annyira hihetetlen, és egyben nagyon szánalmas is! Na mindegy én már most irtam pár előadónak, hogy irják a jó dalokat, és ha indulunk akkor azokat tessék beküldeni! És rájuk szóltam, hogy azokat oktober elott ne hozzák nyilvánosságra! Olyan rossz kedvem lett, azt hittem már folynak az előkészületek, csak titkolóznak! 🙁

 • Erzsi

  Zsolesz, olyan kár hogy nem tudtál jönni a rajongói találkozóra, reméljük jövőre már összejön. Szóba kerültél, hogy hiányolunk, de állítólag jövőre már nem kell vízum és ha jönnél, akkor Szegeden tartanánk a találkozót. És a legendásan optimista rajongói keménymag azt sem tartotta kizártnak, hogy nem indulnunk jövőre. Még olyan nagyon kardunkba sem dőltünk. Robi és Attila mindenképpen kimegy Osloba, akkor is ha nem lesz magyar induló. Nagyon elszántak. (Na, jó! Azért én is inkább annak szurkolok, hogy induljunk.)

 • Zsolesz

  Igazából én erről a rajongói találkozórol lemaradtam mivel több mint egy hónapig nem is tudtam feljönni valamiért az oldalra! szóval mire megláttam a dolgot, már volt programom rendesen arra a hétvégére! Egyébként van vizumom, szóval az sem lett volna gond! Na majd legközelebb, ha az egyetemet továbbra sem kell fizetni, akkor én is akarok menni Osloba, mivel jövő évtől már norvégiába sem kell vizum! A gond ott van hogy a drága állam, nem utal át pénzt az egyetemeknek a Mesterképzés támogatására, szóval hiába a jó átlagom, valószinüleg le kell perkálni kétezer eurót a fennmaradt két évre! Na mindegy! Remélem vannak még csodák!

 • Remélem, a következő mítingről nem fogsz lemaradni! Intézkedem!