Eurovízió 2010: Csehország visszalép

czechrepublicTudósító: Klész Imre
Forrás: eurowizja.org

Kateřina Fričová, a cseh ČT köztelevízió programigazgatója bejelentette, hogy 3 sikertelen kísérlet után nem fognak indulni a 2010-es Eurovízión. Az iHNed.cz által készített interjúban elmondta, hogy “nézőinknek szerény az érdeklődése a verseny iránt, ezért nem veszünk részt a jövő évi versenyen.”

A lap feltett egy kérdést, melyben össze szerették volna hasonlítani Csehország és Szlovákia hozzáállását a versenyhez. Fričová bevallotta, hogy fogalma sincs, miért volt sikeres a verseny a szomszéd államban, de azt azért elmondta, hogy a kollégák a szlovák tévétől elmondták neki, hogy a Cseh televízió programkínálata gazdagabb.

5 Comments

De én úgy olvastam, hogy 3 évig nem fognak rész venni a versenyen, de lehet hogy csak rosszul fordítottam! Ha ez nem igaz, hogy 3 évig nem lesznek majd láthatóak akkor előre is bocsi.
A csehekkel is az a baj, hogy nem vették komolyan a versenyt, ha igazán érdekelné őket akkor sokkal jobbak is lehetnének!

Bocsánat, hogy ezt mondom, de őket vártam, hogy visszafognak lépni. Szerintem Andorra is befogja jelenteni, hogy nem kívánnak részt venni jövőre. A legjobb eredményük 2007-ben volt, de még úgy se jutottak be a döntőbe. Az idei daluk úgy tudom nagy reménység volt. De csak volt. Szóval ha ők is visszalépnének meg tudnám érteni, hisz az andorrai dalok szerintem mindig döntősek lehettek volna 2004 és 2006 kivételével.

Nos, igen, feladni a legkönnyebb és egyébként sem hiszem, hogy szerényebb lenne az érdeklődés Csehországban, mint Magyarországon.

Comments are closed.