Naptár

2009. június
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Junior Eurovízió 2009: előkészületek

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mond8UkjM9w[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com

168 nap múlva elkezdődik a 7. Junior Eurovíziós Dalfesztivál, ami az idei őszi szezon egyetlen eurovíziós eseménye lesz a táncverseny elhalasztása miatt. Az EBU-tag közszolgálati televíziók közül azok, akik látnak fantáziát a versenyben, máris nekiláttak az előkészületeknek. Sajnos majdnem minden évben van visszalépő ország, Görögország még áprilisban bejelentette, hogy a junior válogató mellett a Thessaloniki Festival megrendezése is elmarad a gazdasági válság miatt. Idén úgy tűnik egyelőre, hogy 13 fiatal énekes fog versenyezni egymással.

Oroszország múlt hétvégén választotta ki versenyzőjét a 2009-es junior versenyre. Az RTR köztelevízió igazán kiváló minőségű válogatót rendezett, egészen hasonlatos volt minden egy felnőtt versenyhez. A show műsorvezetője Oksana Fyodorova, a Miss Universe 2002 győztese és Oskar Kuchera népszerű színész volt. A versenyt Ekaterina Ryabova nyerte „Malenkiy prints”, vagyis „A kis herceg” című dalával, a szavazatok 12,07%-át kapta, ami a televoting és a zsűri szavazásának 50-50%-os figyelembe vételével született. A győztes dal videója látható felül.

A litván LRT köztelevízió idén nem fog indulni a junior versenyen, ezt Jonas Vilimas delegációvezető is megerősítette. A táncverseny idei törlése után úgy tűnt, hogy nagyobb lesz az esély arra, hogy egy sikeres junior versenyt láthassunk november 21-én, de sok köztelevízió költségvetése erősen meg lett nyirbálva idén. Elviekben 1 hónappal ezelőtt kellett jelezni a köztelevízióknak részvételi szándékukat az EBU felé, és a napokban talán nyilvánosságra is fogják hozni ezt a listát.

A szerb RTS köztelevízió elkezdte felkutatni az ideális versenydalt. (Jelentkezési feltételek itt http://www.rts.rs/page/rts/sr.html) A dalokat július 5-ig várják, de a nemzeti döntő időpontját még nem jelentették be. Szerbia 2006-ban vett részt először a versenyen (Korábban Szerbia és Montenegró néven szerepeltek). Érdekes módon független államként a junior versenyen vettek részt először, és csak utána jött a felnőtt Eurovízió.

Hozzászólások lezárva.