Naptár

2009. június
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Belgium: a rajongók segítenének a nemzeti döntőben – csak 25% szeretne több fordulós válogatót

belgiumTudósító: Klész Imre
Forrás: eurosong.be

A belga Eurovízió rajongók segíteni szeretnének a VRT köztelevíziónak abban, hogy milyen módon legyen kiválasztva versenydaluk a 2010-es versenyre. 2009-ben Belgium francia nyelvű köztelevíziója, az RTBF volt a felelős a dalküldés kérdésében, ők a belső zsűri által kijelölt előadó+dal kiválasztási módszerét alkalmazták. A produkció nem jutott be a döntőbe, hátulról lett a második egyetlen ponttal. 2010-ben a belga dalt újra a flamandok fogják küldeni, vagyis a VRT köztelevízió. Mint 2008-ban, most is változtatni szeretnének a kiválasztás folyamatán.

2008-ban az ‘Eurosong’ nevű nemzeti döntőn 4 negyeddöntőt, 2 elődöntőt és egy döntőt rendeztek, de sajnos Ishtar dala sem tudott bejutni a döntőbe a nemzetközi megmérettetésen.

Körülbelül 500 rajongó küldte el gondolatát az eurosong.be belga eurovíziós szaklapnak a következő dalkiválasztás témájában. Csak a rajongók 25%-a szeretné, ha ismét lenne több fordulós ‘Eurosong’ nemzeti döntő. 40% holland mintára szeretne dalt választani, vagyis kérjen fel a köztelevízió valakit a feladatra, és a dalt válassza ki a közönség. A véleményt nyilvánítók 15%-a szeretné a 2009-es brit mintát követni, vagyis a ‘Your country needs you’-hoz hasonlót szeretnének, ahol csak a dalszerzőt jelöli ki a köztelevízió, az előadót pedig a nézők választják ki. A kizárólag a köztelevízió nyilvánosságot kizáró döntésén alapuló dalválasztási lehetőséget (amit az RTBF és a France 3 is alkalmazott legutóbb) a szavazók 19%-a támogatta.

2 hozzászólás Belgium: a rajongók segítenének a nemzeti döntőben – csak 25% szeretne több fordulós válogatót

  • hben92

    Hát Belgium és Hollandia megérdemelné hogy végre a döntőbe jussanak, de ez rajtuk is múlik. Ha ilyen dalokat küldenek, akkor nem kell a döntőben izgulniuk. Én szurkolok nekik.

  • Matheus

    Hát már tényleg megérdemelnék! Belegondoltam abba, hogy milyen lenne ha netán most pont azok az országok jutnának be a döntőbe akik nem igazán szoktak bekerülni. Gondolok itt: Hollandia? Belgium, Belorusszia, Andorra,Montenegró Svájc, Bulgária, Irország, stb. meg persze mi magyarok!!!!!!:) Amugy csak megjegyezném, nekem idáig egy belga dal tetszik a legjobban az összes eurovízió közel, s szerintem nem nagy titkot árulok el, hogy Kate Ryan az! Ezt a dalt vagy nagyon szereti valaki, vagy kinem állhatja! Nagyon sajnáltam, hogy nem jutott be a döntőbe:( Nálam ő a best már 2 éve:P