Naptár

2009. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Szavazási segédlet – mit és hogyan?

szavazolap

Szerző: Szücs Zoltán
Forrás: old.eschungary.hu
Szavazólap letöltése itt, vagy a képre kattintva

A tavalyi versenyt már eschungary-s fórumtagként követtem végig, de akkor valamiért elkerülhette a figyelmemet az akkori űrlap, észre sem vettem, hogy létezik ilyen. Pedig mennyivel megkönnyítette volna a dolgomat… Az idén is elkészítette főszerkesztőnk az ez évi verseny alapján az új dokumentumot, melyet bárki megnyithat, letölthet, és kinyomtathat, és bizony, jó hasznát veheti majd a versenyen.

A sok oszlop azért van, hogy különböző szempontok alapján lehessen összehasonlítani a dalokat, beikszelhetjük ami tetszik, vagy akár pontozhatjuk is őket, ki hogy szeretné. Én például értékelném a ruhát, a dallamvilágot, a színpadképet, az előadói képességeket, de akinek ahhoz akad kedve, lefordíthatja a dalszövegeket is, hisz ezek is fontos elemei a számoknak, és a hét oszlopban ennek a szempontnak is van hely. Úgy gondolom, hogy például az öltözék nem egyenlő fajsúlyú például a vokális adottságokkal, de a pont mennyiségében is különbséget tehetnek azok, akik szeretnék.

Néhány technikai információ

A telefonszámot, és a döntőbe jutottakat és rajtsorrendjüket lehetetlen megjósolni, ezért azokat majd nekünk kell kitölteni, miután minden információ rendelkezésünkre áll majd. Bármennyire is jó a magyar dal, senki ne essen kísértésbe, saját országunkra nem szavazhatunk, vagyis magyar telefonszámról nem lehet az MTV szavazási számára küldeni sms-t, vagy felhívni és a magyar dal kódját megadni. Az első elődöntőben csak szurkolhatunk kedvencünknek, sajnos a tabellán előrébb nem juttathatjuk, csak a szombati fináléban, ha sikerül bejutnia oda. Nem kell aggódnunk, hogy a töltögetés elvonja a figyelmünket az előadásról, idén is lesznek képeslapok, melyek alatt nyugodtan végig lehet gondolni, ki hány pontot érdemel.

7 hozzászólás Szavazási segédlet – mit és hogyan?

  • zolitt

    HM??? „Az első elődöntőben csak szurkolhatunk kedvencünknek, sajnos a tabellán előrébb nem juttathatjuk, csak a szombati fináléban, ha sikerül bejutnia oda.”

    • Az első elődöntőn nem veszünk részt a televotingban, így magyarországi szavazatok nem befolyásolják például a svéd Malena Ernman döntőbe jutási esélyeit, de ha valaki nagyon szereti azt a dalt, szavazhat majd rá a döntőben, feltéve ha bejut oda.

  • zolitt

    ezt most tényleg nem értem! szőkülök lehet!

  • zolitt

    jajj! pufffff így már leesett! köszönöm szépen! hirtelen már csak a csütörtöki döntőre gondoltam valamiért! és ezért volt kicsit homály! 😛 annyira várom már hogy hihetetlen! a holnapi napról meg kicsit megfeledkeztem! pedig már azt is nagyon nagyon várom! bocsánat az értetlenkedésemért! mégegyszer köszi a választ!!!

    • Ne aggódj, bármikor türelmesen válaszolok! Azt hiszem, holnap egész nap kint lesz legfelül egy cikk a pánik ellen: mit kell csinálni, hol kell nézni, hánykor kezdődik, stb 😀

  • M.sanya

    Pont ilyenkor nem működik a nyomtatóm… 🙁

  • bazsa

    sztetek hogy érdemes pontozni a lapon? …az hogy miszerint az rendben van, de 10-es skálán elhelyezni és akkor az összpontszámábol az országnak kiderül hogy én kit juttatnék döntőbe? Jó ötlet ez a pontozólap 🙂