Spanyolország: szankciók előtt a késői közvetítés miatt

spainTudósító: Klész Imre
Forrás: esctoday.com

Az EBU nemrég adott ki egy közleményt a spanyol RTVE közmédium tegnapi, nem élőben közvetített Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntője miatt. A késleltetett közvetítés miatt Spanyolország pontjait a biztonsági zsűri adta csütörtök este. A versenyt szervező EBU a következő állásfoglalást adta ki:

“A TVE spanyol köztelevízió nem közvetítette élőben a 2009-es Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjét május 14-én csütörtökön annak ellenére, hogy kötelezővé lett téve a 2009-es Eurovíziós Dalfesztiválra vonatkozó szabályok szerint. Az Európai Műsorsugárzók Szövetsége (EBU) megkérte a TVE-t hivatalos magyarázat adására. Az Eurovíziós Dalfesztivál Referencia Csoportja dönteni fog következő találkozóján a szankcióról, melyet az idei verseny után fognak megtartani. A szabályok megsértése nem fogja befolyásolni Spanyolország idei szereplését. Mivel nem volt televoting Spanyolországban, csak a biztonsági zsűri szavazása lett felhasználva.”

3 Comments

Istenem, ez annyira spanyol… xD
Amúgy, egyik nap egy interjúban José Luis Uribarri (spanyol főmufti) azt nyilatkozta, hogy Spanyolország szerinte a 15. helynél hátrébb fog végezni, erre Soraya csak annyit mondott:
‘Az első tíz között leszünk, mert én Soraya vagyok’

HELLO mindenkinek!
Árulja el nekem valaki mi van az olaszokkal!Hova lett Riccardo Fogli,Toto Cotugno utóda 2009-ben.

Comments are closed.