Naptár

2009. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

„Soha ne mondd, hogy soha” – mondja Chiara (ESC 98, 05, 09)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QTr_30M6yK8[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: timesofmalta.com – oikotimes.com

Nos, Chiara, vagy ahogyan sokan mondják, a ballada-királynő tegnap késő este visszatért szülőhazájába Máltára arról a moszkvai Eurovízióról, ahonnan eléggé kiábrándító eredménnyel távozott. Legkitartóbb rajongói tudják, hogy ez a gyászos eredmény bántja kedvencüket, ezért nagyon kedves gesztus volt, hogy a késői időpont ellenére 100-an várták a máltai nemzetközi repülőtéren.

Chiara a következőket nyilatkozta a timesofmalta.com-nak a gépre szálláskor: „A csalódottság hatalmas, nagy csapás az számomra, hogy még a top 10-be sem kerültem be.” Nagy volt mindenkiben a várakozás, a helyi média az 1998-as harmadik, és a 2005-ös második hely után ismét jó eredményre számított.

Chiara a tőle telhető legjobbat nyújtotta egy olyan produkcióval, ami tökéletesen illik hírnevéhez. De nem teljesen úgy teltek a napok, mint ahogy az el volt tervezve. Az első elődöntőben az énekesnő nem volt a legjobb formájában, a dal elején voltak problémák a hangjával. Ezt Chiara is elismerte egy interjúban, hogy a hang magassága nem volt megfelelő.

A szavazás alatt sokkszerűen érte az a szomorú tény, hogy hatalmas rajongói bázisa Görögországban, Albániában és Oroszországban nem aktivizálta magát, nem kapott tőlük pontot. Az is meglehetősen sokkoló volt, hogy háromszor volt promóturnén Belgiumban, mivel az egyik szerző belga származású, ennek ellenére onnan sem érkezett pont.

A Times of Malta kapott az alkalmon, hogy megkérdezze, megbánta-e azt, hogy harmadjára indult az Eurovízión? „Ma már egy kicsit sajnálom, de elmúlik egy hét és ugyanúgy elmúlik a sajnálat is. Nagyszerű volt Moszkvában lenni, és borzasztó izgalmas volt tovább jutni az elődöntőből. Nagyon jó volt a csapatunk és végig élveztünk mindent… amíg el nem kezdték a pontok kihirdetését.”

Számtalan alkalommal meg akarta már nyerni a versenyt, bár ezt a víziót talán beárnyékolja az idei, mivel a következőket mondja: „ne zárj ki semmilyen lehetőséget. Túl mérges vagyok most ahhoz, hogy azt mondjam, hogy vissza fogok térni. De az Eurovízió egy játék, és ebben néha nyersz, néha veszítesz.” Az idei második helyezett dal, vagyis az „Is it true?” szerzője arra késztette Chiarát, hogy mégis számba vegye a jövő lehetőségeit, és tekintse úgy a mostani szereplését, hogy csak egy kis kellemtelenség volt, hiszen „neked van a legnagyszerűbb hangod”.

Következésképpen Chiara azt mondta, hogy a sok idei ballada közül Izland és Nagy-Britannia voltak azok, akik elkápráztatták hangjukkal a közönséget, és a top 5-be juttatták őket ezzel, de mégis így zárta a beszélgetést: „Csak remélni tudom, hogy az emberek boldogok a produkciómtól, mert a tőlem telhető legjobbat nyújtottam.”

What if we – club remix

1 comment to „Soha ne mondd, hogy soha” – mondja Chiara (ESC 98, 05, 09)