Örményország csalással vádolja az azerieket

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_4JSGcfE8gE[/youtube]Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: Eurovision @ Facebook – globusz.net

Úgy tűnik, az ukrán-orosz ügy elcsitult, de máris újabb botrány van a láthatáron: az örmény ARMTV szerint az azeri iTV a szavazás ideje alatt elhomályosította a szomszéd ország képviselői, azaz Anush és Inga kódját. Mint ismeretes, a két ország között éles politikai ellentét van már 1988 óta, amikor Jereván visszakövetelt olyan, főleg örmények lakta területeket, amiket még Sztálin ajándékozott a szomszédos iszlám államnak.

Ugyan az EBU-nak beadták a hivatalos panaszt a szabályok súlyos megsértéséről, a dalverseny szervezői egyelőre – amíg nem lesz bizonyíték – nem kommentálják az eseményeket, de mindenképp kivizsgálják a történteket, eredmény a napokban várható.

Örményország a tavalyi évhez hasonlóan – talán épp a csalás miatt – idén sem kapott pontot a szomszédos államtól, viszont ők adtak egyet a végül harmadik azerbajdzsáni duónak, Ayselnek és Arashnak. Viszont ha a bakui pontbemondó Anushéknak ajánlhatta volna a 12 pontot, egyből eredményváltozás történt volna, hiszen így a tizedik helyre érkeztek volna meg, a bosnyák Regina együttessel holtversenyben. Igaz, két nyolcadik és egy negyedik hely után így is ez maradna az ország eddigi legrosszabb eredménye.

Comments

34 hozzászólás a(z) “Örményország csalással vádolja az azerieket” bejegyzéshez

 1. Nyee avatar
  Nyee

  Jobban tetszett az azeri mint az örmény.Tőrdöfés…Sztem menj és vezesd le máshol a komplexusaidat…

 2. zaffarano avatar

  Armenia for ever, te félreértetted a kommenteket. A hozzászólások arról szóltak, hogy mennyire méltatlan módon próbál Azerbajdzsán elégtételt venni sérelmei miatt Örményországgal szemben. Az, hogy direkt letakarják a telefonszámot akkor, amikor az örmény versenydal megy a tévében egyszerűen nevetséges. De az is hozzá tartozik a dologhoz, hogy ez nem befolyásolta a versenyen résztvevők általános véleményét, így elég szép helyezést tudott elérni Örményország. Ehhez képest jön a történelmi kiselőadásod, ami miatt durvaságok sorozatát sorolod fel történelmi színezettel és épp az esethez nem kötődő magyarok ellen is, ez teljességgel elfogadhatatlan. Aki el tudta olvasni kommentjeidet, az tartozzon a szerencsések közé, én nem tartom magam annak. Igazán sajnálom, hogy néhányan az Eurovíziót arra használják fel hogy gyűlölködjenek, és saját hazájukat magasabb rendűként állítsák be egy másikkal szemben.

 3. Csengettyű avatar
  Csengettyű

  öhh… én úgy tudom, a számok kitakarásán kívül még volt valami balhé az örmények meg az azeriek között… legalábbis az örmény pontbemondó nagyon mutogatta a képet… valamit olvastam is neten, de sajnos az angoltudásom nem tökéletes, így nem egészen értettem meg, hogy mi volt…