Naptár

2009. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Örményország csalással vádolja az azerieket

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_4JSGcfE8gE[/youtube]Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: Eurovision @ Facebook – globusz.net

Úgy tűnik, az ukrán-orosz ügy elcsitult, de máris újabb botrány van a láthatáron: az örmény ARMTV szerint az azeri iTV a szavazás ideje alatt elhomályosította a szomszéd ország képviselői, azaz Anush és Inga kódját. Mint ismeretes, a két ország között éles politikai ellentét van már 1988 óta, amikor Jereván visszakövetelt olyan, főleg örmények lakta területeket, amiket még Sztálin ajándékozott a szomszédos iszlám államnak.

Ugyan az EBU-nak beadták a hivatalos panaszt a szabályok súlyos megsértéséről, a dalverseny szervezői egyelőre – amíg nem lesz bizonyíték – nem kommentálják az eseményeket, de mindenképp kivizsgálják a történteket, eredmény a napokban várható.

Örményország a tavalyi évhez hasonlóan – talán épp a csalás miatt – idén sem kapott pontot a szomszédos államtól, viszont ők adtak egyet a végül harmadik azerbajdzsáni duónak, Ayselnek és Arashnak. Viszont ha a bakui pontbemondó Anushéknak ajánlhatta volna a 12 pontot, egyből eredményváltozás történt volna, hiszen így a tizedik helyre érkeztek volna meg, a bosnyák Regina együttessel holtversenyben. Igaz, két nyolcadik és egy negyedik hely után így is ez maradna az ország eddigi legrosszabb eredménye.

34 hozzászólás Örményország csalással vádolja az azerieket

  • Nyee

    Jobban tetszett az azeri mint az örmény.Tőrdöfés…Sztem menj és vezesd le máshol a komplexusaidat…

  • Armenia for ever, te félreértetted a kommenteket. A hozzászólások arról szóltak, hogy mennyire méltatlan módon próbál Azerbajdzsán elégtételt venni sérelmei miatt Örményországgal szemben. Az, hogy direkt letakarják a telefonszámot akkor, amikor az örmény versenydal megy a tévében egyszerűen nevetséges. De az is hozzá tartozik a dologhoz, hogy ez nem befolyásolta a versenyen résztvevők általános véleményét, így elég szép helyezést tudott elérni Örményország. Ehhez képest jön a történelmi kiselőadásod, ami miatt durvaságok sorozatát sorolod fel történelmi színezettel és épp az esethez nem kötődő magyarok ellen is, ez teljességgel elfogadhatatlan. Aki el tudta olvasni kommentjeidet, az tartozzon a szerencsések közé, én nem tartom magam annak. Igazán sajnálom, hogy néhányan az Eurovíziót arra használják fel hogy gyűlölködjenek, és saját hazájukat magasabb rendűként állítsák be egy másikkal szemben.

  • Csengettyű

    öhh… én úgy tudom, a számok kitakarásán kívül még volt valami balhé az örmények meg az azeriek között… legalábbis az örmény pontbemondó nagyon mutogatta a képet… valamit olvastam is neten, de sajnos az angoltudásom nem tökéletes, így nem egészen értettem meg, hogy mi volt…