Naptár

2009. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Magyarország első próbája

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UXcFK3gAX3E[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: különböző források
Fotók az eurovision.tv-n
Frissítve: az esckaz.com kritikája újrafordítva

Ma reggel Magyarország másodikként, a szlovén Quartissimo után fog 40 perc lehetőséget kapni a színpad megismerésére. Ez még csak az első próba, így lesz még lehetőség finomítani a produkción. Magyar idő szerint 7:30-kor kezdődik a próbák sorozata, Magyarország 8:10-kor fog kezdeni. Az old.eschungary.hu folyamatosan tudósít a külföldi szaksajtó reakcióiról.

eurovision.tv 09:08

Az utóbbi két év balladái után Magyarország egy energikus diszkó számmal, a „Dance with me”-vel indul Ádok Zoli előadásában. Magyarország másodikként lépett színpadra a mai nap próbáján. Tekintettel a dal témájára és Zoli táncos tapasztalatára, nem meglepő, hogy Magyarország produkciója tele van energiával. Zoli és táncosai a földön fekszenek, majd a zene bevezető része után felkelnek onnan. Zoli és a lányok külön táncolnak, de kölcsönhatásban vannak egymással. A LED kijelzőkön lebegő alakok láthatóak, majd fehér vonalakká alakulnak a refrénre, illetve a Dance With Me felirat is megjelenik. Fiatal kora ellenére Zoli karrierje nagyon eseménydús: Pécsen befejezte tánctanulmányait, majd 2000-ben a Le Dance kortárs zene és tánc társulathoz került, majd körbeutazta a világot táncosként és musical színészként a Fame és a Macskák című musicalben. Visszatérve hazájába, Andrew Lloyd Webber a Csodálatos Szélesvásznú Álomkabátban Levi szerepében játszott, majd az Eurovízió után címszerepben fog játszani Susan Storman Kontakt című darabjában. Elkészült Tánclépés című albuma, és nemrég debütált filmszínészként, az Álom.net című filmben két dalt is énekel.

zoli_moszkvaesctoday.com 09:27

A dalnak megfelelően az előadás a táncra alapoz, ami lehet hogy nem helyénvaló a televíziók különböző táncműsoraiban. A háttérben kék és arany színben úszó fehér kockák láthatóak. Zolinak 3 női táncosa van és két férfi háttér vokálosa, akik a színpad szélén segítenek. A dal Kylie Minogue „Slow” című videójához hasonlóan kezdődik, Zoli a színpadon fekszik, körülötte táncosai. Később felkelnek onnan, hogy egy nagyon energikus produkciót nyújtsanak: egy csomó emelés, break tánc, magas lábemelések-rúgások, kézenállás és cigánykerék. A sok mozgás ellenére úgy tűnik, Zolit ez nem hátráltatja az éneklésben. A tánc természetesnek, vidámsággal telinek tűnik, a 70-es évek diszkóvilágának inspirációját tökéletesen adja vissza.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8CH5pivyEK0[/youtube]oikotimes.com 09.36

Először úgy tűnik, hogy Sakis Rouvas magyar verzióját látjuk. A kék és fekete háttér erős táncos produkcióval párosul. Zoli tartogatja a hangját? És ha igen, a háttér vokálosok is? Vokálisan meg voltunk lepve, hogy nem volt hang, a vokál még rosszabb volt. A koreográfia a 2004-es görög és bosnyák fellépésre és az Alcazarra emlékeztet. Nyilvánvalóan nem egy jó kezdés, bár harmadik nekifutásra jobbak voltak. Talán a hang tökéletesítve lesz később (nem mintha a dal különleges hangi képességeket követelne).

esckaz.com 09:40

Deen és Sakis Rouvas büszke utódjának (igen, tudom), aki örökölte felmenőitől az énekhangot, a nevetséges koreográfiát és a lánytáncosok csapatát is, valószínűleg nem lesz problémája a továbbjutással (kivéve ha Azerbajdzsán és Sakisország elnyomja), és ez biztos, mivel a “Dance with me” a fülbemászóság világbajnoka. Nincs is több, amit el kell mondani a dalról, hogy őszinte legyek, és Zolinak a gyenge éneklés lesz a legkisebb problémája.
Ó, és igen, az ötödszörre is hamis utolsó hang és a hatalmas sóhajtás utána mindent elmond az énekesi képességeiről… De mit számít ez? 🙂

zoli_lefeleAll Kinds of Everything – akoe07.livejournal.com 09:50

Magyarország következik, a kék és a fehér dominál a háttérben, a színpadon neon effektekkel kibővítve. A dal azzal kezdődik, hogy mindenki a földön fekszik, a kamera lefelé néz rájuk. Nagyon energikus előadás, de nincs túl a csúcson. A három női táncos mellett két férfi háttérénekes is van. Hatalmas kontraszt Szlovéniának egy ilyen produkció előtt lenni, azt hiszem, van esély a tovább jutásra. Egyre fáradtabb lett az énekes a próbák után és a hangja is kárát szenvedte ennek, de csak 3 percig kell énekelnie, a próba első pár nekifutásán szép volt a hangja.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1KxYlD5hSdA[/youtube]esctime.com 09:55

Ádok Zoli ma másodikként lépett a színpadra a „Dance With Me” című dalával. Tényleg a táncolásról szól a produkció, Zoli és három táncosa körbetáncolják a színpadot. Nagyon szép a látvány, azt kell mondjam, és mivel profi táncossal állunk szemben, ez a rész nem okozhat problémát Zolinak. Háttér vokálosok kapcsolódnak hozzájuk. Vokálisan ez valójában egészen erős, míg Zoli folyamatosan táncol. A háttérben nincs semmi látványos. Egyszerű, de hatásos egy ilyen dance song-hoz, és jól illik az alap diszkó témához.

eurovision.tv – sajtótájékoztató 10:40

Fotók a sajtótájékoztatóról az eurovision.tv-n

– Ez az életem legnagyobb kihívása. 15 éve dolgozom musical színházakban. Igazából 24 éves koromtól énekelek, most 33 vagyok. Első albumom tavaly jelent meg. A részvételem az Eurovízión hatalmas lehetőség arra, hogy kapcsolatot teremtsek külföldiekkel.

Zoli beszélt arról a sajtókonferencián, hogy szigorú életvitelt folytat: sokat kell dolgoznia, próbál egészséges ételeket fogyasztani és próbál időt szakítani a pihenésre is, ez segít az energikus színpadi produkció véghezviteléhez. A kreatív team döntötte el, hogy jobb lenne angolul énekelni, jobban is hangzik így. Zoli annak ellenére, hogy van tapasztalata a koreográfiában, az egyik háttértáncos, Papp Tímea készítette ezt az eurovíziós fellépéshez. A konferencia végén a videoklipjéről kérdezték.

– Ez az első videóm, sokat dolgoztunk rajta, hogy megmutassuk a tánctudásunkat benne. Remélem, hogy Magyarországon kívül máshol is be lesz mutatva.

esctoday.com – hozzászólók reakciói 11:13

– Ó ne, Magyarország! Állítsatok a mikrofon hangerején!

– Zoli és táncosai baromi jók! Biztosan döntősök leszünk!

– Magyarországnak nagyon jó show műsora van, és az énekes nagyon szexi. Ezek után a dallam nem is számít…

– Nem szeretem a magyar dalt, de azt hiszem, ők a második elődöntő fekete bárányai :S

– Senkit sem láttam még olyant, aki képes táncolni és énekelni egyszerre úgy, ahogy Zoli tud! Amikor 1:23-nál csinálja azt a valamit, az agyam eldobom. Wow! Wow! Nagyszerű show!

– Az íreknek támogatniuk kell Szlovéniát és szavazni rájuk! Magyarországra is! Sok szerencsét!

– A magyar versenydal nagyon király és a háttérgrafika is nagyon szép’ Próbák: 1. TR, 2. CH, 3. H

– Tudom, hogy Magyarország és Zoli az egyik fekete báránya az idei évnek, és ez a videó azt hiszem jobb is lesz még. Szerintem meg fogja lepni az embereket azon az estén és sokkal jobban fog teljesíteni, mint azt várnánk. A legjobb színpadi produkció, amit eddig láttam! Nagyszerű volt!

– Magyarország – az egyik kedvencem! A dal nagyon király, Zoli jobb lesz a második elődöntő napján! Ujuhhhhhhhh a döntőben van! Eddigi top 5-öm mostanáig: Portugália, Izland, Magyarország

– Mi ez, Görögország? OHHHHH, Törökország jobb, Azerbajdzsán jobb, Magyarország jobb, Norvégia jobb, ez szívás azt hiszem…  Bocs fiúk, tökéletes show-t vártam, de semmi extra, ez unalmas 🙁

– És Magyarország… Nagyon örülnék, ha Magyarország lenne az első.

– Magyarország – gyenge dal, de a koreográfia ad neki egy kis löketet, talán nem fog tovább jutni.

– Magyarország: nagyon energikus show. Nagyszerű koreográfia, magabiztos vokál, biztos továbbjutó.

– Magyarország: egy kis 70-es évek diszkós hangzása. Nem vagyok megőrülve ettől, de azért elég menő. A próba egészen jól ment, de azt hiszem, Zoli hangja gyenge volt mert kifogyott a szuszból. A fő és a háttérénekesek is fogytán voltak a levegőnek, főleg a végén. De nyilvánvalóan a netre felkerült videó az utolsó próba lehetett a rendelkezésükre álló 40 percből, így feltételezem, hogy eléggé ki tudtak fáradni. Ezért senki sem mondhatja azt, hogy ezt láthatjuk majd a versenyen is. Nyilvánvalóan nem. Nagyon rossz volt a hangzás, de mély benyomást keltett bennem a produkció. A legjobbakat Magyarországnak!

– Magyarország jó volt, de nem eléggé…

– Magyarország: hol van a hang?

– Magyarország és Görögország: sok tánc és kevesebb figyelem a vokálra. Nagyon rosszul hangzik.

100 hozzászólás Magyarország első próbája

  • ÉS HA MONDJUK NEM ZOLIT HANEM MAGUNKAT KRITIZÁLNÁNK??????
    sZT. NEM VALAMI TÚL JÓ ÚGY KRITIZÁLNI HOGY MI MAGUNK SE VAGYUNK TÖKÉLETESEK!

  • Erzsi

    Gabi, nem értem, mi a probléma. Persze, hogy nem vagyunk tökéletesek: van akinek botfüle van, van aki pontos j-vel írja a hülyét, van akinek tetszik az ukrán dal. Én például képtelen voltam megtanulni autót vezetni. Attól még jogunk van elmondani a véleményünket egy dalról vagy egy előadóról, hogy mi nem tudunk énekelni. Abban is igaza van Nyee-nek, hogy a kritikus megjegyzésekből többet lehet okulni, mintha azt állítanánk, hogy minden úgy jó, ahogy van. Ha Zoli esetleg tényleg olvas bennünket, biztos vagyok benne, hogy érzi, hogy szeretettel írunk róla, aggódunk érte és szorítunk neki.

  • Jó én sem úgy értettem nem mindenkinek szólt!!!! Csak 3-4 bizonyos embernek!!!!! Ez ne feleddddddd.

  • tiboti

    Ja, fölösleges volt rendezőt kivinni olyan az egész mintha egy Windows képernyővédő előtt ugrándoznának, rémálom.
    Persze Friderikának nem voltak lézerfényei de még is negyedik lett és az a produkció nagyon ott volt.
    Szerintem a portugálok háttere a legjobb, legalább dob valamit az egyhangú dalukon.
    SZÍNPADI HÁTTERET KELL VÁLTOZTATNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Zsolesz

    tiboti, nem értek egyet, nekem a háttér nagyon tetszik, ellentétben a portugálokéval, az túl szentimentális!!! A portugál dalt szeretem, de látvány mindent tönkretesz! Igaz, hippi hangulat van, de talán túlzottan is!

  • Gabesz

    A portugáloké kb olyan mint valami hippi cucc…vicces:D Friderika pedig 1994ben volt az Eurovízión nem 2009ben! Bár a háttér annyira nekem se jön be

  • Gabesz

    Ja és egy negatív kritika a fekete vokálost ki kéne venni nagyon rossz a nyávogása:S