Naptár

2009. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió az M2-n: Hollandia

thenetherlandsTudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Hollandia két év sikertelen döntőbejutási kísérlete után idén semmit sem bíz a véletlenre: a De Toppers együttest küldik a moszkvai Eurovíziós Dalfesztiválra. A banda hazájában hihetetlen népszerűségnek örvend, szinte minden rekordot megdöntöttek már – május 14-én pedig készek egész Európát lenyűgözni.

A csapat két frontembere, Gordon és René Froger igazi Eurovízió-rajongók: már rengeteg éve követik a verseny fejlődését, alakulását. Legrégebbi emlékük, amikor egy tollal és burgonyaszirommal a kezükben, egész kis gyermekként izgultak hazájuk képviselőjéért és pontozták a többi számot. A szép emlékek máig megmaradtak bennük, ezért habozás nélkül vállalták el a holland köztelevízió, a NOS felkérését. Utóbbi koncertjeiken nem egyszer adtak elő dalversenyes
számokat, és most már ők is büszkélkedhetnek majd egy ilyennel – ez a pozitív életérzést sugárzó „Shine” című dal lesz (zeneszerző és szövegíró: Gordon Heuckeroth), amit a hollandok választottak ki az együttes által kijelölt dalokból egy TV-műsorban.

A De Toppers 2004 májusában alakult három, egyéni karrierjét sikeresen fölépítő művészből. Első dvd-jük, a Toppers in concert hazájában minden addigi rekordot túlszárnyalt az eladási lista alapján. A koncert, ahol ehhez elkészültek a felvételek az amszterdami arénában zajlott le, és összesen 850000-en voltak rá kíváncsiak, CD-ik és dvd-ik mindig fölkerültek a slágerlisták élére, és több, mint 1500000-en vásárolták meg őket.

Az együttesben 2008 novemberében személyi változások is törtétek: Gerard Joling helyett egy új „topper”, Jeroen van der Boom fogja majd lenyűgözni az együttes népes rajongótáborát és a moszkvai közönséget.

René Froger
René 1960. november 6-án született, zenei karrierje pedig 1987-ben kezdődött, amikor Winter in America néven megjelent első demólemeze, amely nagyon elnyerte a közönség tetszését – ezután népszerűbb lett, mint valaha, és sorra jelentek meg újabb, slágeres és közkedvelt dalai. Koncertjein hatalmas volt az őrjöngés és az ováció, a közönség imádta az énekest, a jegyeket mindig hamar el is kapkodták. 2007-ben stúdióba vonult, és elkészítette első holland nyelvű albumát, melynek számai elsők voltak a slágerlistákon, és elsők a rajongók szívében.

Gordon
1968. július 6-án született. Pályafutását „Kon Ik Maar Bij Je Zijn” című, slágerlistavezető kislemezével kezdte, amit további, hasonló sikerű demóalbumok követtek – sztár született. Ettől kezdve a sajátos humorral rendelkező művész rengeteg TV – és rádióműsorban szerepelt. A hollandok több, mint 18 éve nem unták meg műsorait – a megunhatatlan előadót a közelmúltban fölkérték zsűritagnak az Idols és az X-factor című show-műsorba, ahol tréfásan ugyan, mégis őszintén és kíméletlenül osztotta ki az énekes-jelölteket. 2008-ban elkészítette új szólólemezét, A song for you címmel, melyen egy óda is helyet kapott
Donny Hathaway-hez. Már első könyve is megjelent, ez albumszerűen tartalmazza a korábban újságokban, magazinokban megjelent cikkjeit.

Jeroen van Der Boom
Ő az együttes legfiatalabb tagja – 1972-ben, június 22-én született. 12 éves kora óta ügyes énekes, egy igazi tehetség. Főiskolás évei alatt igazán elismert zenész lett, 1992-ben televíziós műsorvezetőként is debütált. A musicalek világa sem áll távol tőle: játszott már főszerepet többek közt a Barcelona és a Novo Mundo című zenés darabban. A Café de Wereld című anmációs filmben szinkronizálással bontakoztatta ki efféle tehetségét. 2007-ben elkönyvelhetett két listavezető kislemezt, és nemrég szerepet kapott Lionel Ritchie darabjában, a Symphonica In Rosso-ban is.

Hollandia a második elődöntő 19., azaz utolsó résztvevője lesz, így ők is számítanak a magyar nézők szavazataira. A dalt ma este az m2 Híradó után, 21:00-kor fogja sugározni a Magyar Televízió.

5 hozzászólás Eurovízió az M2-n: Hollandia