Norvégia 387 ponttal győzött!

norveg_nyertTudósító: Klész Imre
Forrás: EBU

Hihetetlenül magas, 387 ponttal győzött Norvégia, a második helyezett Izland „csak” 218 pontot kapott, a harmadik helyezett Azerbajdzsán pedig 207-et. A papír jó nagy formája bevált, Magyarország is Norvégiát díjazta 12 ponttal. Magyarország pontjai:
Norvégia 12, Azerbajdzsán 10, Ukrajna 8, Izland 7, Észtország 6, Törökország 5, Görögország 4, Dánia 3, Albánia 2, Nagy-Britannia 1.

Részletes ponttáblázat

első elődöntő második elődöntő döntő

norveg_nyert2Norvégia elszippantotta a többi versenyzőtől a pontokat, így hihetetlenül alacsony pontokat kapott már a második és harmadik helyezett is, ezekért a pozíciókért éles csata folyt. Lássuk a 2009-es Eurovízió végeredményét:

1. Norvégia 387
2. Izland 218
3. Azerbajdzsán 207
4. Törökország 177
5. Nagy-Britannia 173
6. Észtország 129
7. Görögország 120
8. Franciaország 107
9. Bosznia-Hercegovina 106
10. Örményország 92
11. Oroszország 91
12. Ukrajna 76
13. Dánia 74
14. Moldova 69
15. Portugália 57
16. Izrael 53
17. Albánia 48
18. Horvátország 45
19. Románia 40
20. Németország 35
21. Svédország 33
22. Málta 31
23. Litvánia 23
24. Spanyolország 23
25. Finnország 22

Comments

314 hozzászólás a(z) “Norvégia 387 ponttal győzött!” bejegyzéshez

 1. Judyth3 avatar
  Judyth3

  Nah ha már Kátyáról volt szó, akk most meek megnézem a Valami Amerika 2-t még egyszer 😀 Jó éjt mindenkinek!

 2. Dávid avatar
  Dávid

  hát ez a 16 pont elég kevéske….szaros szomszédok lol
  de van egy pozitívum is….a dance with me az ukrán kislemez-eladási listán a 19. pozícióban tetőzött 😀

 3. kelemenmarc avatar

  Ez a verseny egy vicc. Mindenki annyira elégedett itt a végeredménnyel, közben pedig voltak ennél legakább 5-en akik jobbak voltak. Málta hogy lehet a lista végén, és a Törökek meg a görrögök hogy kaphattak ilyen sok pontot. Az én versenyemet Nagy Britannia nyerte.

 4. Dávid avatar
  Dávid

  az enyémet meg ukrajna:P:P
  azért 8 pontot adtunk nekik ehhe

 5. Kristoffer avatar
  Kristoffer

  Úgy, hogy fele televoting, sok török bevándorlóval, baráti egymásraszavazások még mindig vannak. Azért van ez.
  Engem pl irritál ez a fehéroro…akarom mondani norvég kölyök, szal én sem ugrálok örömömben, de még mindig jobb mint ha olyan nyert volna, aki csak baráti szavazásokból kapar össze pontokat…

 6. Grand avatar
  Grand

  Norvégiára, Izlandra szavaztam, eltaláltam a legjobbakat.
  Congratulations Alexander Rybak, ez igazi tündérmese.
  A TOP 5-ben vannak a legjobb dalok 42 ország szavazatai szerint, ezek ez év slágergyanús számai.
  Nagyszerű Eurovision Song Contest volt ez az 54.
  Oslo az Eurovíziós dalverseny következő helyszíne.
  A verseny minden évben hagyományosan folytatódik újabb dalokkal, a résztvétel indokolt függetlenül attól idén
  melyik országok voltak benne a döntőben.

 7. Presevo avatar
  Presevo

  Azt nem értem, miért ragaszkodik a legtöbb előadó az angol szöveghez :-/ Én kötelezővé tenném minden versenyzőnek, hogy a saját anyanyelvén énekeljen (vagy azén az országén, amelyet képvisel). Sokkal színesebb és érdekesebb lenne a verseny. Nem angol szöveggel is lehet nyerni, Marija Serifovic pl. szerbül énekelte a Molitvát 2 éve 🙂

 8. zaffarano avatar

  Köszi hogy szóltál Kristoffer, igazad van. És igazad volt a szereplésünkkel kapcsolatban hónapokkal ezelőtt, elismerem.

 9. Csordás Attila avatar

  Hát ez röhely!
  Finn országnak nagyon jó száma volt hogy ez csak az utolsó helyre elég ez érdekes! bár a németek helyét sem értem, de azért e mégis meglepett:S

 10. Boti avatar
  Boti

  Szerintem Adok Zoli nem hibas az eredmenyert.O megtett mindent.Kivalogatta a magyarorszagi zsuri o elment es odatette magat.En ugy gondolom,hogy megtett mindent.Ettol eltekintve hamiska volt es atlagos.Drukkoltam neki de tenyleg nem erdemelte meg a dontobe jutast.En csak azt nem ertem,hogy miert nem kuld Magyarorszag egy Toth Verat vagy barmilyen mas nagyon jo magyar enekest egy olyan dallal amibe van hungarikum es magyarul enekeljen az illeto.Minden orszag valami hazait vitt a szamaban.A torok is,az azer is, a moldvai is stb.Nem veszi Mo.komolyan ezt a versenyt.Ez van.Azert gratula Csezy utan ez egy 9 helyes elorelepes volt.Udv Erdelybol

 11. Kati avatar
  Kati

  Tényleg nagyon jó kis eurovízió volt, és kivételesen az én izlésemet tükrözi az eredmény is, bár én Bosznia-Hercegovinát előbbre tettem volna, de a Norvég és az Azerbajdzsáni tényleg jó volt!

  A magyarok meg végre átértékelhetnék, hogy milyen számokat küldenek ki! Nagyon örültem, hogy Ádok Zoli nem jutott tovább, égés az a produkció a számmal együtt. Olyan nehéz olyan dalt találni, ami rögtön fülbemászó? A magyar dal még 5. hallgatásra is furcsa. Itt meg egy esély van meghódítani a közönséget, hogy továbbjuttassa a döntőbe a számot. A Nox volt az utolsó normális magyar induló.

 12. davidovics avatar
  davidovics

  Hát ja. Remélhetőleg jövőre már minden más lesz az új vezetőséggel az m1-nél és rájönnek arra hogy ez így nem megy.
  Rendes válogatót kell rendezni nem muszáj csak a döntőt közvetíteni és hogy zsűri döntse el ki jussona nemzetire, hanem rendesen mint ahogy a svédek is tették, több fordulósre kéne nekünk is csinálni és a nézőket is belevonni. Hisz az nekik is jó lenne mert a szavazatokkal pénzt is keresnek és azt feltudnák használni kint Osloban is arra hogy minél jobb háttér legyen esetleg pirotechnika stb.
  Szerintem

 13. buborka avatar
  buborka

  Nem tudom feltűnt e valakinek, hogy egyetlen közép európai országnak sem sikerült beselejteznie magát. Európa középső részén egy hatalmas űr tátong ebből a szempontból. Ráadásul leereszkedett egy „új berlini fal- is Európa nyugati és keleti fele között” és szinte csak attól nyugatra vagy keletre eső országok kerültek be. A vonal Lettország-Fehéroroszország-Szlovákia és Csahország-Magyarország-Szlovénia-Szerbia-Montenegró-Macedónia-Bulgária
  Szabályos vízválasztó….
  Ezt csak azért hoztam fel, mert azon mindig kiakadnak a nyugatiak, ha ők nem kerülnek be elegendő számban a döntőben. Emellett meg mindenki elemegy szó nélkül.
  Szerintem Magyarországnak, csak egy olyan produkcióval van esélye bekerülni a döntőbe, amivel más országok simán top 10-be kerülnének a döntőn, mivel nem vagyunk túl népszerűek sajnos.
  Szerintem ebben szerepe van, a közép európai fekvésünknek is. A keletieknek nem vagyink elég keletiek, a nyugatiak elég nyugatiak a déliek pedig elég déliek és így tovább. Ráadásul Európa gyakorlatilag 3-om nagy csoportra bontható (1-2 kivétellel): szlávokra, germánokra és újlatinokra és mi ezek közül egyik csoportba sem tartozunk. „Magányos csónak” , vagy halmozottan hátrányos helyzetű ország vagyunk :O) Sajnos valószínűleg jövőre is elég lesz a középdöntőre fókuszálnunk (ha egyáltalán indulni fogunk) függetlenül attól kit küldünk majd , kis ország 3 perc csillogás, úgy tűnik nekünk ennyi jár.

 14. M.sanya avatar
  M.sanya

  Am. részletes ponttáblázat van már láthatáron valahol?

 15. D@neee avatar
  D@neee

  Yuppi! Az észt lányokba egyből beleszerettem és 6. helyezést értek el! Szerintem ez tiszta jó!: )

 16. szabnorbert avatar
  szabnorbert

  Üdv mindenkinek.
  Ez a norvég emberke szerintem egy színvnaltalan semmitérő
  műsort adott elő, se eleje se vége egy nagy semmi.
  Szerintem ez már meg volt írva valahol.

 17. Luca avatar
  Luca

  Nagyon tetszett a tegnap esti döntő! Szerencsére úgy alakult a szavazás,ahogyan elképzeltemNagyszerű volt a norvég fiú!

 18. seva9 avatar
  seva9

  Szerintem ez volt az eddigi legjobb Eurovision.A dalok fantasztikusak voltak, a szvazás viszont kicsit egyoldalú.Remélem ezt a szintet jövőre Oslo is tudja tartani.

 19. tacom avatar
  tacom

  Buborka! Azért ez eléggé le van így sarkosítva. Nem jutottak be nyugatról az írek, hollandok, belgák. Mondjuk jogosan. Ráadásul, hiába szlávok a csehek, lengyelek, szlovákok, vagy az ex-yu szlovénok, sőt, montenegróiak, nekik sem megy ez sokkal jobban, mint nekünk.
  Mit mondjon az újlatin Spanyolország? Szerintem ők szegények kezdik nagyon kirekesztve érezni magukat.

 20. fairygirl avatar
  fairygirl

  Nyert, nyert, nyert!!!! 😀 Jujj, nagyon örülök neki! Én csak az elődöntőben hallottam a dalok nagy részét, az m2-n csak néhányat láttam, de ez a norvég dal rögtön megfogott. A dal, a fiú optimizmusa és az egész produkció. Teljesen magával ragadott. Számomra volt benne egy kis ír meg egy kis magyar hangzás is.
  A máltai énekesnő nem értem miért végzett annyira hátul. Kristálytiszta hangja van, három perc borzongás.
  A görög szám nem volt rossz, de a fickó rendkívül irritált. Úgy rázta magát, mint egy… nem is tudom. Senkit nem akarok megsérteni. Nyálas volt és mesterkélt.
  Az izlandi csaj gyönyörű, a hangja is, a dal is nagyon tetszett. Na ezt a dalt kivételesen láttam az m2-n. 🙂 De az a ruha rajta…. az eszem megáll. Rendkívül rusnya volt és kövérítette. Tudom, nem ez a lényeg, de rögtön ez tűnt fel, ahogy kilépett a színpadra.
  Magyarország… háááát. Én jobbra számítottam. Kicsiny hazánk megint nem alkotott túl nagyot. Pedig szerintem jó ez a szám, de a színpadon valahogy nem volt ütős. A hang se és a tánc se, pedig tök jó az a koreográfia. Szinte mindenki belakta a színpadot, ők meg kicsit olyan egy csomóban mozogtak. Az elmúlt évek alapján azt hittem, be fog jönni az európaiaknak ez a disco-s szám, de ezek szerint tévedtem. Talán vissza kellene térni a Nox féle stílushoz, vagyis vinni kellene bele egy kis autentikust.
  Na mindegy.
  A lényeg: a kis hobbit srác a legjobb! Norway forever!!!

 21. Zolecs avatar
  Zolecs

  Most komolyan.Nem volt szerintetek unalmas ?
  Semmi izgalom hogy állandóan cserélődne az első helyezett.
  Már 10 ország szavazatai alapján eldőlt ki nyeri meg.

 22. buborka avatar
  buborka

  Igen elismerem, hogy kicsit sarkítva fogalmaztam meg a dolgokat, de azt azért tudni, kell, hogy a délszlávok és a keleti szlávok sokkal inkább összetartóak, mint a nyugati szlávok! Utóbbiak sokkal atomizáltabb társadalmak szerintem, pont az alapján, hogy a nyugati szlávok közép európaiak és így gyakorlatilag mindenhova tartoznak egy kicsit és mégsem…. ha jól megnézed akkor észrevehető, hogy a közép európai országok ritkán tarolnak. Tavaly a lengyeleket csak a zsűri mentette be a döntőbe azon kívül nuku…..

 23. Teba avatar
  Teba

  Sajnálom Zolit. Az Én véleményem az, hogy amit tudott megtett. És büszkék lehetünk rá. Tavaly nagyon gáse volt Csézy. Tavaly jobb lett volna ha MÁZS és VÁGÓ ZSUZSI megy ki. mind1 ez az én szerény véleményem.
  Én nem Norvégiának szurkoltam. Én az 5 voksomból 3at Izlandra 1et Izraelre és 1et Észtországra küldtem. Nem értem Izraeliek hogy kerültek ennyire hátra?:(:(
  Johanna előadása már az elődöntőbe elbűvölt!! gyönyörű volt:)
  Nembaj majd jövőre Osloban:D

 24. buborka avatar
  buborka

  Zolecs az a baj, hogy már hetekkel korábban tuni lehet a győztest….Az utóbbi években egyedül talán a Lordi okozott meglepetést. A többi, mind papírforma. Előre besztárolnak valakit és az emberek többsége rá is szavaz, mert beléjük szugerálják, a helyes sorrendet.

 25. D@neee avatar
  D@neee

  <3 Estonia <3 de a norvég srác tényleg odatette magát! Jogos a 12 pont! : )

 26. Sanya avatar
  Sanya

  Nyert Rybak,idén is a hegedű lett a nyertes hangszer.Sajnálom,hogy a spanyol produkciót nem értékelték,pedig annyira ütős szám ami akár sláger is lehet.Azerbajdzsán és Törökország helyezésének örülök,igaz sajnos egyikőjüknek sem sikerült közelebb kerülni a nyertes produkcióhoz.

 27. Bálint avatar
  Bálint

  Hát ez elég nagy pontszám 😀
  Én elégedett vagyok az eredménnyel, egyedül Máltát és Spanyolországot sajnálom

 28. Bogi avatar
  Bogi

  Szerintem is Kátya simán bejutott volna, sajnálom hogy visszamondta anno. 🙁 De mindenestre Zoli(ék) is ügyes(ek) voltak meg kell hagyni. (Biztos nehéz egyszerre táncolni és énekelni stb…) De én Kátyának jobban örültem volna.
  Dehát…Inkább nem is írok semmit…

 29. Sanya avatar
  Sanya

  Nem értem minek beszéltek még Tompos Kátyáról-felejtsétek már el…ez a sok volna volna annyira idegesítő.