Eurovízió 2009: döntő ma este 21 órától az m1-en

sukh_hunTudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu

Hasznos linkek:
Gyakran Ismételt Kérdések
Szavazási segédlet
A 2009-es verseny résztvevői

– a műsor egészen pontosan 20:55-től kezdődik, a Magyar Televízió 1-es csatornáján
– a verseny előtt 20.15-kor kezdődik a Visszaszámlálás című műsor, ahol a hírek szerint Ádok Zoli is meg fog jelenni, illetve legalább 1 Eurovízió-szakértő is.
– Magyarország részt vesz ma este a szavazáson, az összes dal elhangzása után lehet majd egy megadott időintervallumban szavazni bármelyik dalra, amelyik tetszik.
– a rajongóknak és érdeklődőknek készült egy szavazási segédlet, amin mindenki jegyzetelhet a saját kedvére, később hasznos lehet annak eldöntésére, hogy kire kellene szavazatot küldeni. A szavazási segédlet nem teljes, ki kell tölteni azoknak az országoknak a neveivel, akik bejutottak a döntőbe.

1 Litvánia
2 Izrael
4 Svédország
5 Horvátország
6 Portugália
7 Izland
8 Görögország
9 Örményország
11 Azerbajdzsán
12 Bosznia-Hercegovina
13 Moldova
14 Málta
15 Észtország
16 Dánia
18 Törökország
19 Albánia
20 Norvégia
21 Ukrajna
22 Románia
24 Finnország

– az eddigi gyakorlatok szerint nincs korlátja a szavazás mennyiségének, egy dalra többször, illetve több dalra is lehet szavazatot küldeni (érdemes a telefonkártya feltöltéséről időben gondoskodni).
– jó szórakozást, jó szavazást a kedvencekre! rajtunk is múlik, hogy ki lesz a végső győztes!

Ma este 25 dal fog versenyezni, Magyarország befejezte a versenyt csütörtökön, így csak a szavazatunk és a magyar zsűri szavazata vesz részt ezen a fordulón, 50-50% mértékben.

A győztes sajtótájékoztatója körülbelül 00:45-kor fog kezdődni, ezt az eurovision.tv-n lehet majd nyomon követni.

48 Comments

A 25ös rajtszámú Spanyolország hiányzik a listáról.Szerkesztő Úr tud valamit vagy csak véletlen hagyta ki?

Kedves Sanya, felsorolt országokat kell beírni a döntő szavazólapjára, mert azok most nincsenek ott, és lehet, hogy sokan nem tudják, ki hányadik helyről indul. Jajj még a 2009-es versenydalok rendes oldalát is meg kell csinálnom.. Igyekszem..

Most látom az Alwayst a Viván 🙂 Nagyon durva, ott soha sincs Eurovíziós klip (na jó, tavaly egy-kétszer lenyomták a Hero-t) Még a végén sláger lesz 🙂

Rájöttem, hogy a hang miért csúszott az m1-en egy kicsit. Mert Magyarországon 25képkocka egy másodperc, és pl. mint a letölthető 1. elődöntőnél ott meg 50 képkocka egy másodperc. Meg ha letöltöd és megnézed a videót is, lehet érzékelni, hogy mintha gyorsítva lenne.

SVÉDORSZÁG !!!!! HAJRÁ MALENA,MI SZAVAZUNK RÁD,ADJ BELE APAIT,ANYAIT, JÖVŐRE ÉLŐBEN AKAROM NÉZNI AZ EUROVOZIÓT !! Heejja Sverige !!

Már be vannak írva az országok a szavazólapra:)
Jaj a 8as Görögország:) pont a szerencseszámom és egyben a kedvenc országom!!!

Bálint: ugyanaz lesz Azerbaijannal mint Charlotte Perellivel. Mindenki azt hiszi hogy jujj de jó majd szavaz rá úgyis más. Tisztelet a kivételnek. És a végén pofára esnek hogy a mező utolsó harmadában végeznek majd. Ugyanez lesz Norvégiával is és főleg Göröggel.

én rájuk fogok szavazni mert ők tényleg megérdemlik: IZLAND, ALBÁNIA ÉS ÖRMÉNYORSZÁG.

Spanyolország vagy Észtország fog győzni remélem Bosznia nekem sajnos nem jött be a szinpadon de azért nekik is drukkolok

Én nagy esélyesnek tartom Boszniát,mert a szerbeknek,szlovénoknak szánt pontok,közte és Horvátország között fognak megoszlani.De az is lehet h nem:D

Kedves Imre!
Ezúton szeretném megköszönni neked azt a sok-sok munkát, és elhivatottságot, amit a mi tájékoztatásunkért tettél. Köszönöm, hogy gyors voltál, köszönöm, hogy hiteles voltál.
Remélem a 2010-es Oslo-i fesztiválról is időben kapunk tájékoztatást.
Mégegyszer köszönöm a weboldalt. Szinte mindennap rákantítottam és meggyőződésem, hogy az oldal fokozta egyébként is meglévő ESC lázamat.

További sok sikert.
Köszönettel
tanonc

@ tanonc
Nagyon köszi a kedves szavaidat, nagyon jólesik, remélem valóban rászolgáltam 😉 3 éve még napi 5-20 látogatónk volt, tegnap 6311 jött ki. Ez tényleg nagy öröm! Nagyon jó látni, hogy nagy hírportálok is átveszik ezeket a híreket. Jó érzés, hogy egyre több emberrel lehet vitázni a versenyről, ez bizonyítja, hogy nem hiábavaló a munkánk. Az MTV-vel is sikerül egyre jobb kapcsolatot kiépíteni, remélem ez a fejlődés töretlen marad! Teljesen normális, ha sokan szomorúak most a magyarok kiesése miatt, de hiszem, hogy később az idő minket igazol, és sok év múlva is szívesen hallgatják meg szerte a világon Zoli dalát úgy, mint a NOX-ét, akit állandóan számon kérnek rajtunk 😉
jaj, és Reykjavíkba én is szeretnék egyszer eljutni, de Madrid lenne az igazi 😉 Úgyis Oslo lesz vagy Athén…

Gyerekek en ma tudtam meg,h Szlovakiabol csak 5 szavazatot küldtek a 2. elödöntön, abbol 1-et en, 1-et meg a tesom :DDDD Atyaisten es akkor ma mi lesz ha nem szavaz senki???? :DDD azt mondja majd a bemondo, h mit???? 12 points from SENKI???? :DDDD vagy ilyenkor mi van???

Évi, ezt honnan veszed? Már más is irta, hogy szavazott szlovákiából! SZerintem valamelyik bulvárlap nem birt magával! Na de ha igy van hát legyen!

Onnan szedem, h masnap tele voltak vele a hirek es a Tv-ben is bemondtak meg a radioban is…
Amugy en irtam masnam itt h szavaztam Zolira, de akkor meg nem tudtam h csak 5-envoltunk 🙂 es amugy ez 100% a különben a hiradoban nem mondtak volna be….

hát akkor csak a zsürit veszik alapul! Lehet, hogy ha a spanyolok szavazhattak voltna, a szlovákiaiak meg szavaztak volna, akkor most Zoli döntős! De nekem ez akkor is hihetetlen! 5 sms? Pedig ha jól tudom, akkor a szlovákoknak már annyira jól megy, hogy euroval fizetnek, vagy azt hitték hogy még mindig a 9Oes évek vannak és csak a zsüri szavaz!

Kedves Mind,

engedjétek meg, hogy ezúton köszönjem meg Nektek az egész magyar csapat nevében a biztatást, szurkolást, és a rengeteg segítséget – különösen Imrének és Robinak.

Lehet, hogy Ti nem így érzitek, de tényleg mindent megtettünk azért, hogy jól sikerüljön a produkció, és büszkék lehessetek a magyar dalra. Biztosan hibáztunk is, az azonban biztos, hogy a csapat minden egyes tagja kőkeményen dolgozott az elmúlt három hónap alatt a sikerért. Ez most ennyire volt elég.

Zoli vigasztalgatta a csapatot, Timi pedig azt mondta: gyerekek, ez verseny, és minden verseny, ahol nem stopperórával mérnek, alakulhat így. Egy másik ország delegációjából egy hölgy pedig annyit mondott: Don’t cry. It’s Eurovision…

Tegnap késő este érkeztünk haza, Zolinak jövő héten már premierje van (Contact). Az elődöntő után még mindannyian elmentünk bulizni, Zoli el is veszett a EuroClubban, mert állandóan újabb és újabb rajongók állították meg, akik mindenáron el akarták neki mondani, mennyire sajnálják, hogy kiesett, pedig mennyire szerették 🙂

Nézzétek ma este már negyed 9-től az m1-et, Zoli és a lányok is bejönnek a stúdióba. Utána pedig megyünk szurkolni – ki az izraeli lányoknak, ki Alexandernek, ki Yohannának, és még ki tudja, hány favoritunk lett a tíz nap alatt: ebben az egyben nem jutottunk egyezségre 🙂

Köszönünk mindent!
Gina, már Budapestről

Én pedig megint gratulálnék, Zolinak és az egész delegációnak! Jó volt hogy szavazhattam magyarországra, még akkor is ha nem ez volt a legjobb dal! És Gina, tudsz valami biztatót mondani a jövőévi indulással kapcsolatban, vagy ez még teljes homály? Mi bizunk benne, és biztatunk benneteket! Csak kezdjétek el időben keresni a dalt! Mégegyszer köszönjük azt, hogy MEGTETTETEK MINDENT HOGY MAGYARORSZÁG JÓL SZEREPELJEN! Én szerbiában élek, és azt a produkciót amit a szerbek vittek lehet szégyellni, de a magyart nem! Szóval köszönjük, és igy tovább!

Kár, hogy Magyarország a történelme során ilyen rossz viszonyt alakított ki a környező országokkal…
Hiszen, valljuk be, itt nemcsak (és főleg nem) a tehetség, hanem a politika, a népek kapcsolata is számít.
És még valami:
Észrevettétek, hogy a magyar indulók közül azok érték a jobb eredményeket, akik az egyszerűségre törekedtek? (Rúzsa Magdi, Friderika…)

Na, éljen Észtország és a szimfonikus lányok 😀
De persze ez szubjektív, hiszen itt már mindenki nagyon tehetséges, hiszen elvileg mind a saját nemzetük legjobbjai.
Szrukoljunk mindenkinek, de szavazzunk arra, akire jólesik 😀

A legnagyobb Favoritok nem mindig nyernek, az idei
versenyen közülük kerül ki a győztes
első Izland
vagy Norvégia
harmadik Törökország
vagy Nagy-Britannia
ötödik Bosznia-Hercegovina
vagy Azerbajdzsán
hetedik Spanyolország
vagy Dánia
kilencedik Málta
vagy Franciaország
tizenegyedik Svédország
vagy Görögország
de a végső sorrend még változik,
Kezdődhet az 54. Eurovíziós Dalverseny Döntője
szavazzatok a legjobb dalra. A győztes visz mindent.
Legyen a legjobb dalból nagy sláger
több éven át úgy mint a Waterloo,
Save Your Kisses For Me, Hold Me Now.

Én is gratulálok Zolinak a lányoknak és az MTV-nek és remélem ez a buzgó szerepelni akarás jövőre sem marad el, és jövőre is megmutatja Magyarország magát az ESC-n, reméljük a döntőben is. Nem szabad feladni!!! 2005,2007 a bejutás éve…2008,2009 az elődötőben maradás éve..kiegyenlített arány, és nem rossz arány. Jövőre újabb döntős év következik 😛 Hajrá Magyarország.

Jaa és pls szavazzatok, mi legalább ne égjünk be, hogy 5-10 szavazat érkezzen egy 10 milliós országból 🙂

igen igen jövőre is mennünk kell, azzal nem leszünk előrébb és nem érünk el szép helyezést ha nem nevezünk be. 🙂 Mindig meg kell próbálni. Ott van példának Andorra, Lettország, mostanában Írország és még sorolhatnám. HAJRÁ MAGYARORSZÁG! 🙂

Hát én nagyon drukkolok az Izlandnak.de az az érzésem hogy sajnos 2010-ben Osloban lesz a verseny.
Azt viszont nem értem hogy sokak szerint a görög nyeri.de a közelébe se lesz.
Szerintem.

Comments are closed.