Naptár

2009. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2009: döntő ma este 21 órától az m1-en

sukh_hunTudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu

Hasznos linkek:
Gyakran Ismételt Kérdések
Szavazási segédlet
A 2009-es verseny résztvevői

– a műsor egészen pontosan 20:55-től kezdődik, a Magyar Televízió 1-es csatornáján
– a verseny előtt 20.15-kor kezdődik a Visszaszámlálás című műsor, ahol a hírek szerint Ádok Zoli is meg fog jelenni, illetve legalább 1 Eurovízió-szakértő is.
– Magyarország részt vesz ma este a szavazáson, az összes dal elhangzása után lehet majd egy megadott időintervallumban szavazni bármelyik dalra, amelyik tetszik.
– a rajongóknak és érdeklődőknek készült egy szavazási segédlet, amin mindenki jegyzetelhet a saját kedvére, később hasznos lehet annak eldöntésére, hogy kire kellene szavazatot küldeni. A szavazási segédlet nem teljes, ki kell tölteni azoknak az országoknak a neveivel, akik bejutottak a döntőbe.

1 Litvánia
2 Izrael
4 Svédország
5 Horvátország
6 Portugália
7 Izland
8 Görögország
9 Örményország
11 Azerbajdzsán
12 Bosznia-Hercegovina
13 Moldova
14 Málta
15 Észtország
16 Dánia
18 Törökország
19 Albánia
20 Norvégia
21 Ukrajna
22 Románia
24 Finnország

– az eddigi gyakorlatok szerint nincs korlátja a szavazás mennyiségének, egy dalra többször, illetve több dalra is lehet szavazatot küldeni (érdemes a telefonkártya feltöltéséről időben gondoskodni).
– jó szórakozást, jó szavazást a kedvencekre! rajtunk is múlik, hogy ki lesz a végső győztes!

Ma este 25 dal fog versenyezni, Magyarország befejezte a versenyt csütörtökön, így csak a szavazatunk és a magyar zsűri szavazata vesz részt ezen a fordulón, 50-50% mértékben.

A győztes sajtótájékoztatója körülbelül 00:45-kor fog kezdődni, ezt az eurovision.tv-n lehet majd nyomon követni.

48 hozzászólás Eurovízió 2009: döntő ma este 21 órától az m1-en

  • Sanya

    A 25ös rajtszámú Spanyolország hiányzik a listáról.Szerkesztő Úr tud valamit vagy csak véletlen hagyta ki?

    • Kedves Sanya, felsorolt országokat kell beírni a döntő szavazólapjára, mert azok most nincsenek ott, és lehet, hogy sokan nem tudják, ki hányadik helyről indul. Jajj még a 2009-es versenydalok rendes oldalát is meg kell csinálnom.. Igyekszem..

  • Sanya

    Sorry…már látom ez csak az elődöntőből bejutott versenyzők sorszámai!!!

  • Bálint

    Most látom az Alwayst a Viván 🙂 Nagyon durva, ott soha sincs Eurovíziós klip (na jó, tavaly egy-kétszer lenyomták a Hero-t) Még a végén sláger lesz 🙂

  • Dorka

    Anno a Yassou Mariát is láttam a Viván :P…

  • M.sanya

    Rájöttem, hogy a hang miért csúszott az m1-en egy kicsit. Mert Magyarországon 25képkocka egy másodperc, és pl. mint a letölthető 1. elődöntőnél ott meg 50 képkocka egy másodperc. Meg ha letöltöd és megnézed a videót is, lehet érzékelni, hogy mintha gyorsítva lenne.

  • MenőManó

    SVÉDORSZÁG !!!!! HAJRÁ MALENA,MI SZAVAZUNK RÁD,ADJ BELE APAIT,ANYAIT, JÖVŐRE ÉLŐBEN AKAROM NÉZNI AZ EUROVOZIÓT !! Heejja Sverige !!

  • Sanya

    Már be vannak írva az országok a szavazólapra:)
    Jaj a 8as Görögország:) pont a szerencseszámom és egyben a kedvenc országom!!!

  • Patrik

    Bálint: ugyanaz lesz Azerbaijannal mint Charlotte Perellivel. Mindenki azt hiszi hogy jujj de jó majd szavaz rá úgyis más. Tisztelet a kivételnek. És a végén pofára esnek hogy a mező utolsó harmadában végeznek majd. Ugyanez lesz Norvégiával is és főleg Göröggel.

    én rájuk fogok szavazni mert ők tényleg megérdemlik: IZLAND, ALBÁNIA ÉS ÖRMÉNYORSZÁG.

  • Gabesz

    Spanyolország vagy Észtország fog győzni remélem Bosznia nekem sajnos nem jött be a szinpadon de azért nekik is drukkolok

  • Devonka

    Én a Finnekre fogok szavazni:D

  • Patrik

    IDEI FINN= TAVALY SVÁJC, dj bobO, NAGY KOPPINTÁS AZ EGÉSZ :s

  • Nyee

    Én nagy esélyesnek tartom Boszniát,mert a szerbeknek,szlovénoknak szánt pontok,közte és Horvátország között fognak megoszlani.De az is lehet h nem:D

  • M.sanya

    Kösz a semi2-t!

  • Zsolesz

    Köszi Patrik, már töltöm is!

  • Lalo

    Az első elődöntőt is le lehet tölteni?

  • tanonc

    Kedves Imre!
    Ezúton szeretném megköszönni neked azt a sok-sok munkát, és elhivatottságot, amit a mi tájékoztatásunkért tettél. Köszönöm, hogy gyors voltál, köszönöm, hogy hiteles voltál.
    Remélem a 2010-es Oslo-i fesztiválról is időben kapunk tájékoztatást.
    Mégegyszer köszönöm a weboldalt. Szinte mindennap rákantítottam és meggyőződésem, hogy az oldal fokozta egyébként is meglévő ESC lázamat.

    További sok sikert.
    Köszönettel
    tanonc

    • @ tanonc
      Nagyon köszi a kedves szavaidat, nagyon jólesik, remélem valóban rászolgáltam 😉 3 éve még napi 5-20 látogatónk volt, tegnap 6311 jött ki. Ez tényleg nagy öröm! Nagyon jó látni, hogy nagy hírportálok is átveszik ezeket a híreket. Jó érzés, hogy egyre több emberrel lehet vitázni a versenyről, ez bizonyítja, hogy nem hiábavaló a munkánk. Az MTV-vel is sikerül egyre jobb kapcsolatot kiépíteni, remélem ez a fejlődés töretlen marad! Teljesen normális, ha sokan szomorúak most a magyarok kiesése miatt, de hiszem, hogy később az idő minket igazol, és sok év múlva is szívesen hallgatják meg szerte a világon Zoli dalát úgy, mint a NOX-ét, akit állandóan számon kérnek rajtunk 😉
      jaj, és Reykjavíkba én is szeretnék egyszer eljutni, de Madrid lenne az igazi 😉 Úgyis Oslo lesz vagy Athén…

  • Évi

    Gyerekek en ma tudtam meg,h Szlovakiabol csak 5 szavazatot küldtek a 2. elödöntön, abbol 1-et en, 1-et meg a tesom :DDDD Atyaisten es akkor ma mi lesz ha nem szavaz senki???? :DDD azt mondja majd a bemondo, h mit???? 12 points from SENKI???? :DDDD vagy ilyenkor mi van???

  • Zsolesz

    Évi, ezt honnan veszed? Már más is irta, hogy szavazott szlovákiából! SZerintem valamelyik bulvárlap nem birt magával! Na de ha igy van hát legyen!

  • Évi

    Onnan szedem, h masnap tele voltak vele a hirek es a Tv-ben is bemondtak meg a radioban is…
    Amugy en irtam masnam itt h szavaztam Zolira, de akkor meg nem tudtam h csak 5-envoltunk 🙂 es amugy ez 100% a különben a hiradoban nem mondtak volna be….

  • silvaM

    Ha ez az 5 szavazat igaz (bár eléggé hihetetlen), akkor nem értem mi lesz a szlovák pontokkal este :D:D

  • Zsolesz

    hát akkor csak a zsürit veszik alapul! Lehet, hogy ha a spanyolok szavazhattak voltna, a szlovákiaiak meg szavaztak volna, akkor most Zoli döntős! De nekem ez akkor is hihetetlen! 5 sms? Pedig ha jól tudom, akkor a szlovákoknak már annyira jól megy, hogy euroval fizetnek, vagy azt hitték hogy még mindig a 9Oes évek vannak és csak a zsüri szavaz!

  • Gina, MTV

    Kedves Mind,

    engedjétek meg, hogy ezúton köszönjem meg Nektek az egész magyar csapat nevében a biztatást, szurkolást, és a rengeteg segítséget – különösen Imrének és Robinak.

    Lehet, hogy Ti nem így érzitek, de tényleg mindent megtettünk azért, hogy jól sikerüljön a produkció, és büszkék lehessetek a magyar dalra. Biztosan hibáztunk is, az azonban biztos, hogy a csapat minden egyes tagja kőkeményen dolgozott az elmúlt három hónap alatt a sikerért. Ez most ennyire volt elég.

    Zoli vigasztalgatta a csapatot, Timi pedig azt mondta: gyerekek, ez verseny, és minden verseny, ahol nem stopperórával mérnek, alakulhat így. Egy másik ország delegációjából egy hölgy pedig annyit mondott: Don’t cry. It’s Eurovision…

    Tegnap késő este érkeztünk haza, Zolinak jövő héten már premierje van (Contact). Az elődöntő után még mindannyian elmentünk bulizni, Zoli el is veszett a EuroClubban, mert állandóan újabb és újabb rajongók állították meg, akik mindenáron el akarták neki mondani, mennyire sajnálják, hogy kiesett, pedig mennyire szerették 🙂

    Nézzétek ma este már negyed 9-től az m1-et, Zoli és a lányok is bejönnek a stúdióba. Utána pedig megyünk szurkolni – ki az izraeli lányoknak, ki Alexandernek, ki Yohannának, és még ki tudja, hány favoritunk lett a tíz nap alatt: ebben az egyben nem jutottunk egyezségre 🙂

    Köszönünk mindent!
    Gina, már Budapestről

  • Zsolesz

    Én pedig megint gratulálnék, Zolinak és az egész delegációnak! Jó volt hogy szavazhattam magyarországra, még akkor is ha nem ez volt a legjobb dal! És Gina, tudsz valami biztatót mondani a jövőévi indulással kapcsolatban, vagy ez még teljes homály? Mi bizunk benne, és biztatunk benneteket! Csak kezdjétek el időben keresni a dalt! Mégegyszer köszönjük azt, hogy MEGTETTETEK MINDENT HOGY MAGYARORSZÁG JÓL SZEREPELJEN! Én szerbiában élek, és azt a produkciót amit a szerbek vittek lehet szégyellni, de a magyart nem! Szóval köszönjük, és igy tovább!

  • egyszeregy

    Kár, hogy Magyarország a történelme során ilyen rossz viszonyt alakított ki a környező országokkal…
    Hiszen, valljuk be, itt nemcsak (és főleg nem) a tehetség, hanem a politika, a népek kapcsolata is számít.
    És még valami:
    Észrevettétek, hogy a magyar indulók közül azok érték a jobb eredményeket, akik az egyszerűségre törekedtek? (Rúzsa Magdi, Friderika…)

    Na, éljen Észtország és a szimfonikus lányok 😀
    De persze ez szubjektív, hiszen itt már mindenki nagyon tehetséges, hiszen elvileg mind a saját nemzetük legjobbjai.
    Szrukoljunk mindenkinek, de szavazzunk arra, akire jólesik 😀

  • Grand

    A legnagyobb Favoritok nem mindig nyernek, az idei
    versenyen közülük kerül ki a győztes
    első Izland
    vagy Norvégia
    harmadik Törökország
    vagy Nagy-Britannia
    ötödik Bosznia-Hercegovina
    vagy Azerbajdzsán
    hetedik Spanyolország
    vagy Dánia
    kilencedik Málta
    vagy Franciaország
    tizenegyedik Svédország
    vagy Görögország
    de a végső sorrend még változik,
    Kezdődhet az 54. Eurovíziós Dalverseny Döntője
    szavazzatok a legjobb dalra. A győztes visz mindent.
    Legyen a legjobb dalból nagy sláger
    több éven át úgy mint a Waterloo,
    Save Your Kisses For Me, Hold Me Now.

  • bazsa

    Én is gratulálok Zolinak a lányoknak és az MTV-nek és remélem ez a buzgó szerepelni akarás jövőre sem marad el, és jövőre is megmutatja Magyarország magát az ESC-n, reméljük a döntőben is. Nem szabad feladni!!! 2005,2007 a bejutás éve…2008,2009 az elődötőben maradás éve..kiegyenlített arány, és nem rossz arány. Jövőre újabb döntős év következik 😛 Hajrá Magyarország.

    Jaa és pls szavazzatok, mi legalább ne égjünk be, hogy 5-10 szavazat érkezzen egy 10 milliós országból 🙂

  • Patrik

    igen igen jövőre is mennünk kell, azzal nem leszünk előrébb és nem érünk el szép helyezést ha nem nevezünk be. 🙂 Mindig meg kell próbálni. Ott van példának Andorra, Lettország, mostanában Írország és még sorolhatnám. HAJRÁ MAGYARORSZÁG! 🙂

  • Zolecs

    Hát én nagyon drukkolok az Izlandnak.de az az érzésem hogy sajnos 2010-ben Osloban lesz a verseny.
    Azt viszont nem értem hogy sokak szerint a görög nyeri.de a közelébe se lesz.
    Szerintem.