Naptár

2009. május
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2009: a magyar rajongók tippjei

scoreboardTudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu

Az Eurovízió rajongók magyarországi honlapja már egy bő hónapja szavazást indított, hogy megismerjük a magyar rajongók ízlését, és hogy megtippeljük, ki fogja megnyerni a 2009-es versenyt.

Több kategória szerint lehetett szavazni, nézzük a tippeket.
Kik fognak a döntőbe jutni?
Minden szavazó 10 országot jelölhetett meg elődöntőnként. Nézzük az eredményt és adjuk hozzá a pontokat Eurovízió stílusban!

1. elődöntő
Törökország 12 pont
Finnország 10 pont
Románia 8 pont
Svédország 7 pont
Montenegró 6 pont
Málta 5 pont
Bosznia-Hercegovina 4 pont
Izland 3 pont
Izrael 2 pont
Örményország 1 pont

2. elődöntő
Magyarország (230 szavazat)
Görögország 12 pont
Norvégia 10 pont
Azerbajdzsán 8 pont
Albánia 7 pont
Dánia 6 pont
Észtország 5 pont
Ukrajna 4 pont
Írország 3 pont
Szlovénia 2 pont
Moldova 1 pont

Volt olyan szavazás, ahol a győztest és a legellenszenvesebb dalt kerestük azért, hogy ezt a kettőt átlagolva megtudjuk, melyik országnak van a legnagyobb esélye nyerni. Nos, mindkét listában a legtöbb szavazatot kapott ország 42 pontot kapott, és az utolsó helyezett 1-et. Így a következő eredmény jött ki.
pozitív/negatív/össz/ország
34+42=76 Norvégia
35+37=72 Magyarország
71+30=71 Azerbajdzsán
40+27=67 Ukrajna
27+40=67 Görögország
29+34=63 Nagy-Britannia
41+19=60 Szerbia
18+39=57 Törökország
42+12=54 Csehország
22+31=53 Albánia

Nos, úgy tűnik, hogy jóval a színpadi próbák megkezdése előtt Norvégia tűnik a legjobbnak. Ha csak a győztesekre adott szavazatokat nézzük, akkor a következő eredmény alakul ki:
Norvégia 12 pont
Azerbajdzsán 10 pont
Görögország 8 pont
Törökország 7 pont
Spanyolország 6 pont
Magyarország 36 szavazat
Svédország 5 pont
Finnország 4 pont
Nagy-Britannia 3 pont
Észtország 2 pont
Románia 1 pont

Hogy Ádok Zoli milyen eredményt fog elérni, erre 659 szavazatot kaptunk. A szavazók 51%-a biztos abban, hogy a döntő első felében fogunk végezni és csak 18 gondolja, hogy nem fog sikerülni a tovább jutás. Kíváncsian várjuk, hogy az első próbák után milyen reakciókat fogunk kapni a külföldi szaksajtótól és a bukmékerektől!

12 hozzászólás Eurovízió 2009: a magyar rajongók tippjei

 • hben92

  Szerintem meglepődnek a magyar produkción és egyre nagyobb sikert fognak nekünk jósolni. 🙂

 • Patrik

  szerintem is. az első próba után fognak rájönni hgoy mekkorát fognak zoliék ütni! 😀

 • tilla77

  A próbákról lehet valahol látni valamit?
  Az eredmények szerintem reálisak és hihetők, nagyon várom már a jövő hetet. Rybak hajrá, és mindenki hajrá. Norvégia,
  Magyarország, Azerbajdzsán, Görögország, Egyesült Királyság
  Törökország, Svédország, Albánia, Oroszország, Észtország, Málta, Spanyolország a TOP12. Ezek közül nyer valaki. Mondanám, hogy fogadni nálam lehet, de a fogadási odsokat megteszik majd az angolok.

 • Suló

  Itt meg tudod nézni a próbákat, folyamatosan frissülnek:

  http://www.youtube.com/user/eurovision

 • tilla77

  A színpad nem olyan nagy, mint gondoltam, a háttér már igen. Mondjuk a vas kalitkát kicsit fölösnek tartom, a sok közbe logó világitással. Lehet, hogy kicsit túl tervezték. Biztos az összkép jól fog kinézni, de nemtom, hogy az előadót vagy a fényeket, diszletet bámuljam. Jövő hétre minden kiderül. Ahogy elnézem tetszeni fog. A próbák meg ugye próbák, profi produkciót maximális beleadást nem láthatunk, de ez nem is baj, hm jó lesz ez.

 • hben92

  Ma megvoltak a 2. elődöntő első résztvevőinek a próbái.

  Horvátország átlagosan teljesített. Igor aránylag jól énekelt, míg Andrea teljesen elveszett a vokalisták közt. A színpadképük is aránylag jó. Nem hiszem, hogy döntősök lesznek.

  Írország ma reggel robbant a színpadon. Nagyon jól sikerült a lányok próbája. Nem tudom hova tenni őket. Hajlok a döntő felé, de nagyobb az esélye szerintem hogy kiesnek.

  Lettország színpadképe nagyon tetszik, ellentétben a dalukkal. Továbbra sem szeretem. Szerintem kiesnek, és remélem nem úgy járnak ahogy tavaly.

  Szerbia próbája is átlagosan sikerült. A háttérkép egyszerű. Maga a dal megosztó. Bár többen utálják, mint szeretik. Idén Szerbia a diaszpórájával sem tud továbbjutni, szerintem.

  Lengyelország szépen teljesített ma. A háttérkép tökéletes volt, Lídia hangjával együtt. Remélem találkozunk a döntőben velük.

  Norvégia és Alexander előadásmódja hasonló volt a nemzeti döntőjükéhöz. A srác jól énekelt, a színpadkép is nagyon tetszik. Tényleg nagy esélye van a végső győzelemre.

  ciprus előadásmódja tetszett. A hátterük is jó. A dal továbbra is gyenge, de egy picit javult, én úgy veszem észre. Továbbra sem lesznek döntősök szerintem.

  Szlovákia háttere nagyon hasonlít Csézyéhez. Itt is gyertyák vannak a háttérben. Nela és Kamil nagyon jól énekeltek. Jól sikerült a 11 évi utáni első próba. Bár nem hiszem hogy a nézőktől elég a szavazatot kapnak a zsűrinél jól szerepelnek majd.

  Dánia is jól próbált. Brinck is jól énekelt. A színpadkép annyira nem tetszik, de amúgy jó. 🙂 Dániának esélye van a továbbjutásra.

  Hát összességében az már most látszik, hogy a második elődöntő nagyon erős lesz és Zoliéknak nehéz dolguk lesz. Holnap már ők is próbálnak, nagyon várom már őket. Remélem felül múlják az eddigi második elődöntősök próbáját. HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!! MINDENT BELE FIÚK-LÁNYOK!

 • Bálint

  Jók lennének az előadások, csak a háttér majdnem mindig ugyanolyan: kék vagy zöld vagy vmilyen sötét… Használhatnának vmi élénkebb színt, végülis ennek egy vidám versenynek kéne lennie 🙂 talán majd Zoliék 😀

 • Gabesz

  Mikor lesz a próbánk nem tudja vki?

 • Ki van írva felülre ott van: oikomets.tv bla bla promo és ott van zoli néző!!!

 • Ádám94

  Én nagyon nagy koppintásnak éreztem a szlovák színpadképet a gyertyákkal!! A dalt pedig továbbra sem szeretem, jobb lenne, ha csak a csaj énekelne. Viszont már én is nagyon várom már a holnapi magyar próbát!! Hajrá Zoli!

 • Kata

  Ádok Zoli és a nagy eredmény??Mint két egyforma mágnes…Taszitják 1 mást…xD