Ádok Zoli kemény versenyre számít!

ormenyTudósító: Klész Imre
Forrás: hirado.hu – MTI

Törökország, Izrael és Bosznia-Hercegovina is bejutott az Eurovíziós Dalverseny döntőjébe az első középdöntőből. A kedd esti moszkvai versenyen tizennyolc ország közül tízen jutottak tovább a szombati döntőbe. A világ második legnagyobb arénájában, a moszkvai olimpia stadionban megrendezett első középdöntő indulói közül továbbjutott még Románia, Svédország, Finnország, Izland, Portugália, Málta és Örményország is.

A Törökországot képviselő Belgiumban élő énekesnő, Hadise szívdobbanásról szóló dalával jutott tovább. Izraelnek egy arab-izraeli duó békedala hozta meg a sikert. Bosznia-Hercegovina Regina nevű fiúcsapatával lett döntős. Svédországot egy operaénekes képviseli idén. A portugál induló pedig a hagyományokhoz híven saját anyanyelvén énekel. Népzenei elemeket vonultat fel az örmény testvérpár is. Romániát pedig egy román-macedón énekesnő juttatta a döntőbe.

Málta az “örök favorit” Chiarát küldte, aki már harmadjára vesz részt az Eurovíziós Dalversenyen. A finnek egy négy aranylemezes együttessel jutottak tovább. Izland is tapasztalt énekesnővel állt a színpadra, Yohannának tíz éves korában jelent meg először lemeze.

Ádok Zoli az MTI-nek azt mondta: a második elődöntő mezőnye sokkal erősebb lesz, mint a keddi volt, így kemény versenyre számít csütörtökön este.

A legnépszerűbb magyar eurovíziós rajongói oldal szerkesztője is azt hangsúlyozta az MTI-nek, hogy könnyebb dolga lett volna a magyar versenyzőnek a keddi első középdöntőben, mint a csütörtöki másodikban lesz. Klész Imre szerint továbbra is elmondható, hogy Magyarország döntőesélyes.

A szerkesztő szerint a papírforma érvényesült, az előzetes várakozásoknak megfelelő eredmény született kedden.

Az Eurovíziós Dalversenyen résztvevő 42 ország előadói a tavalyihoz hasonlóan idén is először két középdöntőben állnak színpadra. Ádok Zoli a január végi sorsolás alapján csütörtökön, a második elődöntőben lép fel. A május 16-i döntőben a két elődöntő húsz legjobb produkciója mellett a házigazda oroszok, és a “Négy Nagy”-nak is nevezett ország jelöltje, a brit, a német, a spanyol és a francia versenyző szerepel majd.

5 Comments

Nézzük a második elődöntőt:
Tavaly akik elődöntőből döntőbe kerültek
Horvátország
Lettország
Lengyelország
Norvégia
Dánia
Azerbajdzsán
Görögország
Albánia
Ukrajna
Idén szerintem a horvátok,lettek és a lengyelek nem jutnak be a döntőbe vagyis remélem,így Magyarország,Észtország,Szerbia és esetleg Írország lehet továbbjutó,ha a többieknek már bérelt helyük van a döntőbe:)de persze még lehetnek meglepetések.

max annyi lesz a változás sztem hogy a lengyel helyett valaki más.De sajnos nem a Zoli.:-(
hanem a szerbekre tippelek 🙁
Bár nekem a második csoportból csak az írek,meg talán a görögök teccenek.
A többi olyan jó közepes.
Az imádott norvégiától meg egyenesen falra mászok!

Én is egyre jobban izgulok a magyarokért. Bízom benne, hogy bejutunk a döntőbe, mert ott a helyünk. Látom az esélyét rá, hogy döntőbe kerüljünk, függetlenül attól, hogy kik vannak utánunk. Tegnap az 10 jutott tovább, akiket “megjósoltam”. Bejött mind a 10. Remélem holnap is így lesz.

Biztosak: Norvégia, Azerbajdzsán, Görögország, Ukrajna és Észtország

Nagy esély : Lengyelország Dánia, Szlovénia, Magyarország, Litvánia, Albánia

Szerintem kiesik: Horvátország, Írország, Lettország, Szerbia, Ciprus, Szlovákia (zsűri szerintem azért benyomja), Moldova és Hollandia

A norvég, azeri, görög, ukrán, dán, lengyel szerintem 99%
és ahogy Gundi is elmondta, az idén a “nyugat” nagyon készül, az írek helyét is biztosnak érzem. A maradék 3 helyre az észt, magyar, szlovák érhet. A szlovákokon meglepődnék, ha nem jutnának a döntőbe, ha másnem a zsűri miatt…gondolom nem kell magyarázni miért…kemény lesz…és meglepetésben is reménykedek…bár eddig nagyjából a leosztott kártyák igazolódtak…a szerb-horvát-szlovén hármasból valakinek lehet esélye…bár magukat a dalokat gyengének érzem…és talán a keresztbe szavazás miatt csak..Hajrá Magyarország!!!!

Comments are closed.