A svéd szakértők befejezték: Magyarország Törökországgal holtversenyben a 4. helyen

sveszak2

Tudósító: Klész Imre
Forrás: svt.se

Csak néhány napja, hogy bemutattuk azt a svéd műsort, ahol volt Eurovízió vagy Melodifestivalen résztvevők elemezték az idei verseny dalait és klipjeit, máris vége lett a műsorsorozatnak tegnap, a végeredmény kihirdetésével. A végeredmény a következő lett:

1. hely 25 ponttal: Norvégia
2. hely 22 ponttal: Svédország, Finnország
3. hely 20 ponttal: Bosznia-Hercegovina, Azerbajdzsán
4. hely 19 ponttal: Magyarország, Törökország

Noha preferálja ez a svéd zsűri a szomszédokat, úgy tűnik, hogy ha alkalom adódik, szívesen adnának Magyarországnak magas pontokat a döntőben. Svédország a ma esti fordulóban fog fellépni, Magyarország pedig a csütörtöki elődöntőben fog versenyezni.

A teljes videó itt

11 Comments

Finoman szólva is bíztató ez az eredmény. A régebbi magyarok hogyan szerepeltek az elmúlt években ebben a műsorban?

2008:Csézy:42
2007.Rúzsa Magdi:9
2005.NOX:12

Bár sajnos ez csak a svédek véleménye…
Hol van a másik 40 ország.

És most hol van a listából az állítólagos versenytársunk, Görögország? Nem az van, hogy Sakist támogatják inkább? Ezeke szerint Svédhonban nem! 😀

Az északi országok mindig is szoktak pontot adni, a dánok még tavaly is adtak 1 pontok. Sajnos, mi hálátlanok vagyunk, és soha nem viszonozzunk nekik igazán. Szóval én biztos szavazok Svédországra, Norvégiára, Finnországra és Izlandra.

Mindenhol látom (nyomják) ezt a bosnyák dalt, de nekem nagyon nem jön be, lehet többszöri hallgatás után… (Bár eddig az összes bosnyxák induló dala borzalom volt, azzal a (tavaly?)bohócossal az élen).
Nézegettem a neten a “poll”-okat és a “voting”-okat, és csak pár versenyző volt mindehol elől. (Norvég, török, görög, na meg a bosnyák is).

Comments are closed.