Naptár

2009. március
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Tiltakozunk 2009: az Elvis Presley fanklub a belga versenydal ellen

belgiumTudósító: Klész Imre
Forrás: rtlinfo.be
Frissítve: dalszöveggel

Az ElvisMatters nevű belga Elvis Presley fanklub kedden levelet juttatott el az EBU/UER-nek, melyben kérik, hogy zárják ki Belgiumot az 54. Eurovíziós Dalversenyből. Elvis rajongói szerint Patrick Ouchène nevetségessé teszi a „Királyt” olyan féle szöveggel, mint „ő túl kövér a rock’n’roll-hoz”. Peter Verbruggen, a rajongói klub megbízott vezetője kifejtette, hogy „A Copycat című dal nem felel meg a verseny szabályainak, ezért az EBU-nak már most ki kell zárnia Belgiumot.”

Az EBU szabályainak egyike szerint elfogadhatatlan, vagy durva kifejezések nem fogadhatóak el egy versenydaltól. „Ez a dal tele van megvetéssel, gyűlölettel és keserűséggel. Feltételezem, hogy a szervezők meg fogják vizsgálni a dalszöveget. Most, hogy felhívtuk a figyelmet a szabálytalanságra, nem lesz más választásuk, mint kizárni a dalt”, magyarázta a „Király” rajongója.

Copycat

Way down in Memphis, Tennessee
There’s a guy looking just like me
Wearing the same blue suede shoes
Singing the same old blues
Way down in the US of A
There’s a guy doing things my way
Combing the same greasy hair
Hugging the same teddy bear
He’s a copycat, trying to steal my soul
But he’s too fat to rock ‘n’ roll
He’s a copycat, trying to steal my soul
But he’s too fat to rock ‘n’ roll
Way down in the deep deep South
There’s a guy with a girly mouth
Eating the same banana sandwich
Dressed in the same kind of kitsch
Way down by the Mississippi river
There’s a guy with a voice that quivers
Driving the same Cadillac car
Chasing the same lucky star
He’s a copycat, trying to steal my soul
But he’s too fat to rock ‘n’ roll
He’s a copycat, trying to steal my soul
But he’s too fat to rock ‘n’ roll
Way down in America
There’s a guy, rich and arrogant
Dating my fair Priscilla
He makes me want to hire a killer
Way down in the land of the brave
There’s a guy lying in his grave
‘Cause nobody duplicating my jive
Will never get away with that alive
He was a copycat, trying to steal my soul
Now he’s too dead to rock ‘n’ roll
He was a copycat, trying to steal my soul
Now he’s too dead to rock ‘n’ roll
(Copycat) To rock ‘n’ roll, rock ‘n’ roll, rock ‘n’ roll…
(He’s too dead) To rock ‘n’ roll, rock ‘n’ roll, rock ‘n’ roll…
(Copy-copycat, copycat)
(Copy-copycat, copycat)
(Copy-copycat, copycat)
(Copy-copycat, copycat) He was a copycat

12 hozzászólás Tiltakozunk 2009: az Elvis Presley fanklub a belga versenydal ellen

 • RoxyRocks

  ÁÁÁÁ úgy érzem az eddigi év a legrosszabb, mindenki szurkálja egymást, ez így nem korrekt!!!

 • Ha ez így megy tovább, elfogynak az első elődöntő országai.

 • Zsolesz

  Ez szerintem is nevetséges már! Mindenhol botrány van! De nekem a dalok sokkal jobbak mint tavaly! Tavaly 5-6 kedvencem volt, most sokkal több!

 • Demien

  Ez komolyan már nagyon nevetséges, szinte minden napra jut egy újabb balhé valamelyik verseny dallal vagy énekesel kapcsolatban.A végén oda fogunk jutni,hogy direkt rosszíndulatú híreket fognak terjeszteni minden probléma mentes dal körűl is.Ezeknek a balhéknak csak az ingyen reklám a célja ,hogy mindenkinek a figyelmét felkeltse ezáltal szimpátiát váltson ki a szavazók körében.Persze van kivétel is…viszont kezd nagyon unalmas lenni:SAz egész kezd olyan lenni mint egy politikai kampány hadjárat és a körülötte levő felhajtás…

 • Erzsi

  Ez egészen nevetséges! Ebben semmi politika nincs, ez egyszerűen műbalhé. Mindegy mit, csak beszéljenek rólunk.

 • Zsolesz

  De legalább igy elfelejtik a magyarországi bonyodalmakat! Habár az átlag magyar eurovizió néző ezekről nem tud!

 • Patrik

  ezt már én is akartam említeni hogy még lehet hogy ebből is balhé lesz XD

 • Gabesz

  Hát ha őket is kizárják (amit én nem tartok valószínünek) akkor vagy ujraosztják az egész elődöntőt vagy 1 országot átraknak az 1.böl a 2.ba szerintem

 • Ahhoz képest amilyen sokan fröcsögtek a dühtől amikor Magyarországon zsűri nélkül lett dal kiválasztva, most sokkal kevesebben kritizálják a többi ország indulóját. Nyilván azok csak a magyar dalra voltak kíváncsiak. És mostanra az is kiderült, hogy azoknak sem lesz igaza, akik azt mondták, hogy az EBU és egész Európa rajtunk fog röhögni amiatt, hogy nem tudunk dalt választani. Mostmár inkább az fog bebizonyosodni, hogy az EBU inkább saját magán fog sírni. Nem mondom, nem örülök annak, hogy most az országok egymás ellen vagy saját maguk ellen indítanak mindenféle támadást, de az vicces mindenképpen – így utólag főleg bebizonyosodott – hogy evidenciák miatt mennyire fel volt háborodva mindenki (a kemény maghoz tartozó rajongók is) 1 hónappal ezelőtt. Süt a nap! Hú, ez botrányos! De az is lehet, hogy átvertetek! Csak csináltátok a balhét 🙂

 • hbalazs94

  Ezt Egyszerűen nem hiszem el 18 kedvencem van ebből de mivel egy csomót változtattak meg Belgiumot is ki akarják zárni & Grúziát már kizárták meg A Hollandok változtattak rajta így viszont most van összesen kb 12 dal ami tetszik. Nehogy a Belgákat kizárják csak sajnos itt az a baj hogy ezeket aki meghozza meg aki támadja az nagyon elmehetne a… (inkább írom ide) miért kell ebbe belekötni ha tényleg valakit személyesen sértene akkor OKÉ de nem PL: ” We Don’t Wanna Put In”
  Ez nem arra céloz amit kitaláltak hanem ez kb olyan: We don’t wanna step in vagy ilyesmi NE Zárják ki Patrick Ouchene-!!!!!!

 • Zsolesz

  Hát mondjuk a szöveg tényleg nem tul kedves! És lehet az EBU lépni fog! Remélem nem! Mert akkor jövőre lehet ESC sem lesz! gondoljatok bele, Gruzia elment, Belgium, Bosznia és Ciprus pedig veszélyben! Reméljük, nem küldik őket is haza hétfőn Moszkvából, vagy pedig adnak nekik időt új dalt választani! Reméljük minden rendben lesz! Magyarország esélyei egyébként úgy nőnek, ahogy az országok fogynak! Na jó ez viccnek is rossz!

 • Erzsi

  Fiúk, csak nem veszitek ezt komolyan? Senkit sem fognak kizárni. Nehogy már belelovaljátok magatokat ilyen álhírekbe. Ez a belga tiltakozás is … Még ha Elvis családja tiltakozna, azt mondom rendben, de a belga Elvis-rajongók! Képzelem, egy két tagot számláló gittegylet, amely hallatni szeretne magáról. Mi meg kommentáljuk a hülyeségeiket …