Naptár

2009. március
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Szerbia: Joksimović pontot tett a találgatások végére

beovizijaTudósító: Szalma Róbert
Forrás: index.hr

Az idei Beovizija nem múlt el porfelhő nélkül, ami a mai napig nem ült le. Az ok nem más, mint hogy Marko Kon nyert a Cipela (magyarul: Cipő) című dallal. A nyilvánosság legjobban az OT Band második helyezése miatt elégedetlenkedik.

A három tagú zsűri egyike, Željko Joksimović nyilatkozott a médiának. Azt mondta, hogy összességében elégedetlen a Beovizijan elhangzott dalokkal, de végül is a mezőny legjobb dala lett a győztes.

– Szeretnék véget vetni a találgatásoknak, és megkérni a közönséget, hogy ne keressenek problémát ott ahol nincs is! – mondta Joksimović, valamint hozzátette, hogy a zsűri tagjainak eltérő volt a véleménye, de nem drasztikusan.  Sokan az Operacija Trijumf című műsorban való vendégszereplése miatt úgy gondolták, hogy az OT Band nevű formáció lesz a befutó, mint ahogy azt a közönség a saját 12 pontjával bizonyította is.

– Úgy gondolom, hogy az OT Band egy minőségi zenét játszó együttes, de ha jobb dallal indulnak a Beoviziján, biztos nyertek is volna. Ha így lett volna, akkor én lettem volna az első, aki rájuk szavaz. Az a dal nyert, amelyik mellett senki sem lobbizott! – nyilatkozott Joksimović, valamint kommentálta Tonči Huljić húzását, mely szerint a „Blagoslov za kraj” című OT Band dalát E. Owen-ként írta alá, mint dalszerző.

– Egy ilyen ismert és elismert szerzőtől, akinek a dalait tisztelem, sokkal jobb dalt vártam volna, legalább olyan jót, mint amilyent Horvátországnak írt (Igor Cukrov – Lijepa Tena ESC 2009, Doris Dragović – Marija Magdalena ESC 1999, Magazin – Nostalgija ESC 1995). Nem értem, miért szégyellte aláírni a saját szerzeményét.

8 hozzászólás Szerbia: Joksimović pontot tett a találgatások végére

  • Erzsi

    Nem csak jó zenét ír, de okos is a fiú. Jól kezeli a helyzetet, vállalja a döntést, kiáll a véleménye mellett, nem sunnyog, hogy utólag már máshogy látja. „Ne keressenek ott problémát, ahol nincs”.

  • SYL

    Az OT Band-nek kellett volna nyernie. Sajnálom, hogy Joksimović és Kornelije Kovač, akiket eddig művészeknek és szakembereknek tartottam, ennyire leégették magukat és az egész országot azzal, hogy a Cipela-t küldik Moszkvába. Nagyon nagyot csalódtam bennük.
    P.S.: Vajdasági vagyok, tehát tudom, mit beszélek!:)

  • Andor

    Vajdasági vagyok én is,nekem még sincs semmi problémám a kiválasztott dallal.Ízlések és pofonok!

  • Ha Zeljko irt volna valakinek dalt,akkor 100000%,hogy az nyert volna…..Szerbiaban oirja a legjobb dalokat es o a legjobb ferfi eloado
    http://www.youtube.com/watch?v=KjLAT4aV5vs
    Jelena Tomasevic 2005-ben a Beovizijan,a dalt Zeljko keszitette,de sajnos a Montenegroiak miatt nem Jelena ment Kijevbe:( NAGYON SZEP DAL!!!!!!!!!

  • yugo

    Kevesen tudják,de Joksimovic a karrijerje kezdetén,átdolgozta az 1983-as ESC győztes dalt (Luxembug),és persze az albumon úgy tüntette fel mint az Ő szerzeménye.És ezután az 1999-es Euróvizióról (amit persze Szerbiában senki sem követett az intenzív bombázások közepette)is lekoppitotta a Német dalt:

    http://www.youtube.com/watch?v=2iobDbS_Oww&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=vaeF_4eQetA

    Persze ezuttal is a dalt úgy tüntette fel mint a saját szerzeményét…
    Ebből is látszik,hogy valójában milyen emberről van szó,és mennyire megszállot az Euróvizióval,a Lane is nagyon plagiat gyanús volt,annó elég nagy port kevert mivel a dal nagyon hasonlított egy azeri instrumentális számhoz…
    Azt is bele lehetett volna írni a fenti cikkbe,hogy Joksimovic ki nem állhatja Tonci Huljicot,ez köztudott Szerbiában…

  • Úgy látom, a cikk a bagoly mondja verébnek klasszikus esetéről szól… Mindenesetre nagyon érdekesek ezek a háttérinfók!

  • Robek

    Selam = sedam? Hm, hez aztán kell arc! Így koppintaniiiii? Kár volt szerbül erőlködni, énekelhette volna az eredetit is! Meg kell hagyni, hogy ügyesen próbálkozik…

  • tacom

    Úgy tűnik, a délszlávok ebből sportot űznek. Nemrég Hari Mata Hariról hallottam, hogy lopkodott néhány dalt. Az idei DORA-dalok közül is sokat lehetne plágiumváddal illetni.
    Pedig tudnak ők jó dalokat írni maguktól is.