Svédország: Malena Ernman – La voix

swe_ered2Tudósító: Klész Imre
Forrás: SVT
A győztes dal: Malena Ernman – La voix

Drámai volt a küzdelem, Malena Ernman – La voix című dala nyert!

A zsűri szavazásának eredménye a lenti képen látható (katt!)

swe_ered1


21 Comments

Ez aztán izgalmasra sikerült! Sajnos a verseny felétől tudtam bekapcsolódni a versenybe, közben jengáztam a 9 éves unokahúgommal. Ő a rövid összefoglaló alapján eldöntötte, hogy Malenának fog drukkolni. Én Mansnak és az Alcazarnak. Lerágtuk a körmünket, annyira izgultunk, de elégedettek vagyunk az eredménnyel. Egyszer Mans és az Alcazar is ki fog jutni a nagyversenyre 😉 Malenát jósolták spanyol barátaim tegnap, nekik is bejött! 2005 az üstdobok éve volt, 2009 pedig a vonós/áriás zenéké lesz 😀

Ahogy látom a 2. elődöntő újra keményebb mint az 1., megismétlődik a tavalyi összeállítás, de mi is erősebb számmal indulunk! 🙂 kerülhettünk volna az elsőbe..

Szerintem ez a dal borzalmas!
De leginkább azon vagyok kiakadva, hogy a Snälla Snälla szám megelőzte az Alcazart!
Azért a svédeknek is van egy kis fura ízlésük!
Na mindegy idén biztos nem fogok rájuk szavazni, és remélem be sem jutnak a döntőbe! Váááááááááááááááááááááááááááááhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
most ideges vagyok egy kicsit!

Szerintem viszont nagyon jo ez a dal! A tobbi mind sablon volt, ami nem jelnti azt, hogy rosszak, csak tuccat dalok. Ez viszont elkulonult a tobbi kozul. Persze, az lenne a baj, ha mindenkinek ez tetszene. Szerintem dontos!
Lattatok-hallottatok a cseheket. No, az a dal a hatulrol TOP5-be pont jo lesz.

Robek EZT pont eltaláltad!!! 😀
Egyébként nekem az Alcazar & Malena tetszett nagyon szerintem nem lesz top 10-es a listán svédország de a döntőbe bekerül viszont nagyobb esélyük lett volna az Alcazarral :D!!!

Hali! Szerintem elég érdekes dal de viszont egy új irány…Ami nem olyan gyakori a zenében. Hát majd meglátjuk.Ja és van tőle rosszabbbb…Pl:cseh…

Sziasztok!!!Hát én emelem kalapom Malena előtt.Svédországban élek,és ott voltam élőben,mikor kimondták a döntést.Nem mondom,jó volt az Alcazar,és azt méginkább elismerem hogy a snälla snälla az egy szörnyüség.Viszont azt hogy Malena egy profi,nem lehet kétségbe vonni.Hajrá Svédország,szerintem van esély az elsők között lenni,(a remény hal meg utoljára)+nekem nincs bajom Magyarországgal,de Ádok Zoli szerintem nem épp a legjobb…(de ez az én magánvéleményem csupán.)Üdv,Kata

Meghallgadtam Alcazar és a győztes Malena számát is és nekem a La voix jobban tetszik. Alcazar száma is jó, tipikus diszkószám. 1994 óta kisérem figyelemmel az Euróvízios Dalversenyeket -akkor is amikor az MTV nem közvetítette- és az ilyen típusú számok miatt szerettem meg a rendezvényt. Sajnos egyre kevesebb az ilyen szám a mostani ESC -en. Az idei magyar szám is trendi darabok közé tartozik, nekem személy szerint a tavalyi Csézy száma jobban tetszik. Sajnos indokolatlanul leértékelték, mert Csézy hangja és egész személyisége elbűvölő. Az egyetlen hiba az volt, hogy nem magyarul énekelte. Ennek ellenére természetesen Hajrá Magyarország, legalább a döntő legyen meg!

Hát azzal lehet ne sokat vitatkozni, hogy Csézy miért szerpelt le, szerintem meg pont akkor nincs még ennyi esélyünk sem ha magyarul énekelünk…Pl.:A Nox-al is állítólag ez volt a baj.-..Ádok Zolival nincs baj ami gondot jelenthet hogy a semi-finalban közvetlen utánnunk Arash jön aki tuti nyertes elég jó és kidolgozott!Sajnos…Ahogy én az Eurovision-tapasztalatom mondja ő nyer majd, bár nekem a norvég is tetszik (én ez miatt szerettem meg ) no meg az Albán!!!Hajrá Kejsi Tola!
:)Ja és nem tudjátok hol lehet ezeket a dalokat mp3-asként letölteni?Bármelyiket…Tudom hogy még nem nagyon van fent de láttam Arast már valaki felrakta…:)

Én már sokadszorra hallgatom a La voix-t. Szerintem fantasztikus. Az Alcazar, Mans tucat, diszkó ritmus, elveszett volna, mindettől függetlenül kedvelem őket. Mans Cara mia és Hope and Glory című száma között viszont gyakorlatilag még taktus eltérés sincs. Szal Mans lehet, hogy svég pop Idol, de stílust kell váltania, ahhoz, hogy bejusson valahova. Az Alcazar ezt képviseli, a diszkót, ők ezért nem fognak sose euroviziós döntőn lenni, sajnos, pedig szeretném őket ott látni. Ami a szombati döntőn nekem még bejött az a sokak által nem kedvelt snalla, snalla és a moving On. És igen milyen jó lenne többször ilyeneket látni, ilyen magas szintű versenyt. Hajrá!

Hát én most letöltöttem a Hope and Glory-t és hálát adok a svéd közönségnek hogy nem az piaci ócskaság nyert! Egyszerüen hallgathatatlan! Komolyan mondom ilyen pocsék számot már régen hallgattam! A la voix pedig egyre jobban tetszik!

Tavaly Charlotte Perelli a kedvencem volt nem ertettem,hogy lehetett csak 18ik es az orosz dal hogy gyozott.Iden viszont Svedorszag lekerult a favoritjaim kozul.Felkerult viszot Magyarorszag.Hataron tuliak szavazzunk Zolira.

Comments are closed.