Eurovízió az m2-n: Örményország

armeniaTudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Örményországot idén Anush & Inga Arshakyan képviselheti az 54. Eurovíziós Dalfesztiválon, “Nor Par” című dalukkal, melynek zenéjét Mane Hakobyan szerezte, szövegét Vardan Zadoyan és Avet Barseghyan írta.

Anush Arshakyan
Anush az S. Aslamazyan zeneiskola zongora karán szerezte diplomáját. Ennek elvégzése után, 1997-2001-ig az Arno Babajanyan zenei kollégiumban folytatta tanulmányait, itt is zongora tagozaton. 2001-2005-ig az egyik jereváni konzervatórium jazz-ének szakán tanult. Az első komoly elismerést 1994-ben kapta meg, a Zvonkie Golosa elnevezésű versenyen, Omszkban, ahol bezsebelt egy közönségdíjat, és az első helyezettnek járó trófeát is hazavihette. 1999-ben tagja volt a helyi filharmonikus együttesnek és az örmény nemzeti énekkarnak is.
Inga Arshakyan
Testvéréhez hasonlóan ő is az S. Aslamazyan zeneiskolán szerzett diplomát. 1998-2002-ig ő is az Arno Babajanyan tanulója volt, de ő a hegedűt bűvölte. Tanulmányai alatt tagja volt a G. Atchemyan vonósegyüttesnek is. 2005-ben ő is elvégezte a jereváni konzervatóriumot.
A duó
A testvérpár gyerekkora óta együtt énekel, így az Eurovízió színpadán már egy igazán összeszokott párost láthatunk majd. Szerepeltek már közösen az örmény Nemzeti Színházban, és számos örmény és külföldi rendezvényen, így megfordultak már az USA-ben, Teheránban, Párizsban, Londonban, Oroszországban, és Németországban is. Február 14-én, az örmény nemzeti döntő megnyerésével szerezték meg a jogot, hogy képviseljék hazájukat az idei versenyen. Örményország az első elődöntő 6. résztvevője lesz.

11 Comments

én nem értem miért nincs benne pl az escnation.com-on az első 10-ben. ha jól emlékszem akkor 15. vagy 16. :S Szerintem ez lesz az egyik legerősebb show a színpadon. 🙂

Én Nagyon Szeretem ezt a dalt!!!!! A klipje is nagyon egyedi, és az is tetszik, de a dal kiváló! We are dancing Nor Par

Én is imádom ezt a dalt!!! Ez az új verzió sokkal jobb a réginél, szerintem élőben is remek lesz!

Azt kell mondjam, hogy én nagyon a dal ellen voltam, nagyon nem tetszett, de igy, klippel egyutt, és ha tudnak valami hasonló hangulatot csinálni Moszkvában akkor nálam jó dalnak számit! Ennek ellenére, még mindig nem szeretném ha továbbjutna, mert én 1O másik országot juttatnék tovább!

Bízom benne,hogy nagyon ütős lesz majd a szinpadi produkció..A klip meg jó..televan élénk színekkel és ettől olyan barátságos az egész az énekes lányok meg nagyon dekoratívak ..megálldom magam mert tetszik nekem ez a dal..de azt is akinek meg nem:D

Ilyennek kell lenni egy klipnek! És hát, jó zene ez. Nem dal, a klasszikus értelemben, de számomra ez az igazi eurovízió. Tudom, hogy sokan nem szeretik és nem jósolnak neki nagy jövőt, de szerintem fog még meglepetést okozni. A zsűri biztosan értékeli, az örmény diaszpóra pedig szavaz rá ezerrel. Én azt gondolom, döntős lesz.

Szerintem is lesznek még itt meglepetések. Azt is eltudom képzelni hogy Örményország bejut, Svédország meg nem. Ez a dal azért jó mert van ereje, ütemes/ritmusos, az is tetszik hogy hangilag sokat hajlítanak, meg hogy belevitték az ottani kultúrát. 🙂

Comments are closed.