Eurovízió 2009: Magyarország a 11-es rajtszámot kapta

kepernyokep-nevtelen-ablak-41Tudósító: Klész Imre
Forrás: EBU

Ma délután, helyi idő szerint 14 órakor elkezdődött a rajtsorrend sorsolása a delegációvezetők találkozóján. Ismét matrjoska babákban voltak elrejtve a kis cetlik, amin ezúttal országnevek szerepeltek. A tavalyi győztes sorsolt. Magyarország a 11. helyet kapta a rajtsorrendben, a második elődöntőben.

Nézzük a teljes listát

1. elődöntő

Málta 17-es rajtszámot választott magának, Bulgária 11-est, Portugália pedig a 16-ost a lehetséges 18 hely közül.

1. Montenegró
2. Csehország
3. Belgium
4. Fehéroroszország
5. Svédország
6. Örményország
7. Andorra
8. Svájc
9. Törökország
10. Izrael
11. Bulgária
12. Izland
13. Macedónia VJK
14. Románia
15. Finnország
16. Portugália
17. Málta
18. Bosznia-Hercegovina

2. elődöntő

Hollandia 19-es sorszámot választott, Ukrajna 17-est, Észtország pedig a 18-ast.

1. Horvátország
2. Írország
3. Lettország
4. Szerbia
5. Lengyelország
6. Norvégia
7. Ciprus
8. Szlovákia
9. Dánia
10. Szlovénia
11. Magyarország
12. Azerbajdzsán
13. Görögország
14. Litvánia
15. Moldova
16. Albánia
17. Ukrajna
18. Észtország
19. Hollandia

eedA döntő (Az országok nevei és a rajtszámok véletlenszerűen voltak kihúzva, kivéve Spanyolországot, aki a 25-öst választotta):

25. Spanyolország
10. Oroszország
23. Nagy-Britannia
17. Németország
3. Franciaország

Nézzük a pontbemondó szóvivők sorrendjét:

1. Spanyolország
2. Belgium
3. Fehéroroszország
4. Málta
5. Németország
6. Csehország
7. Svédország
8. Izland
9. Franciaország
10. Izrael
11. Oroszország
12. Lettország
13. Montenegró
14. Andorra
15. Finnország
16. Svájc
17. Norvégia
18. Bulgária
19. Litvánia
20. Nagy-Britannia
21. Macedónia
22. Szlovákia
23. Görögország
24. Bosznia-Hercegovina
25. Ukrajna
26. Törökország
27. Albánia
28. Szerbia
29. Ciprus
30. Lengyelország
31. Hollania
32. Észtország
33. Horvátország
34. Portugália
35. Románia
36. Írország
37. Dánia
38. Moldova
39. Szlovénia
40. Örményország
41. Magyarország
42. Azerbajdzsán

37 Comments

megint jó végén mondjuk majd a pontokat
hát nemtudom, hogy jól fogunk kijönni a 11. indulással de tény hogy legalább nem a végén kell!

Ez a 11. így magában tökéletes..nem nagyon az eleje és nem a legvége, olyan közép utáni 😀 viszont az nem tetszik hogy 11. ig nagyrészt számomra gyengébb számok vannak, viszont utánunk egyből jön Arash és utána Sakis…ez lehet hogy nem a legszerencsésebb. Összetömörültek a végefelé a jó számok 😀
Pontbemondóként meg utolsó előttiek…hát lehet hogy a mi pontjaink döntenek, és ujjonganak majd a 12 pontunkért akinek adjuk hölgyeim és uraim..:D

Hajrá Zoli!
11. Hungary : Ádok Zoltán-Dance with me

Egy esc honlapon minden ország kedvencei sorba vannak téve jelenlegi állás szerint. Az Egyesült Királyságnál 5., Fehéroroszo.-nál a 10., Moldova szavazóinál a 4. és Izraelnél a 13. helyen állunk. EDDIG!

A Magyar kedvencek pedig sorrendben: 1. Svédo. 2. Norvégia, 3. Franciao. 4. Észto. 5. Finno. 6. Görögo. 7. Egyesült Királyság, 8. Azerbajdzsán, 9. Izrael és a 10. Svájc jelenleg Dániával és Töröko.-gal.

Ja és ez akkor azt jelenti hogy elfogadták mind a 42 dalt? vagy még ezután vizsgálják meg őket? Én aggódom a bosnyák dalért!!

Hát szerintem egy kicsit lecsúszott a Magyar delegáció a képről de a lényeg hogy a lengyel barátainkkal ültek együtt. 😀 😀 😀

Sztem is jó az a verzió aminek a linkjét elküldted Lacus…megmaradt az eleje :D..és van bennt egy tört pont a befejezés előtt ami tényleg kell..mert különben beleunnak. 🙂

Nem kérdezte meg senki Zolit, hogy alakitottak e a dalon? Az is csak arrol nyilatkozik hogy nem bir, aludni, tiszta bulvár!!!!

“I made this short Eurovision version of this song” – vagyis ez a videót feltöltő briszl nevű júzer verziója.

Nekem is az tetszik ebben, hogy megmaradt az eleje, meg pont elég a refrének száma is: 1-1-kis megtörés-és 2 refrén a végén.

http://www.escnation.com
Bal oldalon középpen. kattincs a clck here-re 😀 😀 és regisztrálj.. utána szavazhatsz és megnézheted. Ami kicsit furcsa, hogy jelenleg. Mo-t az elődöntő 15. helyére várják. De ez úgyse így lesz, hanem majd az 1-es úgyis elmegy az 5-ös mellől.

“és van bennt egy tört pont a befejezés előtt”
Kicsit mintha nem ütemre lenne, és még mindig kéne az a félhangos emelés. Szóval én is remélem, hogy ez csak valami private edition. 🙂

A sorsolás mit sem változtatott azon az alapvetésen, hogy továbbra is körülbelül 70 pontot kell összegyűjteni 20 országtól a döntőt érő helyezéshez. Szerintem 20 pont eleve garantált Szlovákia és – van egy olyan érzésem, hogy – Azerbajdzsán révén. Aztán ott van még Vajdaság, a másik két szomszéd, és az elmúlt évek televotingjainak statisztikái alapján a lengyelek, dánok, hollandok, és norvégok – illetve, ha a szép számú magyar gastarbeiter kolónia hozzá tud tenni valamit, akkor Írország is. Kimondottan kedvező alapállás – most már csak a produkciónak kell jól sikerülnie.

Gondolod Azerbajdzsán majd ad pontokat amiért tavaly Magyarország 12 pontot adott nekik? Hát én nem tom! Az a világ már elmult! Na de ha ad, az annál jobb! Tavaly pl az első elődöntőben elég volt 42 pont!!!

Nem azért, Zsolesz. Hanem mert Azerbajdzsánban speciel nagyon jól működik az országimázsunk, amiben van talán egy csöpp része a Duna TV és az azeri nemzeti műsorszolgáltató partnerségének is. (Nota bene, hogy az azeri állami televíziók tiltólistán vannak a legtöbb európai királyi tévénél.)

A tavalyi 42 pontos dal nem a 10. helye, hanem a zsűri által megválasztott volta miatt lett döntős.

A két kedvencem viszont elég pocsík ízű számot kapott…svéd az 5st, norvég a 6-st. Hát nem tom. Én drukkolok nekik is, meg magunknak is. Mert helyük van a döntőn. A többi meg a szavazókon múlik. Legyen szép a show.

tilla77,a Norvégok 1000% döntősek fognak lenni,mindegy hanyas a rajtszámuk. A fogadóirodák nagyobb esélyt adnak Rybak győzelmének (2,1-es szorzó) mint tavaly Dimának (2,5 szorzója volt),pedig akkor “nyílt titok” volt,hogy az oroszok nyerik az Euróvíziót…

Comments are closed.