Naptár

2009. március
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A világ legnagyobb színpadi show-ját hozzák Budapestre a rock horrorszörnyei

lordiTudósító: Klész Imre
Forrás: hirado.hu/MTI

Budapesten ad koncertet szerdán az Eurovíziós Dalfesztivál 2006-os nyertese, a finn Lordi: ami a dolgok jelenlegi állása szerint annyit jelent, hogy az állandóan maszkok mögé rejtőző, s ma már mindenhol világsztárként ünnepelt rockerek most Magyarországon űznek majd csúfot a zenészek igazi ábrázatát meglesni próbáló fotósokból. A banda március 11-én két külföldi vendégzenekar kíséretében lép fel a Petőfi Csanokban.

Bármi történik is a színpadon vagy a színpad háta mögött, egy biztos: Tomi Putaansuu, azaz Mr. Lordi csapatát – Awát, a vámpír grófnőt, Oxot, a Pokoli Bikát és Kitát, az emberállatot – most is szinte lehetetlen lesz maszk nélkül lencsevégre kapni. Ha pedig valakinek mégis sikerülne a lehetetlen, arra is megvan a menedzsment jól bevált megoldása: ezeket a képeket mindig hamisítványnak titulálják.

A klasszikus hard rockot játszó finn formációnak ugyanis csak az egyik védjegye az athéni Eurovíziós Dalfesztiválon elért, azóta is túlszárnyalhatatlannak bizonyult pontszám, a másik védjegyük a Kiss-együttes iránti rajongásból táplálkozó, hihetetlen szörnyalakokat felvonultató show.

Igazságtalan lenne ugyanakkor, ha a Lordit csak az athéni díjnyertes dal, a Hard Rock Hallelujah gigantikus sikere felől közelítenénk meg – hiszen szó sincsen arról, hogy egynótás bandáról van szó. Ennek ékes bizonysága, hogy akkor, amikor még nyoma sem volt az Athén felől fújó „hátszélnek”, a 2002-es Get Heavy című bemutatkozó Lordi-album máris 66 ezer példányban kelt el csak Finnországban.

A 2006-os The Arockalypse viszont már Athén sikerére is építve 350 ezer példányban kelt el: Finnországban háromszoros platinalemez, Németországban és Svédországban pedig aranylemez lett. A színpadiasság soha nem állt tőlük távol, de az új albummal, a Deadache című anyaggal turnézva minden korábbinál magasabbra helyezték maguknak a lécet. A Deadache rémisztőbb, mint valaha, amit a melodikus hard rock új, még durvább zenei környezete is jól jelez, s ehhez a hírek szerint a szokásos horrorjelenetek kellően brutális változatát társítják majd a koncerten. Mint mondják, a Kiss és a Rammstein mellett az övék a világ legnagyobb színpadi show-ja – s ígéretük szerint a rock horrorszörnyei Budapestnek sem fognak megkegyelmezni.

2 hozzászólás A világ legnagyobb színpadi show-ját hozzák Budapestre a rock horrorszörnyei

 • Sanya

  Goran Bregovic Wedding And Funeral Ensemble

  Márc 12., 19:30 – 22:00 Művészetek Palotája

  Európa egykori puskaporos hordója a Balkán, mára végre megnyugodni látszik. Elcsendesült, elzúgtak forradalmai. Ugyanakkor, vagy talán pont ezért az utóbbi évtizedben a térség kulturális mozgósítása aktívabb, mint valaha. Goran Bregovic március idusán ad elő a Balkán fanatikusainak.A Szarajevóban vegyes etnikai (horvát és szerb) összetételű felmenőktől született későbbi muzsikus a jugo Bijelo Dugme etnorock bandával futott be, majd a háború után Kusturica szavazott neki bizalmat és kérte fel filmzene komponálására.

  A Cigányok ideje promt világsztárrá avatta. A többek között Iggy Poppal (Arizonai álmodozók) és Cesaria Evoraval is együttműködő zeneszerző Ederlezi című dala mára örökzöld lett. A MüPában a nemrég megjelent, szüleinek ajánlott, rezesekre komponált pálinkás, pezsgős Alkohol című lemezét mutatja be.

 • Lili

  Sajnos a koncertre nem tudok elmenni, de nem közvetíti valameik csatorna a koncertet????
  Fontos lenne!
  Ha valaki tud valamit irjatok léci a :
  lily_96@freemail.hu címre!
  köszönöm előre is!