Naptár

2009. február
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Szlovákia: tragikus baleset miatt hétfőre halasztották a ma esti eurovíziós válogatót

slovakiaTudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com – origo.hu

A közép-szlovákiai Breznóbánya közelében szombaton délelőtt egy vonat és egy kirándulókkal teli autóbusz ütközött össze. A balesetben 12 ember meghalt, 38 pedig megsérült. Több mint húsz embert kórházba szállítottak, de nagyrészt még aznap hazaengedték őket. Hat ember állapota súlyos, de egyikük sincs életveszélyben. Őket a besztercebányai kórházban kezelik. A szlovák kormány szombat este rendkívüli ülésén országos gyásznappá nyilvánította vasárnapot. Az állami középületekre reggel nyolctól este nyolcig fekete lobogókat tűztek ki, míg az állami zászlókat félárbocra eresztették. A szlovák rádiók és televíziók részben módosították műsoraikat. A közszolgálati adók reklámokat sem sugároznak. Az Eurovision Song Contest ma esti harmadik elődöntőjét levette az STV szlovák köztelevízió műsoráról, a műsor a tervek szerint hétfőn, 20:15-kor kerül adásba.

A rendőrségi vizsgálatok szerint valószínű, hogy a balesetet az autóbusz vezetője okozta, mert az útkereszteződésen ismeretlen okok miatt nem adott elsőbbséget a vonatnak. A helyi motoros vonat több mint húsz méteren keresztül vonszolta a buszt, és az áldozatokat erővel kellett kiszabadítani a roncsok közül.

Az autóbuszban 37-en utaztak, akik Trencsénhez közeli Bán (Bánovce nad Bebravou) városból síelni utaztak a hegyekbe. Az áldozatok és a sérültek mind az autóbusz utasai közül kerültek ki. A vonat utasai közül csak néhányan szenvedtek apróbb sérülést. A szerencsétlenség áldozatai között nincsen magyar állampolgár.

Hozzászólások lezárva.