Naptár

2009. február
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Magyarország: A SZERZŐK reakciója az MTV válaszaira

szerzokTudósító: Klész Imre
Forrás: zene.hu

„A Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesülete örömmel üdvözli, hogy az MTV végül magyar szerzők dalának nevezése mellett döntött az Eurovíziós Dalverseny moszkvai döntőjére.

Hangsúlyozni szeretnénk, hogy egyesületünknek az előző előadóval sem voltak fenntartásai, de azt sérelmeztük, hogy az MTV elszalasztotta azt a lehetőséget, hogy széles nyilvánosságot adjon egy ilyen múltú és nagyszabású eseménynek, mely a magyar közönség nagy számú érdeklődésére tart számot, és amely nem mellékesen a magyar zenei kultúrának a különböző médiumokban való megjelenésének amúgy is
ritka lehetőségét növelhette volna.” – kezdődik a szakmai szervezet tájékoztatása

” Továbbra is azt valljuk, és a jövőre nézve szeretnénk, ha a dalok kiválasztásakor magyar szerzemény volna leginkább esélyes Magyarországot képviselni a nemzetek közötti megmérettetésben, hiszen ez a mi kultúrális értékeink egyedülállóságát segítene bemutatni Európa-szerte. – derül ki a levélből.

Siker abban rejlik, hogy…

Egyesületünk legfőbb törekvése, hogy elérje a közszolgálati és kereskedelmi rádiókban, televíziókban, hogy a magyar zene a közönség igényéhez igazodva kerüljön bemutatásra. Minden mérhető statisztika azt mutatja, hogy a magyar közönség sokkal nagyobb mértékben igényli és szereti a magyar zenét, mint ahogy az a médiumokban sugárzásra kerül.

Tisztában vagyunk azzal, hogy az MTV nem sértett írott szabályokat az előválogatás lebonyolításakor, azonban az ítélkezés rendkívüli gyorsasága megannyi magyar szerző és pályamunkát beadó előadó számára bizalmatlanságra adott okot.

Az Eurovíziós Dalfesztivál főleg annak köszönheti sikerét, hogy a nemzetek együtt szurkolhatnak közösen kiválasztott kedvenceiknek. Éppen a kiválasztás közösségformáló élményétől fosztották most meg a magyar közönséget. ”  – olvasható a közleményben, majd lapunkank kedves rész következik:

– Örömmel vettük, hogy kezdeményezésünkre a zene.hu felajánlotta a pályaművek bemutatását, amit ezúton is köszönünk.

14 hozzászólás Magyarország: A SZERZŐK reakciója az MTV válaszaira

 • Zsolesz

  Az elmúlt napokban,nem wolt alkalmam hozzászólni,úgyhogy most pótolom! Először is a legnagyobb idei eredmény a 105 pályamű! Ennek kell örülnünk! Másodszor,szerintem a kiwálasztással semmi baj nem wolt,ez igy megy máshol is! A magyarok tudatlanságáról,nem a zsüri tehet! Irországban 3nap 300 dal! Az arány ugyan az! Mark dala tényleg gagyi de pörgős és jó előadással bármi lehetett wolna! Kátya dala nagyon szép de szintén fontos a jó előadás! Örülök hogy ennyi új tag wan az oldalon, de taszít hogy sokan azért wannak itt hogy romboljál az eurovizió hírét! Hajrá magyarország!

 • bullterrier

  Hiányolom, hogy senki nem veszi észre:A pályázati felhívás minősége mennyire vitatható:Nem győzöm ismételni:Nem emelték ki egyértelműen a döntés kisajátítását és a nemzet kirekesztését!Ha ez megtörtént volna,ez a botránkozás még időben megváltoztathatta volna a lefolyó eseményeket!pontosan erre számítva kihirdettek egy huncutul rafináltul megfogalmazott pályázatot,ha az ügy mégis kirobbanna ne adjon lehetőséget a bekukkantásba!Minősíthetetlen

 • bullterrier

  Zsolesz!Kicsit későn csatlakoztál!Nagyon le vagy maradva
  Hogy hajrá magyarország nem kérdéses.Kátyának jó hangja van és sokkal jobb számot is elbírt volna.Nincs a dalnak szíve!

 • Bull, jobb fent az oldalon egy videó Promo 2009 név alatt. Szerintem teljesen világos belőle, hogy szakmai zsűri dönt (és ugyanez az írásos pályázat-kihirdetésben is benne van).

 • bullterrier

  Láttam és hallgattam már.Még mindig nem értitek!Az a kijelentés miszerint ” szakmai zsűri dönt önmagában nem zárja ki a lehetőségét „népszavazásnak”!Ez a kulcsmondat!Ez pedig egyértelmű félrevezetés

 • bullterrier

  Mivel volt már korábban szakmai zsűrizés úgy is, hogy közben a nép is hozzászólhatott v szavazhatott majd a zsűri tette az i-re a pontot, éppen ezért mindenki gondolhatta h úgy lesz most is!Tehát ebben az értelemben egyáltalán nem világos ill éppen félrevezető a következő kifejezés:” Szakmai zsűri dönt”.
  Hangsúlyoznám hogy pontosan az eu szabályokra hivatkozva mely több lehetőségnek is helyet ad a versenyzés módjára:
  A ” Szakmai Zsűri dönt” kifejezés IGEN TÁG FOGALOM!!!…
  Mit gondoltok?

 • De igen, kizárja, mivel az áll ott, ami. 🙂 Arra az esetre, amit te mondasz, az IS szót szokás használni. Ha ez félrevezetés, nem tudom mit szólnál a kábelszolgáltatómhoz…

 • bullterrier

  Besc. Örülnék neki

 • nyee

  Nekem is teljesen egyértelmű volt,h a közönség nem szólhat bele.A zsűri dönt nem egy összevonása a közönség és zsűri döntnek:D
  És h a dalnak nincs szíve???Sztem van,de…Mit értessz szív alatt?

 • bullterrier

  Hogy nem érted miről beszélek csak azért van mert nem tanultál „jogot”.
  Hogy mit értek szív alatt? Pontosan azt amit jelent…Tudod:
  piros szín= tűz
  dobog,dobban= ritmus, ütem
  szívet szorító fájdalom= szíven üt
  Piros,dobog,fáj, = ELTALÁLT!

 • nyee

  Nos nekem nagyjából megvannak:DMiért kéne ehhez jogot tanulni?Akkor a jog csak bonyolítja a dolgokat?Ezek szerint a nem jogot tanult embereknek egyértelmű…Akkor nem akarok jogot tanulni:Dna jó viccet félretéve,ezt a szöveget tényleg nem jogvégzett embereknek írták.Ha ez nem érthető,félek igénybevenni tanult embereket…
  És értjük miről beszélsz.Csak ami neked nem volt egyértelmű az nekünk az volt és kész ezen nincs mit tovább bonyolítani.
  (nehogy felvedd amiket írtam,mert sose lesz vége:D)

 • bullterrier

  No végre!Fente- Levente!Megjött a kegyes s még mindig milyen szellemes! Hozzá szólni érdemes.
  Nyee:Nem érdemes túlragozni,menj inkább te is szurkolni
  A vitát dobd ki az ablakon különben még megháborodom!
  hagyd ezt a témát másra, inkább légy jó drukkoló fáma!
  Hogy legyen egy jó napod, asszem pár sort most én is kihagyok!
  Remélem tetszett rövid kis versem,”mindenkinek igaza van”:
  Ezzel befejeztem…

 • nyee

  drukkoló fáma??!!:D