Izrael: keddi dalbemutatók

israelTudósító: Klész Imre
Forrás: http://www.iba.org.il/eurovil

Tegnap délután Izrael dalbemutató műsort rendezett, ahol korábbi versenyzők mellett bemutatták azokat a dalokat is, akik versenyeznek a 2009-es moszkvai szereplésért. Mint ismert, az izraeli, arab származású Mia Awad fog menni az 54. Eurovízióra, így tényleg a dalok, összesen 4 fog versenyezni a győzelemért.

A “Kol shniya” (Még egy esély),    “Na’amin bachalom” (Hit a fényben), “Bo’i lirkod iti” (Fogsz-e táncolni velem) lés az “Einaiych” (Biztos van egy másik út) fog szerepelni a március 2-i nemzeti döntőben. A dalok az IBA izraeli köztelevízió eurovíziós oldalán meghallgathatók. A honlap bal oszlopában találhatók a dalok sorszámai és segítségül még az angol nyelvű címeik  is fel vannak tüntetve (1: Second chance, 2: Faith in the light
3: Will you dance with me, 4: There must be another way).

6 Comments

Hali!
Az Eurovízió nem földrajzi értelem, hanem az “Európai Műsorszolgáltatók Egyesülete” az EBU tagállamait jelenti (így akár Marokkó, és Libanon is indulhatna a versenyen – 1-1 esetben már neveztek is).

Hali!
Értem.
Tehát aki elfogadja a szervezet alapszabályait, és a szervezet felveszi tagjai közé földrajzi helytől függetlenül tag lehet.
Remélem a kör szélesedik tovább, igazán érdekes más kultúrák zenei világát is felfedezni.
Köszönöm a reagálásodat.

a 4 dal közül a There must be another way szerintem a legjobb! De én zeneileg meghatóbb dalokat vártam, a szöveg amit értek belőle, vagyis az angol rész, az nagyon szép mindnél!!! Meglátjuk mire lesz elég!

Comments are closed.