Naptár

2008. december
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Sakis Rouvas a belgrádi Operacija Trijumf-on

optriTudósító: Klész Imre
Forrás: youtube.com – wikipedia

Az Operacija Trijumf című show ma esti vendége volt élő adásban Jelena Tomasevic és a görög Eurovízió sztár, Sakis Rouvas is. A fellépéseket hatalmas ováció övezte. Ez a showműsor csak részben hasonlítható a magyar Megasztárhoz, az eredeti formátum neve Star Academy, ami némi magyarázatot igényel.

A Star Academy (Sztár akadémia) egy nagyon népszerű televíziós formátum, melyet az Endemol nevű holland televíziós produkciókat gyártó és kifejlesztő társaság forgalmaz a televíziós piacon. Az ő találmányuk a Big Brother, az Egy a 100 ellen, a Domino Day vagy a Legyen ön is milliomos. A műsor ötlete eredetileg az Endemol spanyol irodájában született meg Operación Triunfo címmel, mégis az első televíziós megjelenése 2001. október 20-án Franciaországban volt. A spanyol verzió 2 nappal később került adásba.

Sokfajta verziója fut a Star Academy című shownak, minden országban vannak apró változtatások, de az alap koncepció állandó: minden versenyző egy bentlakásos iskolában él, ami maga az „Akadémia”, egy igazgató menedzseli és több tanár képezi őket különböző művészeti ágazatokban. A versenyzők éjjelét és nappalát kamerák figyelik (ez a technika az Endemol másik produkciójából, a Big Brotherből van kölcsönözve). Heti egyszer a versenyzők egy főműsoridős televíziós produkcióban szerepelnek, amiben egy olyan dalt adnak elő, amire a műsort megelőző héten készültek, illetve szembesülnek a próbákon készült felvételekkel, amikből természetesen a megpróbáltatásokat sem hagyják ki. Az élő showműsorokban gyakran felbukkannak sztárok is, akikkel lehetőség nyílik élőben együtt énekelni. A zsűri véleménye és a nézők szavazata alapján a leggyengébb versenyzőt kiejtik a versenyből. A verseny győztesét lemezszerződéssel, és általában még pénzzel is díjazzák.

Érdekesség, hogy a 2008-as Eurovízió versenyzője, Vânia Fernandes nyerte a műsor 2007-2008-as portugál szezonját. Jelenleg az arab világ országaiban az LBC, az Argentínában a Telefe, valamint a kanadai TVA, a moldáviai Prime TV, az orosz 1TV, a spanyol Telecinco, és a Nyugat-balkáni regionális televíziók (B92, Nova TV, TV In, RTVFBiH/RTRS és A1 TV) műsorán fut a show.

1 comment to Sakis Rouvas a belgrádi Operacija Trijumf-on