ESC 2009: Portugália a rajongókra bízza a válogatást

Tudósító: Klész Imre
Forrás: RTP – oikotimes.com

A portugál köztelevízió ma elindítja Vânia Fernandes utódjának felkutatását, aki képviselni fogja az országot a 2009-es moszkvai versenyen.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy most először lesz nyílt jelentkezés a versenyre, most nem a televízió fog felkérni producereket a versenyen való részvételre. Január 12-ig az RTP köztelevízió weboldalán keresztül lehet beküldeni a szerzők, énekesek és együttesek pályázatait. Külföldiek is jelentkezhetnek a versenyre, a dalt viszont portugálul kell előadni. A szakértőkből álló zsűri fogja kiválasztani egy hét alatt a 24 legjobb dalt. Azután január 19 és 30 között a világ összes rajongója lehetőséget kap arra, hogy meghallgassa és szavazzon, és hogy kiválassza a döntő 12 dalát. A 12 legtöbb szavazatot kapó dal fog részt venni a Lisszabonban február 27-én megrendezendő “Festival RTP da Canção” nevű nemzeti döntőben. A fesztiválon a televoting és a zsűri 50-50%-os keveréke fogja meghatározni a végső győztest. A szavazás metódusa igazi Eurovízió lesz csak kicsiben, a szavazatokat régiónként fogják begyűjteni.

5 Comments

Ezt nem hiszem el….mindenhol több, mint 100 dalt indítanak, mi meg ha megfeszülünk sem érkezik be 50-nél több, tavaly 30 jött arra emlékszem, az 50-et sosem érjük el sztem :S 🙁

ja vehetnénk tőlük példát! 🙂 sztem fogjunk össze páran és írjunk egy petíciót hgoy nálunk is így legyen és küldjük el az mtv-nek. nah mit szóltok hozzá???

Comments are closed.