Naptár

2008. november
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Ma este Aphrodité szigete köszönti Európát

Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com
Videó: Dima Bilan próbája a JESC08-on
További videók: youtube.com/user/JuniorEurovision

5 nap bulizás és az általános szervezés ellenére a Ciprusi Műsorsugárzó Társaság kiváló szervezést hajtott végre. Ciprus hivatalosan meghívja az európaiak millióit ma estére. A Junior Eurovíziós Dalfesztivál 6. versenye a limasszoli Sportok Palotájában lesz megtartva 15 nemzet képviselőjével lesz teljes az esti verseny. Ciprus sokat tett azért, hogy rekord számú résztvevője legyen a versenynek (2004-ben 18 ország vett részt), ez nem sikerült, de sok más meglepetés lesz, ami igazán felejthetetlenné fogja tenni a mai estét.

Most először fog a Junior versenyen fellépni az aktuális Senior verseny győztese. A felnőtt versenyek történelmének egyik leghíresebb ciprusi képviselője, Evridiki szintén tiszteletét teszi a showban. Ráadásul a tavalyi Junior verseny győztese is meg fog jelenni a színpadon. A 15 nemzet dalára a zsűri és a nézők fognak szavazni, ezek végeredményének 50-50%os aránya fogja meghatározni a végső győztest.

Az EBU már kijelentette, hogy a ciprusi verseny máris sikeres, a sajtókritikák is nagyon pozitívak, az eddigi legjobb JESC-nek titulálják az idei rendezést. Ez mutatja azt, hogy Ciprus nem csak egy kis szigetet jelent, amin 600000 ember él, hanem ez egy olyan nemzet, ami képes megrendezni egy ilyen nagyszabású eurovíziós eseményt.

A köztévék műsorán

Ma este, Közép-európai idő szerint 20:15-től kezdődik a Junior Eurovíziós Dalfesztivál, melyet Európa több televíziós csatornája is közvetíteni fog. Természetesen a résztvevő országok televíziói közvetíteni fogják az eseményt. Ausztráliában is műsorra tűzik a versenyt, de ott nem fogják élőben közvetíteni a műsort az időeltolódás miatt. Ukrajna sem fog adni élő közvetítést.

A résztvevők
01. Románia – Mădălina & Andrada – Salvaţi Planeta
02. Örményország – Monika Manucharova – Im Ergi Hnchyune
03. Fehéroroszország – Dasha, Alina & Karina – Dasha, Alina & Karina
04. Oroszország – Mihail Puntov – Spit Angel
05. Görögország – Niki Yiannouchu – Kapoia Nychta
06. Grúzia – Bzikebi – Bzz…
07. Belgium – Oliver – Shut Up
08. Bulgária – Krestiana Kresteva – Edna Mechta
09. Szerbia – Maja Mazić – Uvek Kad U Nebo Pogledam
10. Málta – Daniel Testa – Junior Swing
11. Hollandia – Marissa – 1 Dag
12. Ukrajna – Victoria Petryk – Matrosy
13. Litvánia – Eglė Jurgaitytė – Laiminga Diena
14. Macedónia – Bobi Andonov – Prati Mi SMS
15. Ciprus – Elena Mannouri & Charis Savva – Gioupi Gia!

A műsort élőben közvetíti interneten a Junior Eurovízió hivatalos honlapja
www.junioreurovision.tv/esctv

A televoting bevétele jótékony célra lesz fordítva

Ne feledje senki, hogy a telefonos szavazás bevétele támogatja az UNICEF „Tiszta vizet mindenkinek” című programját. A Junior Eurovíziós Dalfesztivál és az UNICEF együttműködik az idei versenyen azért, hogy segítsenek az olyan gyerekeken szerte a világon, akik nem jutnak tiszta vízhez.

Hozzászólások lezárva.