Naptár

2008. november
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

JESC 2008: itt a vége

Szerző: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu

Alapvetően jó színvonalú versenyt láthattunk szombat este, annak ellenére hogy magasabbak voltak az elvárásaink. Mindenki nagy reményeket fűzött ahhoz, hogy majd az új szavazási rendszer csodát fog művelni, de ez nem következett be. Sokkal több keleti ország vesz részt a versenyben mint nyugati, de ettől a különbségtől eltekintve mindenki szeret szomszédainak adni pontokat. Ebben sincs semmi meglepő. Nos, úgy néz ki, ez az 50% televoting 50% zsűri szabály inkább a nemzeti döntőkön tud érvényesülni, ott már bizonyított ez a rendszer.

A verseny színpada a fotókon egyszerűen bámulatos. Élőben sajnos valahogy nem volt már annyira lenyűgöző, vagy túl sötét, vagy túl színpompás volt a színpad, ahol sokszor elveszett a produkció. A nagyszerű újítás az volt, hogy a színpadi medencében mindig egy olyan színű strandlabda úszott, amilyen színű a zászlója az éppen fellépő versenyző országának.

Szép dolog az UNICEF és az EBU részéről, hogy próbálnak minél több támogatót szerezni a gyermeksegélyezési programhoz, de talán sok is volt a promóció, kissé szétdarabolta a műsort, így sokat vesztett a show a dinamikájából.

A műsorvezetők ruházata talán Barbara Dex műve volt. Profizmusukhoz nem fér kétség, magabiztosak voltak, a green room-ban viszont sikerült olyan kérdéseket feltennie a műsorvezetőnek, amit nem nagyon értettek a kis versenyzők. Biztos a nagy izgalom miatt következhetett be ez. Sokat emelt a műsoron Evridiki és Dima Bilan fellépése, jó ötlet volt őket meghívni.

A versenydalok megfelelően változatosak voltak, sok szerethető dal van bennük. Grúzia nyert egy nagyon eredeti dallal, gratulálunk nekik. Ahogy lenni szokott, most sem az Eurovízió győztesének dalát fogják legtöbbször játszani a rádiók. Nem lepődnék meg, ha egyszer véletlenül meghallanám valamilyen nyilvános helyen a „Prati mi SMS”-t. Jövőre Kijev lesz a verseny helyszíne, kíváncsian várom, mennyire fog sikerülni kamatoztatniuk a 2005-ös felnőtt versenyben szerzett tapasztalataikat.

Hozzászólások lezárva.