ESC 2009: Magyarország ezen a héten dönt az indulásról

Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com – MTV

Az MTV szóvivője ma délután az oikotimes.com telefonos érdeklődésére azt válaszolta, hogy  a hét végéig el lesz döntve a részvétel a 2009-es Eurovíziós Dalversenyen. Ennek ellenére a jövő hét közepére várható részletes tájékoztatás.

A magyar részvétel kérdésessé vált az idei versenyző, Csézy kiábrándító eredménye miatt, aki utolsóként végzett a második elődöntőben.
Hivatalosan 1993-tól szerepelt Magyarország az Eurovízión, amikor nem sikerült bejutni a selejtezőből a döntőbe (Szulák Andrea – Árva reggel). Így egy évvel később került sor a debütálásra a nemzetközi versenyen. Az 1996-ban megint nem sikerült bejutni az előválogató miatt (Delhusa Gjon – Fortuna), rá egy évvel újra volt versenyző, de ’98 után hosszú szünet következett. 2005-ben újra szerepeltek, de rá egy évre megint visszaléptek. Magyarország az elmúlt 13 év legmagasabb pontszámát 2007-ben az elődöntőben kapta, de az idei utolsó hely felvetette a kérdést, hogy vajon indulnak-e jövőre.

Comments

25 hozzászólás a(z) “ESC 2009: Magyarország ezen a héten dönt az indulásról” bejegyzéshez

 1. rocknish avatar
  rocknish

  Na most kezdtem el aggódni, stresszelni. Feszült egy hetem lesz.

 2. hben92 avatar
  hben92

  Hát én is izgulni fogok! ÁH!!! Induljunk!!! Már csak azért is hogy, megmutassuk, mire is képes egy magyar előadó, (bár ezt 2007-ben megmutattuk). Ehhez viszont szerintem ha indulunk pl.: nem kell kiválasztani a kb. 30 jelentkezőből 15-t mint tavaly, nem, legyen 2 elődöntő 15-15, és a végén egy döntő, idő van bőven, és szerintem az MTV is növelné 3 hétvégére a nézettségét.

 3. Patrik avatar
  Patrik

  WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ MOST KICSIT LETTEM IDEGES…. 🙁
  DE ÉN TUDOM HOGY BENVEZÜNK. HALLOTTATOK MÁR A TITOKRÓL??? CSAK BE KELL VONZANI A DOLGOKAT, ELKÉPZELNI, HINNI BENNE ÉS VÁRNI….. ÉN MÁR EGY IDEJE TESZTELGETEM EZT A MÓDSZERT ÉS TÉNYLEG HASZNÁL…

  SZÓVAL SZTEM BENEVEZÜNK! 🙂

 4. Bálint avatar
  Bálint

  Úgy legyen! 😀

 5. Patrik avatar
  Patrik

  úgy is lesz 🙂

 6. Bálint the 2nd avatar
  Bálint the 2nd

  Természetesen visszalépünk, amilyen lúzerek vagyunk.
  Ne legyen igazam.

 7. Patrik avatar
  Patrik

  KOMOLYAN MONDOM TI MÁR DIREKT MONDJÁTOK EZT HOGY VISSZALÉPÜNK STB. MÁR ELEGEM VAN AZ ILYEN PESSZIMISTÁKBÓL. ILYENEKKEL VAN TELE AZ ORSZÁG! 🙁

 8. Istu avatar
  Istu

  Nem.Most nem kell visszalépnünk,mert ha egy igazán jó és „”extra”” produkcióval indulunk,akkor sikerülne legalább az első tízben szerepelnünk.

  Szerintem ezek igazán jók lennének az Euróvízión:

  1.Desperado:Érdezd a zenét
  2.Unique:Mi van a nevedben?(2008)
  3.Groovehouse:Őrült lennék
  4.Unique:Tükör
  Ja és még az is jó lenne,ha Szekeres Adrienn újra elindulna a versenyen.

  Ezek a számok,amiket írtam,azok 3 percesek!!!

 9. rocknish avatar
  rocknish

  Én három percesben ezt találtam:
  Hoffmann Mónika – Én vagyok a nő
  Harmadik hallgatás után nálam nyomot hagyott. Lehet azért három perces, mert készül valamire újra idén?

 10. zaffarano avatar

  Csak 2008. október 1. után megjelent dalokkal lehet indulni. Sajnos például a Desperado dala pár nappal október 1. előtt jelent meg klip formájában, így az már (nagy bánatomra) nem alkalmas az Eurovízióra 🙁

 11. Istu avatar
  Istu

  Ja de megkérdeztem a Desperadot,hogy akarnak-e indulni az Eurovízión,azt mondták,hogy nem,hogy az ilyesmi nem az ő világuk….

 12. rocknish avatar
  rocknish

  Október utáni még ez is:
  Ádok Zoli – Tánclépés

 13. Patrik avatar
  Patrik

  Nom eg Rúzsa Magdi is!! 🙂 Nagyon ütős az új albuma!! 😛

 14. SzZ94 avatar
  SzZ94

  Az Ádok Zoli tényleg nagyon jó… Most jelent meg egy új Lola szám, szerintetek bepróbálkozik idén is az Eurovízióval, ha lesz rá lehetőség? Bár ez a szám nem jön be, nézzétekmeg, a címe: Ne szólj! Kovácsovics Fruzsinának rengeteg száma van, ami nem került fel az albumára, ha van köztük alkalmas, őt is szívesen küldeném, akárcsak Keresztes Ildikót vagy Cozombolist is.

 15. Serinon avatar
  Serinon

  Keresztes Ildikó tényleg jó lenne, bár hallottam – nem megbízható – pletykát arról, hogy a Nox idén visszaköszön az ESC hazai válogatásán.

 16. Zsolesz avatar
  Zsolesz

  Nekem lassan már mindegy, hogy kimegy, csak induljon Magyarország is! Én még mindig birnám ha Bencsik Tamara, vagy esetleg a Király Viktor menne!!! de Noxot is szeretem, Zsédát, Rúzsa Magdi sem lenne épp rossz! Talán Gáspár Laci, Tóth Gabi, vagy éppen Tankcsapda, Feke Pál, vagy tényleg aki a legjobb lenne Magashegyi Underground! 😀 na jo, utobbi vicc volt de én birom a Biborkát is! szóval reméljük, ma este végre kiderül, mi lesz!!!

 17. rocknish avatar
  rocknish

  Serinon nekem az ilyen pletykák tök jól jönnek! Ezek tartanak életben! Egyébként Keresztes Ildikót én is jó ötletnek tartom. Mondjuk szerintem -ahogy korábban is írtam- Tóth Verával is próbálkozhatnánk.

 18. rocknish avatar
  rocknish

  Habár ebbe a Nox dologba belekötnék: mivel térnének vissza? Hiszen már október előtt kidobták az új albumot.

 19. Zsolti avatar
  Zsolti

  Zséda: Fekete rúzs
  Egyébként amennyire emlékszem, sokkal nézettebb volt az m1, amikor Rúzsa indult, és kevesebb, amikor Csézy. Tehát induljunk 2009-ben, és válasszon az m1 egy eléggé híres és elismert énekest, aki hozza a nézőket, hiszen ez a csatorna érdeke. Anyázás persze lesz, mert mindenkinek úgysem fog tetszeni, de ez eddig sem volt másként…

 20. rocknish avatar
  rocknish

  Sajna a Fekete rúzs is október előtt hallható volt 🙁

 21. Istu avatar
  Istu

  De úgy el lehet indulni bármilyen régi dallal,ha „frissítik”,vagy ha egy több,mint 3 perc,akkor lerövidítik és kihoznak egy olyan verziót,hogy eurovíziós verzió?

 22. HonEy avatar
  HonEy

  Szerintem a Groovehouse: Őrült lennék lenne a legalkalmasabb!! Judy hangja valami elképesztő ahogy kitudja adni a hangját!!:):)Ez lenne a legjob dal!!

 23. T... avatar
  T…

  HÁT, A GROOVEHOUSE NEM JÖTT ÖSSZE, DE ÉN NEM ADOM FEL A REMÉNYT, HOGY AKÁR JUDY SZÓLÓBAN, AKÁR A ZENEKARRAL FELLÉP EGYSZER EZEN A VERSENYEN.
  AZ Ő HANGJÁT MINDENKÉPP HALLATTATNI KELLENE NEMZETKÖZI SZINTEN IS.
  PONT ÚGY, MINT RÚZSA MAGDIT. NEKI VISZONT NAGYON ÖRÜLTEM, AMIKOR Ő MENT.

 24. HonEy avatar
  HonEy

  Majd máskor remélem Judy lesz,aki indul az Eurovízión:) Mint már mondtam..Csodálatos,dögös hangja van!:) Reméljük egyszer elmegy az Eurovízióra:)