ESC 2009: Magyarország ezen a héten dönt az indulásról

Tudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com – MTV

Az MTV szóvivője ma délután az oikotimes.com telefonos érdeklődésére azt válaszolta, hogy  a hét végéig el lesz döntve a részvétel a 2009-es Eurovíziós Dalversenyen. Ennek ellenére a jövő hét közepére várható részletes tájékoztatás.

A magyar részvétel kérdésessé vált az idei versenyző, Csézy kiábrándító eredménye miatt, aki utolsóként végzett a második elődöntőben.
Hivatalosan 1993-tól szerepelt Magyarország az Eurovízión, amikor nem sikerült bejutni a selejtezőből a döntőbe (Szulák Andrea – Árva reggel). Így egy évvel később került sor a debütálásra a nemzetközi versenyen. Az 1996-ban megint nem sikerült bejutni az előválogató miatt (Delhusa Gjon – Fortuna), rá egy évvel újra volt versenyző, de ’98 után hosszú szünet következett. 2005-ben újra szerepeltek, de rá egy évre megint visszaléptek. Magyarország az elmúlt 13 év legmagasabb pontszámát 2007-ben az elődöntőben kapta, de az idei utolsó hely felvetette a kérdést, hogy vajon indulnak-e jövőre.

25 Comments

Hát én is izgulni fogok! ÁH!!! Induljunk!!! Már csak azért is hogy, megmutassuk, mire is képes egy magyar előadó, (bár ezt 2007-ben megmutattuk). Ehhez viszont szerintem ha indulunk pl.: nem kell kiválasztani a kb. 30 jelentkezőből 15-t mint tavaly, nem, legyen 2 elődöntő 15-15, és a végén egy döntő, idő van bőven, és szerintem az MTV is növelné 3 hétvégére a nézettségét.

WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ MOST KICSIT LETTEM IDEGES…. 🙁
DE ÉN TUDOM HOGY BENVEZÜNK. HALLOTTATOK MÁR A TITOKRÓL??? CSAK BE KELL VONZANI A DOLGOKAT, ELKÉPZELNI, HINNI BENNE ÉS VÁRNI….. ÉN MÁR EGY IDEJE TESZTELGETEM EZT A MÓDSZERT ÉS TÉNYLEG HASZNÁL…

SZÓVAL SZTEM BENEVEZÜNK! 🙂

KOMOLYAN MONDOM TI MÁR DIREKT MONDJÁTOK EZT HOGY VISSZALÉPÜNK STB. MÁR ELEGEM VAN AZ ILYEN PESSZIMISTÁKBÓL. ILYENEKKEL VAN TELE AZ ORSZÁG! 🙁

Nem.Most nem kell visszalépnünk,mert ha egy igazán jó és “”extra”” produkcióval indulunk,akkor sikerülne legalább az első tízben szerepelnünk.

Szerintem ezek igazán jók lennének az Euróvízión:

1.Desperado:Érdezd a zenét
2.Unique:Mi van a nevedben?(2008)
3.Groovehouse:Őrült lennék
4.Unique:Tükör
Ja és még az is jó lenne,ha Szekeres Adrienn újra elindulna a versenyen.

Ezek a számok,amiket írtam,azok 3 percesek!!!

Én három percesben ezt találtam:
Hoffmann Mónika – Én vagyok a nő
Harmadik hallgatás után nálam nyomot hagyott. Lehet azért három perces, mert készül valamire újra idén?

Csak 2008. október 1. után megjelent dalokkal lehet indulni. Sajnos például a Desperado dala pár nappal október 1. előtt jelent meg klip formájában, így az már (nagy bánatomra) nem alkalmas az Eurovízióra 🙁

Ja de megkérdeztem a Desperadot,hogy akarnak-e indulni az Eurovízión,azt mondták,hogy nem,hogy az ilyesmi nem az ő világuk….

Az Ádok Zoli tényleg nagyon jó… Most jelent meg egy új Lola szám, szerintetek bepróbálkozik idén is az Eurovízióval, ha lesz rá lehetőség? Bár ez a szám nem jön be, nézzétekmeg, a címe: Ne szólj! Kovácsovics Fruzsinának rengeteg száma van, ami nem került fel az albumára, ha van köztük alkalmas, őt is szívesen küldeném, akárcsak Keresztes Ildikót vagy Cozombolist is.

Keresztes Ildikó tényleg jó lenne, bár hallottam – nem megbízható – pletykát arról, hogy a Nox idén visszaköszön az ESC hazai válogatásán.

Nekem lassan már mindegy, hogy kimegy, csak induljon Magyarország is! Én még mindig birnám ha Bencsik Tamara, vagy esetleg a Király Viktor menne!!! de Noxot is szeretem, Zsédát, Rúzsa Magdi sem lenne épp rossz! Talán Gáspár Laci, Tóth Gabi, vagy éppen Tankcsapda, Feke Pál, vagy tényleg aki a legjobb lenne Magashegyi Underground! 😀 na jo, utobbi vicc volt de én birom a Biborkát is! szóval reméljük, ma este végre kiderül, mi lesz!!!

Serinon nekem az ilyen pletykák tök jól jönnek! Ezek tartanak életben! Egyébként Keresztes Ildikót én is jó ötletnek tartom. Mondjuk szerintem -ahogy korábban is írtam- Tóth Verával is próbálkozhatnánk.

Zséda: Fekete rúzs
Egyébként amennyire emlékszem, sokkal nézettebb volt az m1, amikor Rúzsa indult, és kevesebb, amikor Csézy. Tehát induljunk 2009-ben, és válasszon az m1 egy eléggé híres és elismert énekest, aki hozza a nézőket, hiszen ez a csatorna érdeke. Anyázás persze lesz, mert mindenkinek úgysem fog tetszeni, de ez eddig sem volt másként…

De úgy el lehet indulni bármilyen régi dallal,ha “frissítik”,vagy ha egy több,mint 3 perc,akkor lerövidítik és kihoznak egy olyan verziót,hogy eurovíziós verzió?

Szerintem a Groovehouse: Őrült lennék lenne a legalkalmasabb!! Judy hangja valami elképesztő ahogy kitudja adni a hangját!!:):)Ez lenne a legjob dal!!

HÁT, A GROOVEHOUSE NEM JÖTT ÖSSZE, DE ÉN NEM ADOM FEL A REMÉNYT, HOGY AKÁR JUDY SZÓLÓBAN, AKÁR A ZENEKARRAL FELLÉP EGYSZER EZEN A VERSENYEN.
AZ Ő HANGJÁT MINDENKÉPP HALLATTATNI KELLENE NEMZETKÖZI SZINTEN IS.
PONT ÚGY, MINT RÚZSA MAGDIT. NEKI VISZONT NAGYON ÖRÜLTEM, AMIKOR Ő MENT.

Majd máskor remélem Judy lesz,aki indul az Eurovízión:) Mint már mondtam..Csodálatos,dögös hangja van!:) Reméljük egyszer elmegy az Eurovízióra:)

Comments are closed.