Naptár

2008. november
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

ESC 2009: De Toppers képviseli Hollandiát

Szerző: Arthur Moolenburgh

2008. szeptember 19-én lett eldöntve, hogy a „De Toppers” nevű formáció képviselje az országot Moszkvában. Három tag alkotja a csapatot: René Froger, Gordon és Gerard Joling.

Az együttes megalapítása előtt mindannyian szólóban próbálták építeni karrierjüket. René Froger egyik 2004-es koncertjén Gerard Joling és Gordon vendégként volt meghívva, és ez az együttműködés olyan sikeresnek bizonyult, hogy eldöntötték, hogy együttest alkotva folytatják a közös munkát. 2005 óta volt néhány koncertjük, ami meg tudta tölteni az Amsterdam Arena-t. Azóta minden évben koncerteznek, ezekre 60000 jegy szokott elkelni. Az együttes repertoárja sok hazai és külföldi dalból áll, André hazes, Golden Earring és Abba slágerek ugyanúgy hhallhatóak, mint Eurovíziós versenydalok feldolgozásai és különböző művészek dalaiból született egyvelegek. Ez egyben azt is jelenti, hogy a De Toppersnek nincsenek saját dalai.

Rövid életrajz
Gerard Joling (1960) Az 1985-ös Soundmixshow (ez a Megasztárhoz hasonló műsor volt 17 éven keresztül, ESC sztárok közül Edsilia Rombley és Glennis Grace is részt vett ezen) című műsorban elért 3. helyezése után vált híressé. Tickets to the tropics’, ‘Love is in your eyes’ és a ‘No more boleros’ voltak a nagy slágerei. Az 1988-as Eurovízión ‘a Shangri-la’ című dallal indult. A ’90-es évek kezdetétől több TV showban is szerepelt: Karaoke at 4, De Waarheid, Shownieuws, csatlakozott hozzá Gordon is a ‘Joling en Gordon over de vloer’ című műsorban. Mostanában a ‘So you wanna be a popstar’ című tehetségkutató verseny műsorvezetője. Legutóbbi, ‘Bloedheet’ címet viselő albuma 5. helyen van a holland slágerlistán.

Gordon (1968) a Soundmixshow-ból való kiesés után második lett az 1989-es holland nemzeti döntőn. A ‘Kon ik maar even bij je zijn’ című dala hozta el neki a népszerűséget. Azóta több holland dalt is kiadott, a 90-es évek vége felé az R&B stílus felé mozdult el. Gordon DJ-ként és televíziós műsorvezetőként is ismert (Joling en Gordon over de vloer, 5 tegen 5 and Thuis, Gillend naar huis). 2008 júliusában netrádiót indított (Oz Radio) a meleg közönség számára.

René Froger (1960) Amszterdam központjában nőtt fel, itt apja egy kávézót üzemeltetett. Kollégáit követve az énekesi pályán, 1988-ban a ‘Winter in America’ című Doug Ashdown dal feldolgozása lett sláger, a rákövetkező évben a ‘Alles kan een mens gelukkig maken’ című dala első lett a holland listán. Nem volt tévés vagy rádiós műsorvezető, ellenben 2008 októberétől egy valóságshowban szerepel, amiben a családjával nagyon szűkös anyagi keretek között kell élnie 1 hónapig.

A selejtező
Február 1-én lesz az előválogatás a NOS holland nemzeti televízióban. November 23-ig bárki beküldheti dalát. a De Toppers ezek közül fogja kiválasztani a legjobbakat, amit a nemzeti döntőben fognak bemutatni. Végül a közönség fogja kiválasztani a győztes dalt. További részletek a nemzeti döntőről nem ismertek.


1 comment to ESC 2009: De Toppers képviseli Hollandiát

  • Sanya

    Érdekes formáció,kicsit hasonlít az észt Kreisiraadio csapathoz akik a Leto Svet c számmal indultak az idei eurovízión,szerintem hasonló produkció várható tőlük:)