Nagy-Britannia: Electro Velvet – Still In Love With You

unitedkingdom_pngTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Tegnap este a brit BBC közmédia bejelentette indulóját a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválra. Electro Velvet “Still In Love With You” című dalát viszik Bécsbe. Sok sikert!

41 Comments

Meghallgattam kb. kétszer,visszaszívom a tegnapit, ez szörnyű. Jelen pillanatban fogadni mernék rá, hogy 20on kívül végez, de ott is a helye. Nálam 22/25.

Na végre van jó dal is a mezőnyben!
A “Lead me to heaven” viszont mégjobb lett volna.
És az “Úgysem felejtesz el” is van olyan mint ez.

Öregem, te mit zagyválsz itt összevissza, már megint beszívtál? Kevered a szezont a fa..ommal, nem tűnik fel?
Hihetetlen figura vagy! :O

Levegőt szívtam.

Szóval mostmár van egy jó dal a mezőnyben. Több jó dal is lehetett volna: az angol dalnál a “Lead me to heaven” jobb, így lett volna jobb dal is a mezőnyben, ha Magyarország azt választja. És az “Úgy sem felejtesz el” is van olyan mint az angol dal, tehát ha Magyarország azt választotta volna, akkor is már 1 helyett 2 jó dal lenne a mezőnyben.

Tehát semmit se keverek, tudom hogy az általam említett másik 2 dal nem a brit mezőnyben volt.

Látom eleve feltételezed hogy keverem.

Közben magam is rájöttem, hogy így gondoltad, de az eredeti megfogalmazásod erőteljesen félreérthető volt, ezért értettem félre.
A feltételezésemnek pedig az eddigi számos kusza megnyilatkozásod adta a táptalajt. Az van, hogy nagyon csaponganak a gondolataid komment írás közben, amit nehezen lehet követni, esetenként lehetetlen is. Elnézésedet kérem, ha megbántottalak! Bár nem úgy ismerlek, mint aki hajlamos ilyesmin megsértődni. 🙂

Én egyetlen kusza megnyilvánulásomról se tudok, csak szokatlanról, arról viszont igen sokról.
Az, hogy valaki nem ír be hogy “megsértődtem”, még nem jelenti hogy tetszik is neki amit írtak róla. Egyébként nem sértődtem meg, tudtam hogy nem voltam precíz, de gondoltam a fórum olvasói úgyis tudják melyik országot képviselte az általam említett 2 dal.

Nekem nincs vele bajom, és nem értem azt sem, miért kell Gájer Bálint dalához hasonlítani (nem GB az egyetlen Európában, aki swingben utazik, vagy ez is a jó magyar szokás része, hogy azt hisszük, mi vagyunk a világ közepe és mindenki minket utánoz?)
Nálam 4/25.

Mikor először hallottam azt mondtam borzalmas. Másodjára már csak azt mondom hogy fura. Harmadjára már nem rossz, de szerintem a tavalyi szintet nem fogja ütni Bécsben.

(Nem, negyedjére hiába hallgatnám, nem fog feljebb menni 😀 )

Nem tartozik a kedvenceim közé, de akadnak benne jó részek is.

Sorrend :

1-Szlovénia
2-Észtország
3-Lettország
4-Olaszország
5-Magyarország
6-Litvánia
7-Szerbia
8-Spanyolország
9-Németország
10-Málta
11-Macedónia
12-Görögország
13-Fehéroroszország
14-Írország
15-Franciaország
16-Ciprus
17-Grúzia
18-Nagy-Britannia
19-Moldova
20-Hollandia
21-Dánia
22-Finnország
23-Izland
24-Svájc

Háromszor meghallgattam egymás után, de csak nem mozdult a mérce a kedvelés felé. 1:50-től kifejezetten irritál a pasi.

Hát, én bukásra számítok. A csávó hangja még a stúdió felvételen is iszonyatosan hangzik. Mire számítsunk majd élőben? Ha ez a dal mondjuk Oroszországból jönne, akkor valami ötletes produkciót biztos kitalálnának hozzá, de a britek nem a jó színpadi produkcióikról híresek. Ha ez még sikerülne is, akkor is max. középmezőny ez a dal. A zsűri biztos lehúzná őket (lásd Cezar; Donatan & Cleo). Lehet, hogy fülbemászó, de nagyon nem minőségi a dal.

Igen kicsit gyengécske szám, de azt a Brittek javára írom, hogy kicsit másfélét próbáltak hozni. Szerintem élőben nem lesz ütős, el fog vérezni a 20. hely körül.

nem gondoltam, hogy ennyire megosztó legyen ez a dal. Nekem sokkal sokkal jobban tetszik Gájer B. dalától.

Színpadi produkcióban pedig előre látom a led falon azokat a neon kezeket, formákat, amik a klippben is benne vannak 🙂
Jó lesz ez. top 10 környéke meglehet.

Látom az Egyesült Királyság idén sem szeretne Eurovíziót nyerni, Hát így ez a veszély nem is fenyegeti őket. 24/27

Lehet, hogy ez csak egy fricska az Eurovíziónak: ha tavaly nem kellett nektek Molly azzal a jó kis dallal, akkor nesztek, itt van ez!

😀 ez jó volt 😀 Egyébként nekem sem igazán jön be a dal, meglepett a választásuk, én valami Molly-szintűt, vagy ahhoz közelit vártam volna…én kis naiv…:D

Nekem ez így első hallásra tetszik. 😀 (Kivéve a pasi hangja, na arra kíváncsi leszek élőben.) Viszont a pontozótábla bal oldaláról idén is lemondhatnak. 🙂

Tegnap nagy port kavart James Blunt twitteres bejegyzése:

“tudjátok, hogy megnyernénk az esc-t ha elég tökösek lenétek és engem küldenétek”

biztos lennének még hozzá hasonlóan a nagyobb halak közül is, akik nem mondanának nemet egy felkérésre. Tényleg csak akarniuk kellene.

Az is igaz 🙂 de ha meg se próbálnak ilyen magas lóra szállni, meg sem tudják, hogy leesnének-e…. 😛

Tudod hogy van … Nerm akarják minden évben vérig alázni Európát egészen a Kaukázusig. Hagynak másokat is nyerni, ezért küldenek olyan előadókat és/vagy dalokat, amelyek meglehetősen másodlagos frissességűek. Szegény Gájer Bálintra azt mondtam, én imádom a swinget, de azért a dal nem egy kiemelkedő alkotás a saját műfaján belül. Az angolokat azért lenyomta volna …

Érdekes, én pont azt látom, hogy ez a dal érdekesebb, mint Bálinté. Bálint szerintem egy korrekt, de minden kreativitást nélkülöző dalt hozott, amit jól elénekelt.
Itt nem tudom, milyen lesz az élő ének, de az elektro-hangzás és a duett-felállás feldobja kicsit a dalt. Nem mondom, hogy zenei Oscar járna érte, de ha a két dal között kellene választani, én ezt hallgatnám inkább.

James Blunt nem olyan nagy szám, hogy ekkora arca legyen, sőt.

Viszont ha a One Directiont küldik, arra az évre bezárt a bazár minden más országnak.

Egyébként meg tisztelem a BBC-t, hogy nem nyúl ilyen eszközökhöz.

Akkor jön az elvakult rajongó (Én). Egyszerűen imádom, rájöttem tavaly a Retikül óta, hogy szeretem a Swinget és ez az elektros beütés nagyon feldobja az egyébként is jó dalt. Nem gondolom, hogy a hangiakkal lesz majd valami probléma, csak arra leszek kíváncsi, hogy csinálják majd meg táncosok nélkül. Végre egy új szín a versenyben és nem azért akarnak kitűnni mert….. Inkább hanyagoljuk a témát…
Szóval nagyon pörgős vidám dal, eddig számomra a legjobb idén, talán Mans fogja majd csak megelőzni, remélem Top 10-esek lesznek. 1/27 😀

Jó látni, hogy van még, akinek tetszik. 😀
A műfajról részemről annyit, hogy egyébként kifejezetten kedvelem az electro swinget, így jó valami ilyesmit látni-hallani az eurovíziós mezőnyben, még akkor is, ha az öreg kontinensen vannak a műfajnak jobb képviselői is.

Én most rosszul látok, vagy találtunk egy olyan dalt ami tetszik mindkettőnknek 😀 Általában tőled tér el nagyon a stílusom, meg Pitbulltól és az esetek 50%-ában Danitól. Ha jól emlékszem 😀

Amúgy teljesen igazad van 🙂

Óh, drága Pitbull, még az angol dal kapcsán is az én kis kedvencemet véleményezed. ‘Szegény’ Bálint meg hasít ezzel a stílussal, az tuti, hogy felkérései mennyiségét és minőségét illetően erősen ráver a DAl-os csapatra.

A stílus hasonló, nekem nem tetszik a swing, de attól neked még lehet a kedvenced. Nem GB dalát véleményeztem itt, mert azt már megtettem a neki szánt topicban, hanem az Egyesült Királyságét. Sok sikert kívánok Gájer Bálintnak, de fizető vendégként nem fogok részt venni koncertjén, az tuti.

Persze, ő a ‘dolgozó nőket’ szolgálja, a pasik meg helyből utálják. De ez így van rendjén. puszi

Megint félreértettél, én nem utálom Gájer Bálintot, csak azt a zenei stílust, amit képvisel. A tavalyi dala más stílusú volt, az kifejezetten tetszett, még akkor is ha az itteni fórumozók többsége lehúzta azt a dalt. Ez is a fordított ízlésemre bizonyíték, de ez van.

Elárulok egy titkot. Nem szeretem a swinget és sem. Én a srác hangját imádom. Jazz, pop, rap, blues stb. mindent tud. Hagylak, ezen ne vesszünk össze.

Kicsit csalódott vagyok a britekben küldhettek volna ennél jobb dalt is főleg a tavalyi nagyon jó dal után.
De azért egyenlőre még ők is a Top 10-ben vannak a listámon.

Le a kalappal az angolok előtt! Végre egy olyan számot küldenek ki, ami nem a huszonvalahanyadik helyen fog végezni (szerintem) 🙂

Egyesült Királyság dalai közül nagyon szeretem a 67-es, a 68-as, a 69-es, a 72-es, a 73-as, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 79-es, a 81-es, a 83-as, a 85-ös, a 88-as, a 89-es, a 91-es, a 92-es, a 93-as, a 95-ös, a 96-os, a 97-es, a 98-as, a 2000-es, a 2002-es, a 2007-es, a 2009-es, a 2011-es, 2013-as és a 2014-es dalt.

Comments are closed.