14 Albánia: Elhaida Dani – I’m Alive

albania_15Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv
Eredeti kiadás: 2014. december 29. 15:28
Frissítve: új dalt küldenek versenybe

Albánia versenydalának indítását a zeneszerző vissza vonta, így új dalt kellett választani. Az előadó maradt, a dal új.

 

Eredeti cikk:

Albánia: Elhaida Dani – Diell
2014. december 29. 15:28

Tegnap este megszületett a Festivali i Këngës 53. győztese, így Elhaida Dani dala képviseli majd Albániát a 2015-ös Eurovízión. Gratulálunk!

81 Comments

Nekem az ilyen dalok mindig egyet jelentenek a kimegyekinnivagyenni szunettel, ennel meg a wájájájjjban is több fantáziát látok.
Nálam eddig a top5:
1. Fehéroroszország (magam sem értem miért, de miután ma egész nap ez járt a fejemben, úgy gondoltam, lehet benne valami)
2. Málta
3. Macedonia
4. Hollandia
5. Albánia

Inkább, Máltától még az a 3. hely is sok. Nálam az eddigi toplista:

1. Macedónia (nem vagyok elájulva ettől a daltól sem, de még mindig ez a legjobb)
2. Fehéroroszország (haragszom rájuk a Milki miatt, de ebben a gyenge mezőnyben a 2. helynél nem tudtam lejjebb rakni őket)
2. Hollandia (a holtverseny oka az, hogy Hollandia dala néha gagyi, néha viszont dallamos és fülbemászó)
4. Albánia (2011 óta a legjobb daluk, de sajnos nálam ez a dal még mindig nem elég ahhoz, hogy Albánia jó helyet érjen el a toplistámon. Az albán nyelv szintén hátráltatja a dalt.)
5. Málta (másik topikban leírtam már az okaimat, ennél szinte csak jobb választás lehetett volna a Trilogy-n és a nővéreken kívül)

Persze hogy sok, nem szeretem a dalt, és a nyakamat tenném rá, hogy Amber nem fogja jol elenekelni eloben (szerintem mar az NF-en is fulserto volt), de keptelen vagyok a mogotte levo dalokat elorebb rakni.

Ettől szép az Eurovízió, hogy mindenkinek más tetszik, én például a fehérorosz dalt nem tudom értékelni, mert egy hatalmas nullának tartom. 😀

Mint ahogy az albán nemzeti döntős topikban is leírtam, szerintem ez egy nagyon gyenge dal, esélyes hogy ugyanúgy kiesik, mint az idei albán rettenet. (Elnézést attól aki szerette az idei dalukat)
Sorrendem: 1.Hollandia 2.Fehérorosz., 3.Macedónia, 4.Málta 5.Albánia

Teljesen egyetértek, az idei daluk (csakúgy, mint 2012-ben vagy 2013-ban) borzalmas volt. A listád is hasonló, csak Hollandiát cserélném meg Macedóniával (de az is belefér), és Máltát Albániával. Mindkét dal megérdemelné a kiesést, Albánia pedig csak akkor esélyes a továbbjutásra, ha a borzalmas albán nyelvet angolra váltják.

Milyen érdekes, nekem az idei daluk tetszett (albánul, az angol verzió sokat rontott rajta), a 2013-ast nagyon szeretem, de a 2012-es is tetszett (és a 2011-es is). Viszont a 2009-essel a világból ki lehet kergetni 😀
Én meghagynám az albán nyelvet, az egyetlen dolog, ami tetszik ebben a dalban.

Igazán nem tudnák megint az albánok Juliana Pashát vagy Kejsi Tolát kiküldeni? Ennyire félnek egy jó helyezéstől?

De örülnék Juliana Pashának egy olyan dallal mint amilyet 2010-ben énekelt. 😀 Nekem is ő az utolsó albán előadó akit szerettem, azóta borzalmasabbnál borzalmasabb dalokkal hozakodnak elő. Bár kit tudja milyen eredménye lesz, pl mikor Rona Nishliu a “dalával” (ha egyáltalán az dal volt) a top 5-ben végzett 2012-ben azt hittem leborulok a székről…

Nem értek el amúgy annyira jó eredményt, de abban igaza van Levinek hogy legalább döntőbe jutottak amit azóta 4 évből 3x nem sikerült teljesíteni albániának, gondoljunk csak az elmúlt 2 év ELŐDÖNTŐBELI 15. helyezéseikre 😀

A 2013-as és 2014-es daluknál egyértelmű volt a bukta, de azért erős túlzás a 2009-es és 2010-es eredményt jónak nevezni 😀

Másokkal ellentétben, nekem tetszik ez a dal. Én egyáltalán nem mondanám gyengének, sőt. Kifejezetten jó a dallamvezetés, a refréné pláne, s ehhez társul egy karizmatikus, nagyon jó hangú énekesnő. A dal van annyira erős és nagyívű, hogy a döntőbe kis ujjal bekerül. Biztos vagyok benne, hogy a végleges verzió az még ennél jobban fog szólni. Nem lepne meg, ha Albánia jövőre a TOP 10-ben végezne. 🙂

Nekem is tetszik, de top kedvencem nem lesz, ahogy az albán dalok többsége. Kíváncsi vagyok, hogy mit mókolnak majd rajta.

Visszahallgatva a kedvenceim Marsela (egy kicsit szlovén hangulatú a dal), Lindita (a győztesem), Mjellma Berisha és Venera Lumani. Ezekkel a dalokkal Albánia átvette volna a vezetést nálam, Elhaida Dani dala egy kicsit értelmetlennek tűnik számomra.

Hát nagyon remélem, hogy ennél jobb dalok lesznek még, mint ez a megjelent 5.
1. Hollandia
2. Macedónia
3. Málta
4. Albánia
5. Fehéroroszország

na jól van, gyönyörű, balladát éneklő nőt már ne akarjunk kiküldeni…
ez azért jó, mert nincs sok ilyen a mezőnyben… asszem.

1. Hollandia
*
*
*
5. Fehéroroszország

Én is néztem tegnap az Albán döntőt. Tetszett, hogy élő hangszeres kíséret volt, de sajnos még ez sem segített azon, hogy majdnem elaludtam. Egyedül a csirkék “csodálatos életén” vidultam.
A sorrendem eddig: 1. Malta, 2. Albánia 3.Hollandia 4. Macedónia 5. Fehéroroszország. (Utóbbiról karácsonykor szerencsére lemaradtam. Úgy énekel néha a pasi mintha valaki rálépett volna egy kandúr farkára. Elnézést, hogy közönségesnek tűnik ez a bejegyzés, de tökéletesen lefedi a véleményemet. Szóval rémes.)

Stúdió verzió hiányában nehéz értékelni, de szerintem messze nem olyan rossz, mint ahogy itt páran leírtátok. Ha angolul énekelne, akkor a döntőre is lenne esélye. Talán a 2013-as moldáv dalhoz tudnám hasonlítani, de ahhoz legalább volt egy ütős színpadkép. Az utóbbi évekhez képest szerintem az eddig kiválasztott dalok sokkal jobbak így elsőre, nincs kritikán aluli, és nekem több már teljesen elnyerte a szívemet. Egyelőre: 1. Málta és Hollandia 3. Macedónia 4. Fehéroroszország 5. Albánia

Ez az első olyan dal, ami nem tetszik. Bár aztán lehet a reformáció majd dob rajta valamelyest, de nagy csodára nem számítok.

Szép napot Nektek!
Ti nem csodálkoztok azon, hogy már mennyi ország döntött, nálunk meg még el sem kezdődött a Dal.
Nem fogunk mi elkésni??
Persze, tudom, május még messze van…
Egyébként nem vagyok babonás, de én nem szoktam meghallgatni a dalokat előre, úgyhogy ezt sem fogom, viszont a véleményeket elnézve nem aratott osztatlan sikert.
Majd meglátjuk meddig jut el.

A “már mennyi ország” nem igazán indokolt, mivel a 39 indulóból eddig 5 dal ismert, ami még a mezőny felétől is elég messze van, nemhogy a végétől. Nyugodj meg, a legtöbben pont akkor szoktak választani, mikor mi.

És abból az ötből is csak egy bombabiztos (a holland). A máltait és a fehéroroszt lehet, hogy teljes egészében lecserélik, az albán is nagy változásokon megy keresztül plusz nagy valószínűséggel angolul lesz, és a macedónt is átírhatják angolra, vagy egyebeket is változtathatnak rajta.

Mindenesetre addig itt az albán stúdióverziója:

https://www.youtube.com/watch?v=s8nJ97ePwlU

Köszönöm Dani a kiegészítést és a linket! A véleményem maradt az eddigi: kérünk hozzá egy profi színpadképet és egy ütős angol szöveget (legalább egy refrén erejéig).

Egyébként a máltai dalért szerintem kár lenne, az angolra átírásoknak lehet örülnék is bizonyos esetekben, a fehéroroszt meg egészen megszerettem, de mint már írtam annál a cikknél, ha egy jobbat hoznak, felőlem váltsák!

A máltai dalt miért cserélnék le teljesen? Azt tudom hogy a fehéroroszoknál ez szokás de Máltán is? (bocsánat a tudatlanságért 😀 )

Dani csak arra célzott, hogy Máltán a hivatalos szabályok lehetőséget adnak erre, de ez nem jelenti, hogy mindenképp le lesz cserélve. Ha megnézed, a hivatalos youtube csatornára se lett még feltöltve Amber dala, mivel még nincs végleges verzió.

A Dalba jelentkezésnél is fel volt tűntetve (az ideit nem tudom, de az előző években így volt) hogy ha úgy gondolja a csatorna, akkor egy dalt odaadhat egy másik énekesnek.

Valószínűleg nem véletlenül választottak Máltán ilyen hamar dalt, legyen idejük átgondolni mindent: dalcsere/előadócsere vagy csak átalakítják a dalt. Novembertől áprilisig bőven van idő, mert a végleges verziókat nem kell március közepéig leadni.

En lennek a legboldogabb, ha a maltai dalt lecserelnek, annyira borzalmasan muanyag, es hallgathatatlan, melle egy ellenszenves enekessel, ennel csak jobbat talalhatnanak.

A feherorosz dalt en egeszen megszerettem (mondjuk ez inkabb annak koszonheto, hogy napok ota azt hallgatom), az egyetlen ami zavar benne az meg mindig Uzari :’) Van az az embertipus, akinek a puszta nezese is ellenszenvet valt ki belolem, na O pont ilyen. Az egyetlen szerencseje, hogy jol nez ki :DDD
Na de na, a lenyeg, hogy nem orulnek, ha lecserelnek az egyetlen dalt, amit vegig birok hallgatni asitas vagy sikitofrasz nelkul.

Idén nem fogom meghallgatni a dalokat előre,mert akkor túlságosan elfogult lennék. 2009-től kezdve az albánok mindig megosztó,de számomra jó dalokat küldtek. Kicsit egyedibbek a mezőnyhöz képest,szóval idén is szorítok nekik,így még látatlanban 🙂

Nem néztem az albán nemzeti döntőt, így nem tudom, mik közül került ki ez a dal, de engem egyelőre nem fogott meg túlzottan. Örülök, hogy van egy szép, nagyívű ballada is a mezőnyben, várom a studio felvételt, az alapján majd többet is tudok mondani. Én tavaly nagyon sajnáltam, hogy az albánok kiestek az elődöntőben, nekem nagyon tetszett a daluk, bár eredeti nyelven valóban sokkal jobb volt. Toplistám nincsen, de ha lenne jelenleg a holland dal vezetné.

Köszi 🙂 elkerülte a figyelmem 🙂
Bár sokkal többet mégsem tudok mondani. Szép és nagyívű, még mindig nem fogott meg igazán, de szerintem elérhetnek vele egy jó eredményt.

Hát ezek elég haloványak, kivéve a Warriort 🙂 Nagyon jó és sokkal egyedibb és értékelhetőbb Máltánál 😀 Érdekes lenne, ha őt választanák akkor két ugyanolyan című dal lenne, és még hangulatában is egy minimálisat hasonlít, az tuti, hogy én a grúzoknak szurkolnék 😛

Szerintem is csak egyetlen értékelhető dal van ebben a mezőnyben, a Warrior, azzal még döntőbe is jutnának. Úgy tűnik minden évben akad egy divatos dalcím, ami több nemzetin előkerül, 2012-ben ilyen volt az Euphoria, 2015-ben a Warrior lesz?
A másik négy szám teljes mértékben felejtős, főleg az együttes és a vinnyogós pasi.

Engem pont a ‘vinnyogos pasi’ dala fogott meg egy poppet, valami brutalis giccs szinpadkeppel el is erne valamit szerintem, biztos ertekelne a zsuri 😀
A Warrior sem rossz, de szerintem rem unalmas.

Ez borzalom, idegesítő, összevisszaság 🙁 fájt végighallgatni.
Nem néztem a nemzetit, de tényleg ez volt a legjobb?
2009 óta (azóta nézem a versenyt) minden albán dal tetszett (a tavalyi kivételével, az angol szöveg miatt) de ez..:(
Azonban a térség és Olaszország biztos fogja kedvelni.
nálam:
1.Hollandia
2.Fehéroroszország
3.Málta
4.Macedónia
5.Albánia

BUÉK mindenkinek ^^

Érdekes, hogy 2012-ben és 2014-ben dec.31-ig csak 2-2 dalt választottak ki, 2013-ban és 2015-ben pedig 5-5 dalt. Ebből ha a 2013-as 5 dalt hasonlítjuk a 2015-ös dalokhoz egyből kiderül, hogy az eddig kiválasztott 2015-ös dalok erősebbek, mint az akkoriak. A 2013-as dalok közül (dec.31-ig) egyedül a Gravity ért valamit. Viszont mindhárom évben volt 1 olyan dal (azok közül, amiket dec.31-ig kiválasztottak), ami az EV-n TOP 10-be került: Suus, Gravity, Tick-Tock, kíváncsi leszek ebből az 5 dalból melyik kerülhetne majd TOP 10-be, szerintem egyedül az albánnak van rá esélye. 😀 Boccs’ a sok statisztikáért, de most elkapott a lendület. 😀

Szerintem meg az albánoknak van rá talán a legkevesebb esélye, tipikus elődöntőben maradó ballada. Ellenben Hollandiát egyre esélyesebbnek látom egy jó helyezésre. Málta sorsa pedig elég kiszámíthatatlan szerintem, mert tipikussága ellenére sokaknak mégsem tetszik. Ha a macedón dalt angolra írják akkor szerintem döntős mezőny végét elcsípheti. Ha Fehéroroszország megtartja a Time-ot, akkor esetleg becsusszannak a döntőbe, de ha Rybak kedvéért kiküldik a Milkit, akkor biztos a döntő.

“…kíváncsi leszek ebből az 5 dalból melyik kerülhetne majd TOP 10-be…”

A holland lesz az, legalábbis én nagyon remélem. 🙂 (És kiegészíteném a statisztikádat: azok a dalok, amelyeket még előző év végén választottak ki, és Top 10-esek lettek, női előadók dalai, és olyan országot képviseltek, melyeknek van tengerpartjuk.)

Máltát én nem tartom TOP 10-re esélyesnek. Bár az eddigi dalok közül a kedvencem (igaz, egyre kevesebbet hallgatom) szerintem olyan sorsra jut, mint 2014-ben az ír dal.

A máltai dal szerintem egy szép színpadi háttérrel nagyon jó eredményt érhet el. Ambernek meg van bőven ideje javítani azokon a hibákon, amiket a MESC-n úgymond “elkövetett”… 🙂 Én nem számítok semmi rosszra májusban Ambertől, remélem egy szépen felépített, jó produkciót láthatok majd Bécsben 😉

Az eddigi dalok közül szerintem az egyetlen Top 10 esélyes az Hollandia, de csak ilyen 8-9-10. helyre gondolok maximum. Fehéroroszország döntő 20.hely körüli, Albánia talán döntős, de akkor is a mezőny vége felé lesz, de inkább megvárom az új verziót, mert ki tudja, hogy mit hoznak ki a dalból. Macedónia szerintem kieső. Máltánál sok dologtól függ: Egyrészt a grúz dal, mert ha a Warriort választják, akkor szerintem az sokkal eredetibb így leszoríthatja Máltát, másrészt, milyen lesz a színpadkép és harmadrészt, hogy mennyit változtatnak a dalon (Vajon még többet koppintanak-e le a Survivor-ből)

Sok múlik azon is, h Grúzia és Málta egy elődöntőben lesz vagy sem. Ha külön-külön elődöntőben lesznek, akkor nem fogják egymás esélyeit rontani, egyébként szerintem csak az EV fanok lennének erre rákattanva, hogy ugyanaz a dalcím, mert másban nem hasonlítanak, mondjuk én a máltai Warrior és a Survivor között se vélek hasonlóságot felfedezni, amit meg szintén leginkább EV fanok ismernek tavalyról, átlag EV-néző aligha, max a svédeknél.

Az a gond, hogy hiába fülbemászó a holland dal, de májusig úgyis kimegy a divatból ez a wájájá-zás … Tuti , hogy az az elődöntő elejére teszik és ki fog esni… Ha februárban vagy márciusban mutatták volna be azt mondom, hogy esetleg top 15-20. hely, de így …

Szerintem is csak az albánoknak van erre esélyük és egy jó háttérrel mint tavaly a hollandoknak , szerintem. 🙂

A nő a stúdióverzióban szerintem indokolatlanul sokat erőlködik… az egész szám ilyen nekem… még mindig azt mondom, hogy a hollandok a hangulattal sokra vihetik még…
List: 1 MAL – NET – MAC – ALB – BEL 5

Ismét egy szép balladaszerű dal, a “Moj svijet”-re hasonlyt egy kicsit, persze a kettő különáll egymástól… inkább küldeném újra Sergej-t, de ez sem rossz néhány hallgatás után. A döntőben 14-18. hely szerintem.

Azért szerintem ritka, amikor nagyon sok jó dal van egyszerre a mezőnyben. Én legalábbis többet is középkategóriásnak értékelek, nem fognak meg, ugyanolyan jellegtelenek hangzásra, az énekesnőre nézve is. Jó színpadkép dob a dolgon némileg, de a hiányosságokat nem pótolja.
Egyelőre a francia dal a favorit (a megjelenéssel ellentétes irányban nézem vissza a produkciókat) az albán, svájci és grúz egy stócban kuporog.

Helyzet van!! Úgy néz ki dalt kell cserélnie Elhaidanak.
A facebook oldalán egy hosszú levélben osztotta meg, kb 1 órája.

Végre! Első hallás óta imádom, mérföldekkel jobb mint a Diell.
Lehet jobban járnának ha nem a nemzeti döntős dalaikat küldenék ezentúl. Nálam jelen pillanatban második helyen van.

Nekem a Diell jobban tetszett, de ez sem rossz, viszont csak a közepétől tetszik, az eleje igen lapos…
18/39 jelenleg

Nagyon, nagyon tetszik! Ez is top 10 lesz nálam, kell egy kis idő, amíg lecseng a hirtelen öröm, hogy el tudjam helyezni, de szuper!

Dielltől jobb de nem sokkal. A vége az nagyon-de nagyon jó 🙂

Sorrend :

1-Szlovénia
2-Észtország
3-Izrael
4-Svédország
5-Azerbajdzsán
6-Lettország
7-Olaszország
8-Spanyolország
9-Magyarország
10-Litvánia
11-Németország
12-Csehország
13-Albánia
14-Belgium
15-Lengyelország
16-Szerbia (ang.)
17-Fehéroroszország
18-Grúzia
19-Írország
20-Görögország
21-San Marino
22-Norvégia
23-Macedónia (ang.)
24-Franciaország
25-Portugália
26-Örményország
27-Románia
28-Ausztria
29-Nagy-Brittania
30-Ciprus
31-Málta
32-Moldova
33-Hollandia
34-Dánia
35-Finnország
36-Svájc
37-Izland

Comments are closed.