A Dal 2015: A harmadik elődöntő esélyesei

Képernyőkép – 2015-02-06 23:07:50Tudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu
Fotón: Boggie egy korábbi videója

Lezárul az old.eschungary.hu előszavazása a Dal 2015 dalairól. A szavazáson pusztán a dalok alapján ítélték meg olvasóink a dalok sikerességét. Ezek alapján a sz olvasóink kedvence kimagasló szavazatszámmal Boggie, Düsseldorf hőse Wolf Kati a második, majd a Spoon, az újra a dal színpadára lépő Gájer Bálint, valamint a szintén újrázó Keresztes Ildikó a sorrend. A hatodik a Fool Moon, aki jó eséllyel juthat a döntőbe. A listát Péter Barbara zárja.

3. elődöntő ESCH ESCB WIWI
Boggie – Wars for Nothing 20,00% 11,00% 7,07%
Wolf Kati – Ne engedj el 9,30% 14,00% 18,64%
Spoon – Keep Marching On 9,20% 4,00% 2,39%
Gájer Bálint – That’s How It Goes 7,10% 13,00% 1,56%
Keresztes Ildikó – Hazám hazád lehet 7,00% 8,00% 0,73%
Fool Moon – Back To Right 4,00% 19,00% 1,19%
Proof of Life – Hol a határ 3,00% 6,00% 0,55%
Péter Barbara – Listen to the Universe 2,00% 8,00% 2,39%
Mujahid Zoltán – Beside You 2,00% 11,00% 2,30%
Other Planet – Untold Story 2,00% 6,00% 1,10%

A wiwibloggs.com-on Wolf Kati a nyerő, Boggie, Péter Barbara, Spoon, Mujahid Zoltán és Gájer Bálint a top 6, a Proof of Life a tizedik.Az escbubble.com szavazását a Fool Moon vezeti, második Wolf Kati, utána Gájer Bálint, Boggie és Mujahid Zoltán következik. A hatodik helyen Keresztes Ildikó és Péter Barbara vetélkedik, itt a sort a Spoon zárja.

Kevesebb online szavazást lehetett találni a harmadik elődöntőre. A bőség zavara vár minket ezen a hétvégén. 8 élő adás közül lehet választani, ezeket szavaztatta meg olvasóival az escwebs.net. Most több ország is elkezdi a válogatóját, így nem csoda, hogy a szuper szombaton a svéd Melodifestivalen első fordulóját várja a szavazók 25%-a, a dán DMGP döntőjét 21%, és a finn UMK-t 18%-a. A magyar A Dal a negyedik lett 14%-kal, utána az észt, az izlandi, a litván és végül a vasárnapi lett az érdeklődési sorrend.

Comments

14 hozzászólás a(z) “A Dal 2015: A harmadik elődöntő esélyesei” bejegyzéshez

 1. Bakancs avatar
  Bakancs

  Boggie FTW.
  Az én személyes listám kiesői a Proof of Life, Mujahid Zoltán, Spoon, Keresztes Ildikó (szomorú, hogy senki sem tud neki egy jó dalt írni, bár A Dal Youtube-csatornáján lévő videó alapján ő nem is akart jelentkezni idén).
  A tippem a mai kiesőkre megegyezik az oldal tippjével – Proof of Life, Péter Barbara, Mujahid Zoltán, Other Planet, feltéve, ha a Spoont betolja a nézői szavazat (ellenkező esetben ők talán helyet cserélnek az előző négy egyikével). De természetesen a zsűri ismét kiszámíthatatlan, szóval bármi előfordulhat.

 2. Iza avatar
  Iza

  Az én listám :

  1. Péter Barbara
  2. Other Planet
  3. Spoon
  ———————-
  4. Boggie
  5. Wolf Kati
  6. Mujahid Zoli
  ———————-
  7. Gájer Bálint
  8. Keresztes Ildikó
  9. Proof of Life
  10. Fool Moon

  Bár a nyakamat tenném rá, hogy kb. semmi sem így alakul majd 🙂

  1. StanB avatar
   StanB

   Sajnos egyet kell értenem, hogy biztos hogy nem így fog alakulni 😀

   1. Iza avatar
    Iza

    Na, egy kis hibával de csak összejött azért 🙂

 3. Kitty avatar
  Kitty

  Ezt az elődöntőt vártam a legkevésbé, szerintem a 3 közül a leggyengébb és itt nincs is kedvencem. Szerintem a zsűri benyomja a Fool Moont, Keresztes Ildikót és Gájer Bálintot, talán Boggiet és Wolf Katit. De eddig még egyszer sem sikerült eltalálnom, hogy mi az ami a zsűrinek tetszik. Na majd meglátjuk.

 4. Pitbull avatar
  Pitbull

  A legkevésbé őket hiányolnám a folytatásból:
  Wolf Kati, Gájer Bálint, Fool Moon, Other Planet

  Következésképpen ők tuti továbbjutók lesznek…

  1. Pitbull avatar
   Pitbull

   Majdnem sikerült eltalálnom az eredményt, a Fool Moon kiesése meglepő számomra.

 5. Mona Lisa 29 avatar
  Mona Lisa 29

  Izgatottan varom a mai elodontot. Nekem 8 kedvencem van a mai fellepok kozott, illetve nem mondanam oket akkora kedvenceknek, mert a legnagyobb kedvenceim az MDC es Szakacs Gergo voltak, de oket eleg hamar kiszortak a bulibol. 🙁
  Boggie es az Other Planet kivetelevel minden dal tetszik, de elnezve az eddigi eredmenyeket ok tuti tovabbjutnak, mert eddig a kedvenceim szinte mind kiestek, akiket nem szerettem azok viszont szinte mind tovabbjutottak.
  Boggie korul nem igazan ertem ezt a nagy hype-ot, en semmi kulonlegeset nem latok a dalaban. (Ugyanez igaz a masik Bogira es Verara is.)
  Ez az utolso elodonto, ugyhogy nagyon remelem, hogy vegre megismerjuk A Dalt, mert az eddigi eloadasok nagyon gyengere sikerultek, az eddig hallott dalok kozul egyiket sem kuldenem Becsbe. Iv volt a titkos favoritom, de az elo produkcioja siralmas volt sajnos.

  1. Klész Imre avatar

   Én is remélem hogy végre összeszedik magukat az előadók, és jó éneklést és érdekes produkciókat láthatunk. Különben elkezdek dühöngeni 🙂

 6. schanc avatar
  schanc

  Én ma elsősorban a lányoknak szurkolok. Remélem, nem az lesz belőle, hogy mind a 4-en kiesnek…
  Gájer Bálint tuti tovább fog menni (állítólag a srác nagyon rá van feszülve, hogy ő menjen Bécsbe).

 7. Zsuzsanna Jackson avatar
  Zsuzsanna Jackson

  Bálint kedves ismerősöm. Ha te is ismernéd, nem találnál k ekkora butaságot róla. Inkább gyere le a következő koncertjére és tapasztald meg élőben hogyan dolgozik.

  1. schanc avatar
   schanc

   1. Attól, mert koncerten élőben jól „dolgozik”, nem lehet ráfeszülve a versenyre?
   2. Ezt nem magamtól találtam ki, ennyi szabadidőm nincsen, hogy Bálinton annyit gondolkozzak, hogy ez legyen a végtermék. Oda is írtam, hogy állítólag.

   Egyébként függetlenül az előadó személyétől, azt gondolom, hogy bár az idei magyar válogató mezőnye gyengébb a tavalyinál, még mindig jobb annál, hogy egy teljesen átlagos swing-nótát hozzunk ki győztesnek.

 8. Zsuzsanna Jackson avatar
  Zsuzsanna Jackson

  Figyi, azt írtad, hogy a Bécsbe menetelre van ráfeszülve. Ez pedig bántó. De ne lovagoljunk a szavakon. Szerintem a dalában még egy kör benne van, meglátjuk.

 9. rocknish avatar
  rocknish

  Az én hatosom: Gájer Bálint, Mujahid Zoli, Boggie, Wolf Kati, Fool Moon, Spoon. Legyen pozitív meglepi ma valaki, légyszi!!!