Naptár

2015. február
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2015: A harmadik elődöntő esélyesei

Képernyőkép – 2015-02-06 23:07:50Tudósító: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu
Fotón: Boggie egy korábbi videója

Lezárul az old.eschungary.hu előszavazása a Dal 2015 dalairól. A szavazáson pusztán a dalok alapján ítélték meg olvasóink a dalok sikerességét. Ezek alapján a sz olvasóink kedvence kimagasló szavazatszámmal Boggie, Düsseldorf hőse Wolf Kati a második, majd a Spoon, az újra a dal színpadára lépő Gájer Bálint, valamint a szintén újrázó Keresztes Ildikó a sorrend. A hatodik a Fool Moon, aki jó eséllyel juthat a döntőbe. A listát Péter Barbara zárja.

3. elődöntő ESCH ESCB WIWI
Boggie – Wars for Nothing 20,00% 11,00% 7,07%
Wolf Kati – Ne engedj el 9,30% 14,00% 18,64%
Spoon – Keep Marching On 9,20% 4,00% 2,39%
Gájer Bálint – That’s How It Goes 7,10% 13,00% 1,56%
Keresztes Ildikó – Hazám hazád lehet 7,00% 8,00% 0,73%
Fool Moon – Back To Right 4,00% 19,00% 1,19%
Proof of Life – Hol a határ 3,00% 6,00% 0,55%
Péter Barbara – Listen to the Universe 2,00% 8,00% 2,39%
Mujahid Zoltán – Beside You 2,00% 11,00% 2,30%
Other Planet – Untold Story 2,00% 6,00% 1,10%

A wiwibloggs.com-on Wolf Kati a nyerő, Boggie, Péter Barbara, Spoon, Mujahid Zoltán és Gájer Bálint a top 6, a Proof of Life a tizedik.Az escbubble.com szavazását a Fool Moon vezeti, második Wolf Kati, utána Gájer Bálint, Boggie és Mujahid Zoltán következik. A hatodik helyen Keresztes Ildikó és Péter Barbara vetélkedik, itt a sort a Spoon zárja.

Kevesebb online szavazást lehetett találni a harmadik elődöntőre. A bőség zavara vár minket ezen a hétvégén. 8 élő adás közül lehet választani, ezeket szavaztatta meg olvasóival az escwebs.net. Most több ország is elkezdi a válogatóját, így nem csoda, hogy a szuper szombaton a svéd Melodifestivalen első fordulóját várja a szavazók 25%-a, a dán DMGP döntőjét 21%, és a finn UMK-t 18%-a. A magyar A Dal a negyedik lett 14%-kal, utána az észt, az izlandi, a litván és végül a vasárnapi lett az érdeklődési sorrend.

14 hozzászólás A Dal 2015: A harmadik elődöntő esélyesei

  • Bakancs

    Boggie FTW.
    Az én személyes listám kiesői a Proof of Life, Mujahid Zoltán, Spoon, Keresztes Ildikó (szomorú, hogy senki sem tud neki egy jó dalt írni, bár A Dal Youtube-csatornáján lévő videó alapján ő nem is akart jelentkezni idén).
    A tippem a mai kiesőkre megegyezik az oldal tippjével – Proof of Life, Péter Barbara, Mujahid Zoltán, Other Planet, feltéve, ha a Spoont betolja a nézői szavazat (ellenkező esetben ők talán helyet cserélnek az előző négy egyikével). De természetesen a zsűri ismét kiszámíthatatlan, szóval bármi előfordulhat.

  • Iza

    Az én listám :

    1. Péter Barbara
    2. Other Planet
    3. Spoon
    ———————-
    4. Boggie
    5. Wolf Kati
    6. Mujahid Zoli
    ———————-
    7. Gájer Bálint
    8. Keresztes Ildikó
    9. Proof of Life
    10. Fool Moon

    Bár a nyakamat tenném rá, hogy kb. semmi sem így alakul majd 🙂

  • Kitty

    Ezt az elődöntőt vártam a legkevésbé, szerintem a 3 közül a leggyengébb és itt nincs is kedvencem. Szerintem a zsűri benyomja a Fool Moont, Keresztes Ildikót és Gájer Bálintot, talán Boggiet és Wolf Katit. De eddig még egyszer sem sikerült eltalálnom, hogy mi az ami a zsűrinek tetszik. Na majd meglátjuk.

  • Pitbull

    A legkevésbé őket hiányolnám a folytatásból:
    Wolf Kati, Gájer Bálint, Fool Moon, Other Planet

    Következésképpen ők tuti továbbjutók lesznek…

  • Mona Lisa 29

    Izgatottan varom a mai elodontot. Nekem 8 kedvencem van a mai fellepok kozott, illetve nem mondanam oket akkora kedvenceknek, mert a legnagyobb kedvenceim az MDC es Szakacs Gergo voltak, de oket eleg hamar kiszortak a bulibol. 🙁
    Boggie es az Other Planet kivetelevel minden dal tetszik, de elnezve az eddigi eredmenyeket ok tuti tovabbjutnak, mert eddig a kedvenceim szinte mind kiestek, akiket nem szerettem azok viszont szinte mind tovabbjutottak.
    Boggie korul nem igazan ertem ezt a nagy hype-ot, en semmi kulonlegeset nem latok a dalaban. (Ugyanez igaz a masik Bogira es Verara is.)
    Ez az utolso elodonto, ugyhogy nagyon remelem, hogy vegre megismerjuk A Dalt, mert az eddigi eloadasok nagyon gyengere sikerultek, az eddig hallott dalok kozul egyiket sem kuldenem Becsbe. Iv volt a titkos favoritom, de az elo produkcioja siralmas volt sajnos.

  • schanc

    Én ma elsősorban a lányoknak szurkolok. Remélem, nem az lesz belőle, hogy mind a 4-en kiesnek…
    Gájer Bálint tuti tovább fog menni (állítólag a srác nagyon rá van feszülve, hogy ő menjen Bécsbe).

  • Zsuzsanna Jackson

    Bálint kedves ismerősöm. Ha te is ismernéd, nem találnál k ekkora butaságot róla. Inkább gyere le a következő koncertjére és tapasztald meg élőben hogyan dolgozik.

    • schanc

      1. Attól, mert koncerten élőben jól „dolgozik”, nem lehet ráfeszülve a versenyre?
      2. Ezt nem magamtól találtam ki, ennyi szabadidőm nincsen, hogy Bálinton annyit gondolkozzak, hogy ez legyen a végtermék. Oda is írtam, hogy állítólag.

      Egyébként függetlenül az előadó személyétől, azt gondolom, hogy bár az idei magyar válogató mezőnye gyengébb a tavalyinál, még mindig jobb annál, hogy egy teljesen átlagos swing-nótát hozzunk ki győztesnek.

  • Zsuzsanna Jackson

    Figyi, azt írtad, hogy a Bécsbe menetelre van ráfeszülve. Ez pedig bántó. De ne lovagoljunk a szavakon. Szerintem a dalában még egy kör benne van, meglátjuk.

  • rocknish

    Az én hatosom: Gájer Bálint, Mujahid Zoli, Boggie, Wolf Kati, Fool Moon, Spoon. Legyen pozitív meglepi ma valaki, légyszi!!!