A Dal 2015: A második elődöntő esélyesei

Szécsi Saci és Böbe
Szécsi Saci és Böbe

Szerző: Klész Imre
Forrás: old.eschungary.hu

Bő két hete indult szimpátiaszavazásunk a 2015-ös magyar nemzeti válogató dalairól a 2015-ös Eurovízióra. A produkciókat még nem látta senki, így a szavazóinknak három Bécs-esélyes dalt kellett kiválasztani a harmincból.

A múlt heti előszavazásunkon abszolút első Szakács Gergő kiesett a versenyből, az utolsó két helyre sorolt előadó pedig tovább jutott. A kiesés szélére két dalt tippeltünk, ezen a héten is hasonló a helyzet.

A második elődöntő előszavazását Oláh Gergő nyerte. Vagy-vagy alapon Dér Heni vagy a Chances jut tovább. Az előzetes hírek szerint Heninek szinte az egész színpadot ellepő szoknyája lesz, ezzel talán megtörik a jég, és tényleges izgalmas produkciókat láthatunk ezúttal. Ha a múlt heti tippek helyessége megismétlődik, akkor az öt legtöbb és három legkevesebb szavazatot kapott produkció helyet fog cserélni.

Oláh Gergő – A tükör előtt 22%
ÍV – Fire 19%
Szécsi Saci & Böbe – Our Time 18%
Leander Rising – Lőjetek fel 7%
Szabó Ádám – Give Me Your Love 7%
———————————–
Dér Heni – Ébresztő 6%
Chances – The Night 6%
———————————–
Pankastic! – Kicsi a világ, de nagy világ 5%
New Level Empire – Homelight 4%
Éliás Gyula Jr. feat. Fourtissimo – Run To You 2%

Az oikotimes.com szavazásának eredménye: ÍV 26%, Szécsi lányok: 16%, Dér Heni 14%, NLE 10%, Szabó Ádám 9%, Leander Rising: 8%, Chances 7%, Oláh Gergő 4%, Pankastic! 4%, Éliás Gyula JR & Fourtissimo: 2%.

Az escbubble.com szavazásának eredménye: ÍV 38%, Szécsi Saci és Böbe: 15%, Chances 9%, Dér Heni 8%, Szabó Ádám 8%, NLE 8%, Leander Rising 6%, Éliás Gyula JR & Fourtissimo: 5%, Pankastic! 2%, Oláh Gergő 2%.

A wiwibloggs.com szavazása: ÍV 7,5%, Dér Heni 3,5%, New Level Empire 3,4%, Szécsi Saci & Böbe 3%, Leander Rising 2,2%, Chances 1,6%, Szabó Ádám 1,7%, Oláh Gergő 0,8%, Pankastic! 0,6%, Éliás Gyula Jr. feat. Fourtissimo 0%.

A szavazatok alapján látható, hogy ÍV lesz a forduló nagy kedvence, Oláh Gergő dalát a külföldi honlapok viszont a gyengébbek közé sorolják. Dér Heni szavazatai kedvezőek, Éliás Gyula és a Pankastic a forduló két fekete báránya, okozhatnak még meglepetést.

16 Comments

Akik számomra a legkevésbé hiányoznának a folytatásból:
Oláh Gergő, Szabó Ádám, Dér Heni, Pankastic!

Hát szerintem a zsűri betolja Dér Henit, Chancest,Pankasticot,
Leandert, NLE-t, a nézők pedig Gerit.

Azonban okulva a múlt hét eseményeiből, nem tudhatjuk hogy a zsűri hogy gondolkozik, és inkább eltakarítja az esélyesebbnek mondottakat hogy az ő kis kedvencüknek könnyebb legyen a dolga.
Hiszen épp ezt tették múlt héten is.

Továbbjut Ív, Leander, Pankastic, Chances és Éliás Gyula, a közönség pedig továbbviszi Oláh Gergelyt.

Akik ma továbbjuthatnak: Leander Rising, Ív, Pankastic!, Chances, New Level Empire, és Oláh Gergő.
Szerintem Ív érdemelné meg legjobban ennek a fordulónak a győzelmét.

Szerintem a zsűri által továbbjutnak: Leander Rising, Pankastic!, Éliás Gyula Jr., Dér Heni. Ív kérdéses, vagy ő lesz az ügyeletes elődöntőgyőztes, vagy elteszik az útból mint veszélyes közönségkedvencet.
A nézők által valószínűleg Oláh Gergő, de remélhetőleg nem.
Ez az elődöntő különösen nem érdekel engem, nincs benne személyes kedvencem, szóval felőlem bárki kieshet. 😀

Iv első helye nagyban függ attól mennyire tudja majd előben elénekelni a dalt, a stúdió verzió nagyon jó, viszont a kivánságkosárban nyújtott teljesitménye már jóval gyengébb, na majd este kiderül.

Szerintem Ív lesz a legjobb. Ő nyer. A kérdés: a zsűri mennyire kedveli? Lesz e vetélytársa a Passednek?

Mai rajtsorrend:

11 Dér Heni
12 Oláh Gergő
13 Leander Rising
14 Pankastic!
15 Szécsi Saci & Böbe
16 Szabó Ádám
17 Éliás Gyula Jr. feat. Fourtissimo
18 New Level Empire
19 Ív
20 Chances

Igen korán elkönyveltétek hogy a Passed lesz a zsűri kedvence. Korábbi évekre visszagondolva, a zsűri a középdöntőben kezd el úgy gondolkodni hogy ki képviselhetne minket (Agárdi Szilvi -Pál Dénes pl.) és teljesen máshogy pontoznak majd.
Nem fogják a jó dalokat eltakarítani! Úristen ezek az összeesküvés elméletek megmosolyogtatnak 🙂 A múlt héten egyik dal/előadás sem volt jó, tehát tök mindegy ki jutott tovább (Balázs nálam is simán továbbment de kiküldeni? Neeeem). A Passedet olyan ByeAlex módra kiküldhetjük legalább ha nem lesz jobb aztán majd lesz valami. Hajrá Ív! 🙂

Múlt héten a zsűri gond nélkül kidobta, a mi fórumunk szavazásának első helyezettjét. Az Isten tartsa meg jó szokásukat ma estére is!

Comments are closed.