Eurovízió 2015: Május 19-21-23-án

EUROVISION_logoTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Az előzetes tervhez képest az Eurovíziós Dalfesztivál főszervezője, az Európai Műsorsugárzók Szövetsége (EBU) és a jövő évi verseny házigazda köztelevíziója, az osztrák ORF közös döntése alapján egy héttel későbbre, azaz május 19-21-23-ra helyezte át az élő adások dátumát.

A két elődöntő a fentiek értelmében május 19-én és 21-én, a nagy döntő pedig május 23-án lesz megtartva. Az időpont meghatározásának szempontja volt, hogy kedvezzenek a rendezés helyszínéért versenyző három városnak (Graz, Innsbruck és Bécs van versenyben), valamint hogy más világversenyek időpontjával ne ütközzön az Eurovízió, így az EBU-nak is több szabad technikai kapacitása marad.

A verseny pontos helyszíne még mindig kérdéses. Az ORF delegációja találkozott a három város képviselőivel, akik konkrét terveket vázoltak fel a verseny megvalósíthatóságával kapcsolatban. Úgy tűnik, hogy talán a jövő héten megszületik a döntés. A zsűri választását az Eurovíziós Dalfesztivál irányításáért felelős, úgynevezett Referencia Csoportnak is jóvá kell hagynia.