Norvégia: Carl Espen – Silent Storm

norwayTudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Tegnap este Norvégia dalt választott a 2014-es Eurovízióra: 9 előadó közül Carl Espen “Silent Storm” című dalát választották a Dalfesztivál május 8-i második elődöntőjébe. Gratulálunk!

19 Comments

Amikor egy aktuális állapotot ír le a dal az ember életében, nehéz objektíven megítélni a dolgokat. Nem tudom, hogy tud-e nyerni Dániában, de tőlem van 12 pontja.

Számomra unalmas, többet nem is nagyon tudok róla mondani.
Egymást fogja gyengíteni a belga-örmény-norvég hármas. Nem hinném hogy lenne esélye nyerni, kicsit túlértékeltnek gondolom.

A verse resz tetszik, de a refren nagyon nyalas, es ez sajnos tonkreteszi az egesz dalt. Biztosan dontosok lesznek, de nagyon tulertekelt a dal.

Ez biztosan nem lesz nyerő. Sokkal jobb dalok vannak a mezőnyben. A verse unalmas, a refrén emlékeztet valamire, összességében unalmas. Ráadásul elég furcsa hangja van, nem túl férfias. Én nem juttatnám a döntőbe.

A stúdióverzió nagyon tetszik, de maga az élő előadás kiábrándító…
Esélyes lehet egy jó helyre, de a győzelem túlzás lenne, főleg a sok erős (vagy legalábbis annak tartott) lassú dal mellett, amelyek szépen gyengítik egymás esélyeit.

A dal és az előadó külleme nekem elsőre abszolút összeegyeztethetetlen, sajnos, pedig szeretem az ilyen “melankólukis” nótákat… Nálam ez így most csak 26/33…

Ja, nekem is ez jutott eszembe: az agyontetovált norvég favágó, aki majdnem kontratenor és szabadidejében lírai dalok éneklésével üti agyon az időt. Lásd még: “a zord külső érző szívet takar”.

(Elképesztő mennyiségű szalonképtelen hozzászólást tud belőlem kiváltani az idei mezőny. Amikor a zene nem inspirál semmire, akkor jönnek tetkók.)

nézegetem a youtube-os top 33-as listákat … és Norvégia nem éppen a top 10-ben szerepel . Van aki a 16. , 22. ,vagy éppen 23. helyre teszi , és olyan országok előzik meg mint Málta ,vagy Portugália , az utóbbit több helyen láttam 9.-15. hely között!

Általában kedvelem az ennyire letisztult, egyszerű hangzású dalokat, de ezt még nem sikerült egyszer sem végighallgatnom, a felénél mindig ki kellett nyomnom. Meglepődnék, ha komolyabb eredményt érne el, bár az őt körülölelő hype magasra repítheti.

Pedig pont a dal második fele az ami jónak mondható. Nálam fényévekre van a Top10-től. Margaret Berger után hatalmas csalódás a norvégoktól.

Akkor taktikát váltok, és már eleve a második felét indítom el! Margaret Berger nekem fantasztikus volt, a tavalyi kedvencem, ez a dal valóban meg sem közelíti, jó második rész ide vagy oda.

Utolsó a listámon. Norvégia utolsó a listámon. Nem hittem volna, hogy ez bekövetkezik. Főleg azután nem, hogy tavaly Margarettel nyerettem volna meg az egészet.

Margaret most biztos forog a színpadon ,hogy miért küldtek ki egy ilyen számot … de sebaj ezzel csak nekünk tesznek jót , megmarad a jó hely 🙂 ( nézzük mindennek a pozitív oldalát )

Nem tudom, én megszerettem ezt a dalt, pedig nem tudom, hogy igazam van -e, vagy sem. Egészséges dal, semmi kétség.

1. Norvégia
2. Egyesült Királyság
3. Albánia
4. Magyarország
5. Grúzia
6. Hollandia
7. Örményország
8. Finnország
9. Dánia
10. Románia
11. Görögország
12. Izrael
13. San Marino
14. Olaszország
15. Svédország
16. Spanyolország
17. Ukrajna
18. Szlovénia
19. Montenegró
20. Málta
21. Lengyelország
22. Litvánia
23. Macedónia
24. Írország
25. Észtország
26. Svájc
27. Franciaország
28. Fehéroroszország
29. Lettország
30. Izland

Nekem is furcsa Carl külleme és a dal hangzása, valahogy nem jön össze. Maga a dal nem rossz, talán be is jut a döntőbe, de ott nem fog jó helyezést elérni, hacsak nem pontozza fel a zsűri. Még nem tudom, hogy a sok lassú szám közül melyik tetszik. Ez nem annyira.
Amik első hallásra megfogtak a balladák közül, Svédország, Montenegro és Spanyolország. A többi egyelőre egy kaptafa (Belgium, Azeriek, Norvégia)

Hát ahhoz képest, hogy mindenki, hogy mondta, hogy a Norvég mezőny mennyire erős és milyen ütős dalt kapunk majd tőlük, én csalódott vagyok. Szép a dal, szép, de nálam középmezőnyben van.
20/31

A közepétől kifejezetten jó dal párosítva egy kidobóember-típusú alakkal. Vicces. Ki mondta, hogy balladákat csak csajok énekelhetnek? Nesze neked Svédország!
Nekem bejön. 🙂

Comments are closed.