Naptár

2014. február
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Svédország: Túl az első elődöntőn

melodi2014Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv

Tegnap este elindult Európa egyik legnézettebb dalválasztó műsora, a svéd Melodifestivalen. Az első elődöntőben az alábbi 8 produkció mérkőzött meg:

1. YOHIO – To The End (Andreas Johnson, Johan Lyander, Peter Kvint, YOHIO)
2. Mahan Moin – Aleo (Mahan Moin, Anderz Wrethov)
3. Linus Svenning – Bröder (Fredrik Kempe)
4. Elisa Lindström – Casanova (Ingela „Pling” Forsman, Bobby Ljunggren, Jimmy Jansson)
5. Alvaro Estrella – Bedroom (Jakke Erixson, Jon Bordon, Lauren Francis, Kristofer Östergren)
6. Ellen Benediktson – Songbird (Sharon Vaughn, Johan Fransson, Tim Larsson, Tobias Lundgren)
7. Sylvester Schlegel – Bygdens Son (Sylvester Schlegel)
8. Helena Paparizou – Survivor (Bobby Ljunggren, Henrik Wikström, Karl-Ola Kjellholm, Sharon Vaughn)

Közülük Helena Paparizou (Görögország 2001 – Antique, 2005) és YOHIO (MF 2013) neve lehet a legismerősebb a rajongók számára.

Döntőbe került dalok:
YOHIO – To the end
Ellen Benediktson – Songbird.
Andra Chansen (második esély döntő) dalok:
Linus Svenning – Bröder
Helena Paparizou – Survivor

12 hozzászólás Svédország: Túl az első elődöntőn

  • Zolecs

    A legjobb dal, a Survivor csak vigaszágra kerül, míg a műanyag Yohio bejut simán? Lol
    Remélem a nemzetközi zsűri idén is lepontozza majd.

  • rocknish

    Az én döntőseim vigaszágasok „csak”. Bár az elmúlt éveket nézve ez egész jó eredmény, mert a tendencia az, hogy egyből a kukában végzi az, akit első helyen vinnék tovább 😀

  • Bakancs

    A Songbird az egyetlen dal ebből az elődöntőből, amit szívesen hallgattam, a többit nem tartom túl esélyesnek.
    Yohio tavaly jobb volt, Helena szerintem a vigaszágot sem érdemelte volna meg (jó, ez perze túlzás, mivel a felhozatal eleve gyenge volt), személy szerint 2005-ben sem kedveltem, de ez a dala nagyon középszerű.

  • Helena dala nagyon fülbemászó volt szerintem de ő maga ellenszenves nekem szóval örülök hogy a második esélybe került, bár a dal erőssége alapján lehetett volna döntős is. A Songbird-nek szerintem túlzás a döntő, annyira azért nem jó az a dal.
    Yohio megint jó volt szerintem, némileg gyengébb a dal mint a tavalyi, de ígyis simán nyerte nálam a tegnapi napot. Remélem h a nemzetközi zsűri NEM fogja lepontozni a döntőben, már tavaly is hiba volt.

  • force

    Szerintem jó volt a tegnapi Melodifestivalen. Nekem jobban tetszett az első elődöntő, mint tavaly. Yohio nem érdemelte meg a döntőt, bár várható volt, hogy bejut, túl sok rajongója van, de ettől függetlenül a döntőben a nemzetközi zsűri 110%, hogy megint lehúzza majd az utolsó helyek egyikére, ahogy tavaly tették. Elisa dala nekem először nem tetszett, aztán tegnap átkattant valami a fejemben, és egész megszerettem.

    Egyébként mindenki kb. reális helyezést ért el, a kiesők is. Bár én azt hittem, a svédek hűek lesznek magukhoz és Mahan és Elisa kerülnek az utolsó két helyre, a pasik meg jobb helyen végeznek. Alvaro esete megmutatta, hogy nem biztos, h idén is bejön nekik ez a „szexi” szépfiú uptempo dallal dolog.

    Kíváncsian várom a jövőheti felhozatalt. Mindenesetre szerintem érdekes, hogy amíg az első elődöntőben csak szóló énekesek voltak, addig a második elődöntőben 5 együttes is lesz. Franc se érti az SVT logikáját.

  • Alvaro Estrella is megérdemelte volna a továbbjutást, az első elődöntőből ő volt a kedvencem.

    • porcukor90

      Ezzel egyetértek. Yohio-n meg sem lepődtem, Ellen-en viszont meglehetősen. Sajnálom, hogy Helena „csak” vigaszágra került, erőteljes és fülbemászó dal. Elisát is sajnálom, nagyon jó kis dal a Casanova. 😀

  • Hádész

    Nem néztem az elődöntőt, de most meghallgattam a dalokat, a Songbird igazán elbájoló, Yohio már kevésbé, a tavalyi dala sokkal jobb volt, a vigaszágasok közül viszont mindkettő tetszett, különösen a Bröder. Szerintem jó eredmények születtek, a 4 legjobb dal ment tovább.