Naptár

2013. december
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Lengyelország visszatér, akciós áron

polandTudósító: Klész Imre
Forrás: oikotimes.com

Az oikotimes.com információi szerint az Eurovíziós Dalfesztivált szervező EBU addig tárgyalt a TVP lengyel EBU-tag közmédiával, amíg megszületett a megállapodás az ország 2014-es eurovíziós részvételéről. A hírt Juliusz Braun, a TVP vezérigazgatója erősítette meg.

Az eurovíziós felkészüléshez szükséges lenne 1 millió euró amit a TVP nem tudna megengedni magának. Ezért az a döntés született, hogy az EBU nagy kedvezményt ad Lengyelországnak a részvételi díjból, a TVP pedig egy zenei szakértőkből álló bizottság felállításával fogja kiválasztani (vagyis nemzeti döntő rendezése nélkül) a javasolt dalok közül azt az egyet, melyet indítani fognak a koppenhágai fesztiválon, 2014 májusában.

Az oikotimes.com hozzáteszi, hogy ne feledjük, Európai Uniós választások is lesznek 2014-ben, és mivel az ország lakóinak többsége EU párti, a TVP döntésében ez is közre játszott.

Amíg nem születik meg az új daluk, nézzük meg újra a legutóbbi jelöltüket 2011-ből!
http://www.youtube.com/watch?v=VrCLhva9Bks

12 hozzászólás Lengyelország visszatér, akciós áron

  • Asvi

    Természetesen egy 38 milliós ország szavazóbázisát nem veszítheti el az EBU.

  • Zoli

    Én nagyon örülök, bármilyen szempontból az egyik kedvenc országom, bár Eurovízión igazán nem voltak nekem sosem emlékezetesek.

  • Bende

    Én is kifejezetten örülök nekik! Nekem Magdalena Jesteme nagyon előkelő poziciót foglalt el akkor 😉

  • Sztbeni

    Nincs pénz? Azt hogy? Egy ekkora országnak? A csóró Moldova meg Macedónia ki tudja fizetni?

  • force

    Ha már a törököket nem tudták visszaédesgetni a versenyhez, akkor a lengyelekbe fektették az energiát na meg a zsetont. Nem tartom jó ötletnek, hogy az EBU pénzel bizonyos országokat, h visszatérjenek az EV-re, kicsit visszataszító. A lengyelek ha annyira akartak vna visszajöttek vna és biztos vagyok benne, h nem a pénzhiány miatt nem indultak az elmúlt 2 évben, szimplán hisztiből. Egyébként nem lepne meg, ha most, h Lengyelország visszatér bejutnának a döntőbe és láss csodát TOP 10-ben végeznének.

  • Risu

    Azaaaaaz! 😀 Én személy szerint nagyon örülök Lengyelország visszatérésének 😀 Remélem jó dalt választanak ^^